INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Ce urmează pentru Juventus, după penalizarea de 15 puncte » „Este o nedreptate clară față de milioane de suporteri”

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 ianuarie 2023 07:36 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2023 09:07

Juventus a pierdut 15 puncte, după decizia Curții Federale de Apel. A fost găsită vinovată de fraudă financiară între 2018 și 2021.

Formația lui Allegri, care acum a ajuns pe locul 10, a anunțat printr-un comunicat că va ataca decizia. Juventus va avea 30 de zile la dispoziție pentru a face apel, după ce Curtea Federală de Apel va publica motivarea deciziei de vineri.

Dani Alves a fost arestat preventiv pentru că ar fi violat o femeie într-un club! A fost deja încarcerat la Barcelona
ACUZAȚII
Dani Alves a fost arestat preventiv pentru că ar fi violat o femeie într-un club! A fost deja încarcerat la Barcelona

Ce urmează pentru Juventus

După apel, cazul va fi judecat la cel mai înalt tribunal sportiv din Italia, Colegiul de Justiție Sportivă, care nu are puterea de a modifica sau anula decizia inițială, notează Gazzetta dello Sport.

Juventus poate spera doar că se va cere rejudecarea cazului, dacă la Colegiul de Justiție Sportivă se constată că au existat vicii de procedură în timpul procesului.

Clubul va mai avea o cale de atac, la Tribunalul Administrativ Regional, de la Roma.

Este un tratament incorect față de Juventus și de managerii clubului. Este o nedreptate clară față de milioane de suporteri. Suntem încrezători că vom remedia situația

 – comunicatul avocaților lui Juventus

Ce este scandalul plusvalențelor

„Bătrâna Doamnă” a intrat anul trecut în vizorul Fiscului italian. Conform dezvăluirilor din Gazzetta dello Sport, oficialii bianconerilor au fost căutați de reprezentanții Gărzii Financiare, care au descins la sediile clubului din Torino și Milano.

Fosta campioană a Italiei face obiectul investigației intitulate „Prisma”, începută în luna mai 2022. Autoritățile au pus mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021, bănuind o fraudă financiară în decursul acestor ani.

Sunt vizate 42 de transferuri, cu implicare directă torineză, dintre cele 62 din ultimele trei sezoane, care au dat naştere unor câştiguri de capital și modul în care ar fi fost plătit Cristiano Ronaldo! Interceptările convorbirilor telefonice stau la baza acestui dosar exploziv!

Conducătorii clubului au fost suspectați că s-ar fi folosit de tranzacţiile cu jucători pentru a înregistra câştiguri de capital artificiale, cu obiectivul de a îmbunătăţi bilanţul contabil al clubului. Există și un precedent. În 2018, Chievo a fost penalizată cu trei puncte și cu o amendă de 200.000 de euro pentru fals în actele contabile.

Clasamentul din Serie A, după penalizarea lui Juventus

VIDEO Rezumatul meciului Napoli - Juventus 5-1

Citește și: 

Se face transferul! 6 milioane de euro pentru Drăgușin: „Era doar o formalitate”

Vedeta Romei i-a spus pas lui Mourinho » A cerut să nu joace și vrea să plece

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
Domnul
Domnul  •  21 Ianuarie 2023, 14:36

Sancțiunile cu pierdere de milte puncte pt nereguli,fraude fiscale este o prostie cat federația de fotbal de MARE! Sunt puncte castigate pe teren, pentru care s-a muncit si transpirat MULT. Nu e logic sa furi punctele, să depunctezi o echipa pentru fapte care nu au legatura cu munca jucatorilor si aantrenorilor! Si FRF practică asemenea tampenii. Așa zice UEFA ? E tot o prostie, caci prostii nu au granițe, sunt fara numar, fără numar( zicerea manelistilor ).

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  21 Ianuarie 2023, 11:19
Postat de DMA87 pe 21 Ianuarie 2023, 08:49

De când mă știu, Juventus umblă numai cu lucruri necurate. Dopajul din anii 90, scandalul calciopoli, acum chestia asta. Eu zic ca ar trebui pedepsiti drastic. O retrogradare, ceva

eu nu inteleg cum pt o problema penala se raspunde doar pe baza sportiva. Sau cel putin nu se prezinta toata stirea. Daca sunt adevarate acuzatiile evident

parpalache
parpalache  •  21 Ianuarie 2023, 09:23

Numai la noi echipa lui Becali iși face mendrele și nu se mai gasește niciunul nemânjit de el,***i!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează