INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA 2

Naționala de Serie B! Jucătorii români sunt pe locul 4 în topul străinilor din liga secundă italiană

Denis Drăguș, prezentat oficial la Genoa. Foto: Instagram @genoacfc
Denis Drăguș, prezentat oficial la Genoa. Foto: Instagram @genoacfc

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2023 13:42 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2023 14:09

Avem 10 jucători în Serie B odată cu transferul lui Denis Drăguș (23 de ani) la Genoa, un veritabil record. Nu ne mai lipsește decât un portar ca să facem echipa completă.

Dacă nu mai putem să transferăm jucători în Serie A ori aceștia nu mai fac față acolo sau în campionatele de top ale Europei, atunci îi mutăm în Serie B. 

Primă imensă în Liga 1: „100.000 de euro în mână pentru fiecare jucător”
GSP LIVE
Primă imensă în Liga 1: „100.000 de euro în mână pentru fiecare jucător”

Jucătorii români sunt pe locul 4 în topul străinilor din Serie B

După plecarea lui Drăguș de la Standard la Genoa am ajuns la 10 români în liga secundă italiană, un record al „tricolorilor”. 

Naționala trebuie să facă selecția de-acolo, putând alcătui un prim unsprezece, cu excepția portarului. Am fi putut rezolva și acest post dacă Ionuț Radu nu alegea Auxerre, ci prefera Serie B. Tătărușanu are ofertă de la Cagliari, dar el s-a retras din națională.

Genoa și Pisa mizează pe jucătorii români

Sunt două formații din divizia de cadeți cu câte trei români, amintind de Brescia romena de-acum trei decenii. Genoa mizează, pe lângă Drăguș, pe Drăgușin, cumpărat definitiv de la Juventus de Grifon după ce abia s-a activat clauza de transfer definitiv, și pe Pușcaș, împrumutat de la Reading, din Championship, cu opțiune de cumpărare la finele stagiunii.

Îi face concurență Pisa, ce a adus în acest sezon doi români, lângă Marius Marin, cumpărat de toscani în 2019 de la Sassuolo cu 400.000 de euro. Moruțan a venit tot sub formă de împrumut de la Galatasaray și pare să-i priască transferul, în Turcia nereușind să se acomodeze și să se impună. 

Are cele mai bune cifre, 5 goluri și 7 assisturi în 19 jocuri! Iar Rus s-a mutat pentru un milion de euro de la Fehervar la Pisa. El este și singurul român care nu mai joacă de aproape două luni, deși nu este accidentat, fiind "uitat" pe banca de rezerve..

Dennis Man și Valentin Mihăilă, deseori accidentați

Cu doi „tricolori” se înscrie în aria de selecție și Parma. Mihăilă a plecat de la Craiova în octombrie 2020 pentru 9,1 milioane de euro, dar joacă intermitent, având dese probleme cu accidentările. În ianuarie 2022 a fost împrumutat la Atalanta fără a reuși vreun meci ca titular la Bergamo și s-a întors. 

Nici în acest sezon nu se simte prea bine, jucând destul de puțin și având statistici modeste, două goluri și trei pase decisive. Nici Man nu impresionează, în prezent fiind indisponibil din cauza unei leziubni musculare. Parma a plătit 13 milioane de euro acum doi ani, dar el a livrat puțin, 9 goluri și 3 assisturi în total în 58 de apariții în tricoul gialloblu.

Boloca s-a supărat și nu vrea să mai vină la naționala României

Nedelcearu a plecat din Grecia, de la AEK Atena, la Crotone, care a retrogradat în liga a treia în vară, și a trebuit să-și caute echipă. A găsit-o tot în Serie B, semnând cu Palermo, unde e titular constant și trage să prindă play-off-ul, reușind și două pase de gol. 

În fina, Boloca e punct fix la mijlocul lui Frosinone, liderul ligii secunde italiene, și ar putea ajunge în Serie A la vară. Numai că Daniel s-a supărat și nu vrea să mai vină la naționala lui Edi Iordănescu. Nemulțumit de minutele primite, el speră să prindă lotul squadrei azzurra.

21 de francezijoacă în acest sezon în Serie B, urmați de 12 argentinieni, 11 croați și, câte 10, români și polonezi

Românii din Serie B

JucătorEchipăMeciuri/Goluri
1. DrăgușinGenoa21/0
2-3. M. MarinPisa20/0
4. NedelcearuPalermo20/0
5. MoruțanPisa19/5
6. BolocaFrosinone18/0
7. ManParma15/4
8. PușcașGenoa14/3
9. MihăilăParma9/2
10. DrăgușGenoa0/0

Citește și:

Marcel Răducanu îl sfătuiește pe Iordănescu să nu-l ignore pe Andreas Ivan

Cristiano și-a cumpărat un nou ceas de lux! Cât costă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
inshallah
inshallah  •  30 Ianuarie 2023, 14:07

multi, da' prosti

DMA87
DMA87  •  28 Ianuarie 2023, 08:24

Nivelul jucătorilor noștri este unul extrem de scăzut, așa că de unde să avem pretenții. Mergem înainte, deocamdată atât se poate. Peste 10 ani, mai coborâm o ligă si tot așa.

DMA87
DMA87  •  28 Ianuarie 2023, 08:21
Postat de gimiskutze pe 27 Ianuarie 2023, 15:43

cu Tatarusanu sunt 11, si e portar...de serie B, ca a fost de serie A dar nu e mai este.

Iar ca rezerva pentru Tatarusanu il avem pe Radu. :)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează