INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȘAHTIOR - DINAMO KIEV 3-0

Conflict în Ucraina! Lucescu: „Lipsă de educație și respect”. De Zerbi: „N-avem nevoie de lecții de morală”

Război în Ucraina! Lucescu: „Lipsă de educație și respect” // sursa foto: Imago
Război în Ucraina! Lucescu: „Lipsă de educație și respect” // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 23 septembrie 2021 10:06 / Actualizat joi, 23 septembrie 2021 12:17

Învins de Șahtior, scor 0-3, Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul lui Dinamo Kiev, a realizat că noul tehnician al rivalei, De Zerbi (42 de ani), tânăr și în plină ascensiune, le-a inoculat jucătorilor din agresivitatea sa pentru a câștiga „turnirul” Ucrainei. 

Italianul l-a provocat, intrând în conflict cu el. Antrenorul lui Dinamo Kiev pregătește revanșa. Peste 10 zile.

Sezonul trecut, primul al lui Mircea Lucescu la Kiev, Dinamo nu i-a dat nicio șansă lui Șahtior. I-a luat toate cele trei trofee interne, titlul, Cupa și Supercupa Ucrainei. Fostul club al lui Luce a schimbat strategia.

Mircea Lucescu: „Au intrat deseori în spațiul nostru, strigând spre noi”

După doi antrenori portughezi, Fonseca și Castro, care au continuat planul lui Lucescu, au adus un italian, Roberto De Zerbi, tânăr, fără frică și în plină ascensiune, venit de la Sassuolo, o revelație în Serie A. Peninsularul le-a inoculat jucătorilor agresivitate. Iar această agresivitate în dueluri a fost câștigătoare miercuri, în Supercupă.

Șahtior a învins clar, 3-0, și De Zerbi a intrat în conflict cu marele rival de la prima confruntare directă.

Lucescu, foarte afectat de acest eșec, a refuzat să intre în culoarul format de Șahtior pentru învinși și a amendat comportamentul adversarilor. Mai ales al celor de pe bancă, tehnicieni și fotbaliști, în frunte cu De Zerbi. 

„Nu mi-a plăcut atmosfera deloc. Au fost agresivi. De ce? Nu pot înțelege de ce atâta agresivitate, de ce atâta furie? Au năvălit pe teren când au sărbătorit golurile. Au intrat deseori în spațiul nostru, strigând spre noi”, a protestat antrenorul lui Dinamo. „Prin tot ce au făcut au arătat lipsă de educație și lipsă de respect față de noi. E de netolerat”.

Roberto De Zerbi: „Nu-mi place când alții mă iau de prost”

Când i s-a spus la conferință de acuzația lui Lucescu, italianul nu a dat înapoi. „Pentru noi, cei tineri, Mircea Lucescu este un maestru. Eu respect pe toată lumea. Dar dacă Lucescu susține că noi n-avem respect, în timp ce el pune presiune, atunci nu accept asemenea lecții de morală, n-avem nevoie de ele. Nu-mi place când alții mă iau de prost”.

Peste zece zile, urmează și primul „turnir” în campionat. Dinamo - Șahtior, tot pe „Olimpiski”. Antrenorul veteran, 76 de ani, a realizat că De Zerbi e total opus față de liniștitul Castro. Italianul i-a declarat război și Lucescu se pregătește de război. Pe 3 octombrie, revanșa!

Nu-mi place să vorbesc despre comportamentul rivalilor, dar când suntem atacați trebuie să dăm un răspuns. Tot ce au făcut a fost lipsit de fair-play.

Eu pun presiune pe arbitri? Am văzut doar că s-au dat mai multe faulturi și cartonașe galbene împotriva noastră, deși adversarii au fost mai agresivi,

În vestiar, am avut o discuție cu jucătorii despre spiritul de echipă. Poți pierde un meci, dar nu poți pierde atât de ușor duelurile. Le-am tratat superficial, relaxați.
- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

2 victorii și două înfrângeriare Lucescu la Dinamo Kiev în fața lui Șahtior; 3-1 și 1-0 la succese, un dublu 0-3 la eșecuri

6 cartonașe galbeneau primit jucătorii lui Dinamo Kiev la Supercupa Ucrainei de miercuri; cei de la Șahtior, doar patru

VIDEO Imagini colosale de acum 26 de ani cu Mircea Lucescu, Andone și Ioanițoaia

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Mama lui Cristiano Ronaldo a spus unde și-ar dori ca fiul său să-și încheie cariera

Ianis Hagi a revenit la Rangers cu un assist ideal și l-a cucerit definitiv pe legendarul Ally McCoist

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (12)
4514565021937913
Alin Abrudan  •  24 Septembrie 2021, 12:43

Și acuma trebuie să plângem, sau sa murim de grija lui, sau ce? "A luat foc" Avem noi problemele noastre, nu trebuie sa ne gândim la Lucescu

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  23 Septembrie 2021, 17:57

...respect...De Zerbi...

popicoo
popicoo  •  23 Septembrie 2021, 16:16
Postat de steaua.libera pe 23 Septembrie 2021, 16:01

Nu Nea Mircea a descoperit toți fotbaliștii? :-D

nea *** a descoperit și toți nefotbaliștii!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează