INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRIGHTON - LIVERPOOL

FOTO Dezastru pentru Liverpool! Eșec rușinos în fața echipei conduse de fostul jucător al CFR-ului

Brighton - Liverpool 3-0 / Sursă foto: Guliver/Getty Images +10   FOTO
Brighton - Liverpool 3-0 / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 ianuarie 2023 19:09 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2023 20:27

Liverpool rămâne în criză în 2023, formația lui Jurgen Klopp bifând cea de-a doua înfrângere la rând. După 1-3 cu Brentford, „cormoranii” au fost umiliți în deplasare de Brighton, scor 0-3, echipa antrenată de Roberto De Zerbi (43 de ani), fostul jucător al lui CFR Cluj.

Într-un meci început în ritm de sărbătoare, cu proaspătul campion mondial Alexis Mac Allister ovaționat pe gazon de propriii suporteri, Brighton a dominat autoritar prima repriză, una în care Liverpool n-a șutat deloc pe spațiul porții și n-a avut nici măcar un corner. 

Liverpool, eșec la scor de neprezentare cu Brighton 

„Pescărușii” au irosit câteva ocazii importante, dar și-au luat revanșa după pauză, când au năucit-o pe Liverpool, o echipă fără repere, care continuă să dezamăgească. 

Brighton n-a stat la discuții și a început furibund repriza secundă. Solomon March a făcut „dubla” în decurs de șase minute (47 și 53), semnând într-o bună măsură soarta „cormoranilor”. Același March a contribuit la golul lui Danny Welbeck din minutul 82, cel care a completat ziua de coșmar a „cormoranilor”.

De Zerbi, fostul jucător al CFR-ului, antrenor la Brighton

Roberto De Zerbi, fost jucător la CFR Cluj în perioada 2010-2012, când a câștigat două titluri și o Cupă, își face deja un nume ca antrenor.

A început în Italia, la Darfo Boario, a trecut pe la Foggi, Palermo, Benevento și Sassuolo. A impresionat la Sassuolo, unde a terminat de două ori pe locul 8 în Serie A. La Șahtior Donețk, prima experiență ca antrenor în străinătate, a câștigat o Cupă, însă a ales să renunțe la contract după ce Rusia a invadat Ucraina, iar campionatul a fost oprit. Șahtior se afla pe primul loc în acel moment, rezultat care i-a asigurat calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Din septembrie 2022, De Zerbi se află la Brighton, unde a bifat 5 victorii în 12 meciuri disputate în Premier League. Și-a trecut deja în palmares, pe lângă victoria cu Liverpool, un succes la fel de clar cu Chelsea, 4-1, și unul cu Arsenal, 3-1 în Cupa Ligii.

FOTO / Cele mai tari imagini din meciul Brighton - Liverpool 3-0

Brighton - Liverpool 3-0 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Brighton - Liverpool 3-0 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Brighton - Liverpool 3-0 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Brighton - Liverpool 3-0 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Brighton - Liverpool 3-0 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+6 FOTO

Situația la zi din Premier League: 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

VIDEO + FOTO Răsturnare uluitoare! United a răpus-o pe City în 4 minute și a urcat pe podium în Premier League

Moruțan e pe val în Italia! Încă un gol marcat în Serie B + are un bilanț remarcabil în campionat

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (8)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  16 Ianuarie 2023, 09:36
Postat de MrBAN pe 14 Ianuarie 2023, 21:30

Apreciez cat de bine a jucat Brighton in seara asta. Frumos, cu pase, combinatii, posesie. Merita victoria. Dar sa privim si putin partea reala a lucrurilor. De Zerbi nu a creat inca nimic. Este doar primul lui sezon la Brighton. Intotdeauna, la unele echipe, cand vine un antrenor nou, se remarca un anumit entuziasm, un fler, un boost dat de noul manager. Vreau sa il vad pe De Zerbi si in al treilea sezon, si in al patrulea sezon la Brighton. Atunci se poate spune ca si-a creat o echipa. Sa il vedem atunci si daca va rezista pe banca si va avea acelasi joc, atunci o sa ma inclin si o sa il numesc un antrenor creator de echipe spectaculoase. Sa nu uitam ca Brighton a jucat asa bine in seara asta si in pofida unui Liverpool descurajat, lipsit de incredere, cu multe absente si un sistem modificat. Un Liverpool care are mari probleme cu entuziasmul si dorinta de joc. E tensiune, lucrurile merg prost, situatia e demoralizanta si asta se resimte si in performantele jucatorilor. Una e sa mearga lucrurile cum trebuie si sa fii acolo sus, unde crezi ca ti-e locul, si alta e situatia de fata la Liverpool. Este foarte greu sa gestionezi lipsa de incredere si demoralizarea. Chiar si pentru jucatori de clasa. Tot ce poti face este sa mergi inainte si sa iei fiecare meci la rand. As vrea sa vad Brighton-ul lui De Zerbi, atat de laudat in seara asta, dand piept unui Liverpool in efectiv complet si cu moralul sus. Sa vedem daca le mai iese ce le-a iesit in seara asta.

E clar ca echipa asta nu e opera lui De Zerbi, ci a lui Graham Potter! Tot asa e adevarat ca italianul pare ca a adus-o la alt nivel de joc. Nu e vorba neaparat de acest meci, daca ai fi urmarit echipa in ultimele luni, ai fi vazut ce bine joaca impotriva tuturor adversarilor, cu rare exceptii. Iar succesul echipei pe termen lung nu tine doar de antrenor

Ceferinho
Ceferinho  •  14 Ianuarie 2023, 22:14
Postat de vasileroaita pe 14 Ianuarie 2023, 20:11

De Zerbi a fost spectaculos ca jucător, este și creator de echipe spectaculoase! Mergeam mereu să - l văd la CFR. L-a vrut și CFR ca antrenor dar e prea bun pentru noi... Auguri!!

Pe Trombetta de ce nu l-am vrut? Era disponibil. A fost bun la Juventus, care a ajuns in finala ligii. Mai este si Mandorlini, disponibil si el...dar toti cu personalitate, numai ca patronii nostri au vrut din astia mai "flexibili". :))))

BindenDanDat
BindenDanDat  •  14 Ianuarie 2023, 21:34

Deci, e simlpu: CFR - Liverpool 3-0. Na ma, luatzi de aici.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează