INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Modelul DDB, preluat de suporterii unei echipe din Premier League: „Vrem să facem parte din viața activă a clubului”

Suporterii lui Newcastle United FOTO Guliver/Getty Images
Suporterii lui Newcastle United FOTO Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 09 aprilie 2021 17:44 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 18:51

Mike Ashley (56 de ani), finanțator Newcastle United, a declarat în mai multe rânduri că își dorește să vândă clubul, iar fanii „coțofenelor” au lansat o asociație prin care își doresc să cumpere o parte din acțiuni pentru a participa la negocieri.

„Newcastle United Supporters Trust” a lansat una dintre cele mai ambițioase inițiative a fanilor din fotbalul englez, o asociație asemănătoare cu programul DDB. „Angajamentul din 1892” este numele programului, care face referire la data înființării a celor de la Newcastle United, 9 decembrie 1892.

Modelul DDB, preluat de suporterii lui Newcastle United

Suporterii lui Newcastle United au lucrat la această inițiativă în ultimii trei ani și îi roagă pe fanii „Magpies” să doneze ca asociația să dispună de suficient capital pentru a putea cumpăra minimum 1% din acțiunile echipei. Programul „Angajamentul din 1892” trebuie să strângă cel puțin 3 milioane de lire pentru a negocia preluarea unor acțiuni.

20,06%din acțiunile clubului Dinamo dețin cei de la programul DDB

Comitetul de organizare al programului susține că acesta este conceput pentru a proteja viitorul clubului, iar dacă suporterii vor face parte din acționariatul lui Newcastle, vor putea participa la negocierile cu viitorul patron al echipei.

De multe decenii li s-a spus fanilor că ei sunt esența clubului, dar când se iau decizii majore, suntem întotdeauna lăsați în afara lor. Este un fapt nefericit în fotbal, la fel ca în viață, banii vorbesc. Noi, ca suporteri, vrem să facem parte din viața activă a conversațiilor care vor hotărî viitorul lui Newcastle United. Strângerea de fonduri ne va oferi sprijinul financiar pentru a ne face auzite vocile în mod corespunzător, după ce clubul este în cele din urmă vândut
Greg Tomlison, președintele Newcastle United Supporters Trust

14.000 de £au strâns în primele 24 de ore suporterii lui Newcastle United

Newcastle United a fost aproape de a fi cumpărată de Mohammed bin Salman

Mohammed bin Salman a fost aproape să cumpere clubul Newcastle United, în vara lui 2020, dar consorțiul din Arabia Saudită și-a retras oferta la finalul lunii iulie. Tranzacția a căzut pentru că Arabia Saudită a fost criticată pentru încălcarea drepturilor omului și piratarea transmisiunilor din Premier League.

Cel mai controversat prinț al Arabiei Saudite a provocat mai multe conflicte diplomatice în trect și este bănuit și pentru că a pus la cale asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi (fost disident saudit, jurnalist la Washington Post, contestatar vehement al politicii lui MbS, a fost ucis pe 2 octombrie 2018 în consulatul țării sale din Istanbul).

Adevărat propietar ar fi fost Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite, dar în spatele său era prințul moștenitor Mohammed bin Salman, fiul regelui Salman. Arabii voiau să cumpere clubul pentru 330 de milioane de euro și să se lupte cu echipele din „Big Six” din Premier League: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Man. City, Man. United și Tottenham.

4 titluria câștigat Newcastle United, în 1904/05, 1906/07, 1908/09 și 1926/27

2006este anul în care Newcastle a câștigat ultimul trofeu: Cupa Intertoto

VIDEO. Harry Kane a înscris golul #200 din cariera sa împotriva celor de la Newcastle United

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Șocant! Un antrenor de portari xenofob dat afară de club a declanșat un scandal politic uriaș între Ungaria și Germania!

Reveniri importante la Barcelona înainte de meciul cu Real Madrid + Arbitru schimbat la El Clasico

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
tataika
tataika  •  10 Aprilie 2021, 05:57

'Nea "jurnalistu'", cum au luat modelul de la ddb, când zici ca au lansat inițiativa acum 3 ani??? Ce făceau tararache și bucurica acum trei ani?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează