INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Vestea momentului în fotbalul european: Juventus riscă retrogradarea!

Andrea Agnelli, președintele de la Juventus, a demisionat după scandalul de la Juventus // foto: Imago Images
Andrea Agnelli, președintele de la Juventus, a demisionat după scandalul de la Juventus // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 07 decembrie 2022 14:19 / Actualizat miercuri, 07 decembrie 2022 14:27

Juventus este implicată într-un scandal mai mare decât Calciopoli. UEFA a deschis o anchetă disciplinară și bianconerii ar putea fi excluși din cupele europene și retrogradați în B.

Scandalul în care este implicată Juventus crește de la o zi la alta, iar tifosii și acționarii tremură în privința viitorului echipei cotate la Bursă. 

UEFA a deschis o procedură disciplinară contra clubului torinez și încearcă să afle dacă s-a încălcat acordul în privința fair-play-ului financiar și normele pentru acordarea licenței de a participa în cupele europene. 

Pe stadion la Portugalia - Elveția, reporterul Remus Răureanu a observat un detaliu inedit la Cristiano Ronaldo: „Mi-era milă, chiar rușine”
PORTUGALIA - ELVEȚIA 6-1
Pe stadion la Portugalia - Elveția, reporterul Remus Răureanu a observat un detaliu inedit la Cristiano Ronaldo: „Mi-era milă, chiar rușine”

Veste-bombă din Italia: Juventus riscă să fie retrogradată! 

Riscul e foarte mare: „Bătrâna Doamnă, care și așa era în relații proaste cu forul de la Nyon din cauza SuperLigii, ar putea fi exclusă din Europa și, mai grav, aruncată pe ultimul loc, printr-o depunctare uriașă. 

Totul depinde de ce acte va descoperi Procuratura din Torino, dacă se va dovedi că a fost falsificată situația financiară pentru a obține toate aprobările necesare”.

Juventus a încălcat acordul cu UEFA

Juventus și UEFA au încheiat un „settlement agreement” pentru a regla deficitul balanței contabile, însă clubul ar fi încălcat înțelegerea. 

Acuzațiile nu sunt numai de natură sportivă, ci și penală: manipularea în mercato, comunicări neadevărate către Bursă, emiterea de facturi false și obstrucționarea activității de control a Autorității de supraveghere.

Juventus ar fi umflat pierderile

În privința salariilor restante, Juve a comunicat la Bursă o tăiere cu 90 de milioane, când în realitate „economia” era doar de 22 de milioane, încălcând articolul 31 din codul justiției sportive. O faptă pentru care riscă mai multe puncte de penalizare sau amendă. 

Pierderile pentru exercițiul financiar încheiat pe 30 iunie 2022 ar fi fost umflate la 44 de milioane, iar patrimoniul net cu 5 milioane, conform raportului Deloitte. Președintele Ligii spaniole a cerut sancțiuni imediate din partea președintelui UEFA, Aleksander Čeferin, având ca scop o decizie a noii conduceri de a ieși din Super Ligă.

155de milioane de euro reprezintă plusvalențele fictive (descoperite de procurori) înregistrate în bilanțul contabil juventin în perioada 2018-2021

12persoane sunt trimise în judecată de Procuratura din Torino în „afacerea Prisma”, în care este implicată Juventus, plus clubul torinez în sine

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Coboară în Serie B? Un nume celebru îl vrea pe Ionuț Radu la echipă: „Casting pentru poziția de portar”

Portugalia și-a găsit vrăjitor! » Povestea lui Goncalo Ramos, revelația Mondialului. A egalat o performanță ce rezista de 88 de ani

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (10)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  07 Decembrie 2022, 19:24

DE asta ar fi bine ca echipele Romanesti sa fie cotate la bursa....nu mai sunt acceptate spalarile de bani !

dobrin
dobrin  •  07 Decembrie 2022, 17:54

Sa-i si desfiinteze, ar face bine fotbalului italian.

rocky3
rocky3  •  07 Decembrie 2022, 16:49

De când exista acest club doar nereguli, abuzuri, cumparau adversari, iar arbitri și în amicale, să nu scadă moralul jucatorilor,... tot ce se poate face în stil mafiot!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close