INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ÎNȘELĂCIUNE

„Țeapă” de 30 de milioane de euro pentru Lionel Messi? Balonul de Aur a cumpărat un hotel pentru care există ordin de demolare!

Lionel Messi // foto: Guliver/gettyimages
Lionel Messi // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 decembrie 2021 13:21 / Actualizat vineri, 03 decembrie 2021 13:49

Lionel Messi (34 de ani), proaspătul Balon de Aur, are bătăi de cap cu unul dintre hotelurile pe care-l deține. Este vorba despre o clădire din orașul Sitges, pentru care există un ordin de demolare.

Hotelul MiM Sitges, administrat de lanțul Majestic și aflat pe bulevarul Sofia din orașul Sitges, construit în 2013, a fost achiziționat de Lionel Messi în 2017, în schimbul a 30 de milioane de euro.

Fotbalistul a făcut achiziția fără să știe că hotelul nu respectă reglementările urbanistice și că are în așteptare o hotărâre judecătorească de demolare a balcoanelor, scrie El Confidencial. Potrivit sursei citate, acest detaliu nu i-a fost comunicat de fostul proprietar, omul de afaceri Francisco Sanchez.

Cum m-a luminat Lineker în balamucul Balonului de Aur
EDITORIAL
Cum m-a luminat Lineker în balamucul Balonului de Aur

Lionel Messi a achiziționat un hotel pentru care există un ordin de demolare 

În 2009, Francisco Sanchez a solicitat consiliului orașului Sitges o autorizație de construire a respectivului hotel, care a fost aprobată. Totuși, limitele stabilite în planul prezentat de constructor cu privire la suprafața balcoanelor nu au fost respectate, astfel că s-a cerut demolarea acestora. 

Numai că felul în care balcoanele au fost construite nu permit acest lucru. Pentru ca acestea să fie îndepărtate, întreg hotelul ar trebui demolat, lucru confirmat chiar de proprietar în unul dintre documentele depuse la consiliul local și consultate de El Confidencial.

Printr-un truc, anume blocarea accesului către balcoane, Francisco Sanchez a tergiversat demolarea acestora, iar hotelul a continuat să funcționeze normal.

În 2017, acesta a fost cumpărat de Messi, iar în actul de vânzare, Francisco Sanchez a asigurat că nu știe că există vreun dosar urbanistic împotriva hotelului de 4 stele, cu un total de 77 de camere.

„Țeapă” de 30 de milioane de euro pentru Lionel Messi? 

Astfel, Messi a făcut astfel achiziția de 30 de milioane de euro fără a ști de problemele de natură legală ale bunului pe care l-a cumpărat.

Francisco Sanchez a negat că ar exista un ordin de demolare pentru balcoane, dar consiliul local al orașului a confirmat dezvăluirile El Confidencial: „După o procedură judiciară îndelungată, avem în cele din urmă o decizie definitivă: balcoanele trebuie demolate. Demolarea nu a fost încă realizată, întrucât ar pune structura hotelului în pericol. E nevoie de o evaluare tehnică”.

El Confidencial a încercat să obțină un punct de vedere din partea echipei lui Lionel Messi, dar argentinianul și reprezentanții săi nu au dorit să comenteze. 

„Țeapă” de 30 de milioane de euro pentru Lionel Messi? Balonul de Aur a cumpărat un hotel pentru care există ordin de demolare!
Hotelul deținut de Messi în Sitges // foto: mimhotels.com

DEZBATEREA ZILEI » A meritat Messi să câștige Balonul de Aur în fața lui Lewandowski?

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Gary Lineker sare în apărarea lui Cristiano Ronaldo, jignit după „dubla” cu Arsenal: „Lipsit de respect, ridicol!”

Absență importantă pentru Bayern la derby-ul cu Borussia Dortmund! Înclină balanța acest factor?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
romulus65
romulus65  •  03 Decembrie 2021, 17:34

Cred ca Sanchez a fost profesorul lui Cortacero.

steaua.libera
steaua.libera  •  03 Decembrie 2021, 17:21

Ați enunțat de 100 de ori, dar niciodată țara. Cititorilor care se întreabă, la fel ca mine, le răspund cu drag: e vorba de un oraș din Spania

michael
michael  •  03 Decembrie 2021, 15:59

Înseamnă că a avut avocați foarte ”buni”!! Dar nu-i bai, are balta pește. Cu ce să mai facă un ban, șmecherii? Au găsit victima, și .....Messi mai poate cumpăra încă 20 hoteluri, are cu ce!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează