INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REACȚIE

Mircea Lucescu: „Ucraina ar impune un respect extraordinar dacă s-ar califica la Mondial jucând pe teren, nu invitată direct"

Articol de GSP - Publicat marti, 05 aprilie 2022 14:30 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 14:54

Antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, susține calificarea Ucrainei la Mondialul din Qatar pe căi sportive, nu pe baza unui wild-card.

Il Luce, antrenor care a făcut carieră în Ucraina, mai întâi la Șahtior și apoi la Dinamo Kiev, a reacționat după un articol publicat azi în Gazeta Sporturilor.

Într-o opinie semnată de Alin Buzărin era citată o declarație atribuită de siteul ucrainean sport.ua, conform căreia Lucescu ar fi spus: "Dacă Ucraina va primi undă verde pentru a participa la Cupa Mondială, pentru a trece de play-off, ar fi un lucru foarte important pentru țară".

Antrenorul în vârstă de 76 de ani susține însă că nu a spus niciodată așa ceva. "E o invenție a acelui site! O minciună, o nedreptate! Eu n-am zis niciodată că Ucraina ar trebui să se califice direct", a declarat el pentru GSP.

"Sunt de o viață în sport și structura mea a fost mereu pro-competiție. Normal ar fi ca Ucraina să meargă la Mondial pe merit sportiv. Nu spun să nu fie invitată, până la urmă e treaba celor de la FIFA ce fac și cum fac, dar eu spun că orice calificare ar trebui obținută pe teren", a continuat Lucescu.

El a mai adăugat pentru Gazetă că "de asta mă și zbat să caut baze de antrenament și meciuri amicale pentru echipa mea, de aceea au și putut unii fotbaliști să iasă din țară - pentru a se pregăti și a juca meciuri de verificare, astfel încât să facă o națională competitivă care să-și joace barajul de la un nivel de pregătire cel puțin decent. Și așa, câștigându-și calificarea pe teren, naționala Ucrainei ar impune un respect extraordinar".

Mircea Lucescu: „Fotbalul poate realiza multe lucruri”

Într-un interviu acordat zilele trecute cotidianului italian Il Messaggero, Mircea Lucescu afirma că „am reușit să aducem în România 11 jucători de la Dinamo Kiev. Ei sunt nucleul naționalei Ucrainei. Au primit de la guvern permisiunea de a părăsi țara, au fost scutiți de serviciul militar pentru o situație specială”. 

Barajul Ucraina-Scoția, pentru CM 2022, e programat în iunie. „Chiar și fotbalul poate realiza multe lucruri în clipe atât de dificile. Participarea Ucrainei la play-off și posibila calificare la Mondial ar fi foarte importante”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO S-au „topit” mușchii lui Ianis Hagi » Cum arată picioarele lui, la două luni de la operație. Detaliul care atrage atenția

Mărturii cutremurătoare ale fotbalistului ucrainean din Serie A: „Mi-au împușcat prietenul, iar pe iubita lui au sechestrat-o 3 ore”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
popicoo
popicoo  •  05 Aprilie 2022, 15:20

Și *** ar impune un respect extraordinar dacă nu s-ar plânge zi de zi că este persecutat, dacîă ar recunoaște că a orchestrat și a participat la celebrele presiuni securiste ale dinamoului, dacă ar recunoaște că nea Imi este cel mai mare antrenor al țării ăsteia și dacă ar recunoaște că nu el l-a descoperit pe Michael Jordan (deși știm că i-a descoperit pe toți baschetbaliștii de azi din NBA).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează