INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Sancțiune uriașă pentru un fost antrenor a lui Manchester City

Manuel Pellegrini foto: imago
Manuel Pellegrini foto: imago

Articol de GSP - Publicat marti, 27 septembrie 2022 10:50 / Actualizat marti, 27 septembrie 2022 11:53

Manuel Pellegrini, fostul antrenor a lui Manchester City și West Ham, a primit una dintre cele mai mari amenzi din fotbal. Acesta a evitat să-și plătească taxele în valoare de peste 816.000 mii de £ în perioada aprilie 2014-aprilie 2017.

Actualul manager al celor de la Betis Sevilla a fost amendat cu suma de 343.728 de mii £, potrivit Inews.com de către agenția guvernamentală HM Revenue and Customs (HMRC).

„Ar fi o nebunie totală să facem asta! Nu vreau să mai văd acel circ” » Reacție categorică despre viitorul lui Iordănescu
ROMÂNIA - BOSNIA 4-1
„Ar fi o nebunie totală să facem asta! Nu vreau să mai văd acel circ” » Reacție categorică despre viitorul lui Iordănescu

Manuel Pellegrini are un titlu câștigat cu Manchester City

Manuel Pellegrini a refuzat să facă orice fel de comentariu privind amenda primită de la agenția guvernamentală, conform aceleiași surse. 

Manuel Pellegrini a reușit să câștige un titlu de campion al Premier League cu Manchester City în sezonul 2013 - 2014.  Pe lângă titlul de campion, Manuel Pellegrini a mai cucerit pe banca cetățenilor alte 2 Cupe ale Angliei. 

După ce și-a încheiat angajamentul cu Manchester City, fiind înlocuit de Pep Guardiola, Pellegrini a mai stat pe banca celor de la Hebei China Fortune până în 2018, ca mai apoi să meargă la West Ham pentru un sezon.  În prezent, acesta este antrenorul echipei Betis Sevilla cu care a cucerit Cupa Spaniei în sezonul anterior.

Peste 246 de fotbaliști cercetați. 73 de milioane de lire colectate

HM Revenue and Customs a pornit o investigație în urmă cu an pentru a scoate în evidență evaziunile fiscale din fotbal. În 2020 a investigat 246 de fotbaliști pentru că au folosit drepturile de imagine pentru a evita plata impozitelor. 

Raportul agenției guvernamentale arată că jucătorii au evitat prin folosirea drepturilor de imagine plata impozitelor pentru a plăti 19% din taxa pe impozitul de profit în loc să achite taxa de impozitare de 45 % pentru persoanele cu venituri mai mari.

În perioada 2019 - 2020, HM Revenue and Customs a colectat 73,1 milioane de lire ca urmare a investigațiilor făcute, iar cu un an în urmă aceștia au încasat aproape 35,3 milioane de lire, potrivit unui raport realizat de contabilul UHY Hacker Young.

Citește și alte știri:

A dezvăluit la GSP Live motivul pentru care Edi Iordănescu va rămâne la „națională”: „Un lucru e sigur”

„Ar fi o nebunie totală să facem asta! Nu vreau să mai văd acel circ” » Reacție categorică despre viitorul lui Iordănescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează