INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ziua surprizelor în La Liga! Barcelona, învinsă de Getafe

Getafe a învins Barcelona, 1-0 // foto: Guliver/gettyimages
Getafe a învins Barcelona, 1-0 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 octombrie 2020 23:58 / Actualizat duminica, 18 octombrie 2020 08:21

Barcelona a fost învinsă de Getafe în deplasare, scor 0-1, și ratează șansa de a urca pe prima poziție în La Liga. Rezultatul reprezintă a doua surpriză majoră a zilei în La Liga, după ce Real Madrid a pierdut cu nou-promovata Cadiz, tot 0-1

Getafe a dat lovitura pe teren propriu, reușind să învingă vicecampioana Spaniei, Barcelona, grație unui gol înscris de Jaime Mata, din penalty. Prima repriză a fost echilibrată, lipsită de ocazii importante de gol. Partea a doua a adus singura reușită a meciului, Jaime Mata transformând un penalty obținut după un fault al lui Frenkie de Jong.

Barcelona, prestație sub așteptări

Barcelona a avut o posesie mult superioară adversarei, însă aceasta a fost sterilă, catalanii nereușind să își creeze ocazii importante de gol. De cealaltă parte, Getafe a trecut pe lângă majorarea avantajului în câteva rânduri, Cucho lovind bara și Cucurella având un șut periculos parat de Neto.

După acest rezultat, Getafe urcă pe 2, cu 10 puncte după 5 meciuri, în timp ce Barcelona coboară pe locul 9, cu 7 puncte după 4 partide. Catalanii au un meci mai puțin disputat față de toate echipele din fața lor, în afară de Atletico Madrid. Etapa următoare, Barcelona va primi vizita celor de la Real Madrid, în timp ce Getafe va juca tot acasă, cu Granada.

Clasament La Liga:

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Sergio Aguero a scandalizat lumea fotbalului! A luat arbitra de gât în Manchester City - Arsenal: „Ar trebui să fie interzis”

Real Madrid, învinsă pe teren propriu de o nou-promovată! Zinedine Zidane a făcut 4 schimbări la pauză

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
2528389220528911
Ionut Costache  •  18 Octombrie 2020, 01:30

Barcelona era de asteptat sa nu rupa gura targului cu echipa actuala care nu numai ca nu are schimbari in bine fata de anul trecut (campanie de achizitii aproape inexistenta), dar a mai si pierdut cativa jucatori ce inca puteau fi utili. A se vedea spre exemplu Suarez care are deja 3 goluri si o pasa decisiva la Atletico in 4 meciuri, dar nu a fost suficient de bun pentru Barcelona unde, in afara de Braithwaite nu exista niciun varf de careu autentic. Ambitia lui Koeman sa arate ca el are mana de fier si ca rezolva problema aducand olandezi pare a semnala un nou sezon slab al clubului. Sunt curios ce plus poate aduce Depay in contextul in care cu exceptia echipelor din top, toate celelalte echipe din Primera joaca cu sparare pe 3 linii si contraatac cand intalnesc catalanii. Or, nici Griezmann, nici Coutinho, nici Dembele sau Ansu Fati nu par a fi utili in astfel de jocuri supraaglomerate, in contextul in care ei sunt jucatori ce au nevoie de spatiu pt a-si arata calitatile... Depay pare a avea acelasi profil cu cei enumerati si oricum nu se poate compara cu Suarez ca valoare (nici macar acum cand uruguayanul e la final de cariera). Iar daca Koeman nu face o minune sa il motiveze din nou pe Messi, sezonul e compromis din fasa, in ciuda faptului ca nici Real nu este in cea mai buna forma...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează