INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NEWCASTLE

Miliardarii de la Newcastle s-au dezlănțuit pe piața transferurilor » 37 de milioane de euro pentru un fundaș central

Sven Botman/ foto Imago Images
Sven Botman/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 iunie 2022 12:13 / Actualizat duminica, 26 iunie 2022 12:43

Newcastle s-a înțeles cu Lille pentru transferul lui Sven Botman (22 de ani), fundaș central olandez.

Englezii vor plăti 37 de milioane de euro echipei din Ligue 1 pentru Botman, anunță specialistul în mercato Fabrizio Romano.

În această vară, Newcastle a mai plătit 17,5 milioane de euro pentru Matt Target, de la Aston Villa, și 11,5 pentru Nick Pope, de la Burnley.

Nicolae Stanciu face show în China! Gol și pasă de gol pentru mijlocașul român
CHINA
Nicolae Stanciu face show în China! Gol și pasă de gol pentru mijlocașul român

Newcastle îl transferă pe Sven Botman de la Lille

Botman va ajunge în nordul Angliei la începutul săptămânii viitoare pentru a efectua vizita medicală și pentru a semna contractul cu Newcastle, potrivit sursei menționate.

Olandezul a fost dorit de „coțofene” și în ianuarie, însă transferul a picat în ultimele zile ale perioadei de mercato. Acum, după doi ani în Franța, Botman va evolua în Premier League.

Fundașul a fost cumpărat de Lille în 2020, de la Ajax, pentru 8 milioane de euro. A fost unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei franceze în sezonul 2020-2021, când Lille a realizat marea surpriză și a câștigat campionatul în Ligue 1. Astfel, după doi ani și un titlu, Lille face un profit de 29 de milioane de euro de pe urma lui Sven.

30 de milioane de euroeste cota lui Botman, potrivit tranfermarkt.com

Newcastle l-a transferat și pe Nick Pope, de la Burnley

Pope, portar cu 8 meciuri în naționala Angliei, a semnat un contract valabil 4 sezoane cu Newcastle și va lupta pentru locul de titular în echipa lui Eddie Howe cu slovacul Martin Dubravka și englezul Karl Darlow. Sezonul trecut, numărul 1 a fost slovacul.

Pope a jucat în ultimii 6 ani la Burnley, la care a devenit titular incontestabil în sezonul 2017/2018. De atunci, a adunat 141 de meciuri în Premier League, în care a primit 169 de goluri. Pope este unicul portar fără gol primit în primele 6 meciuri jucate pentru naționala din Albion.

Primul transfer al verii pentru Newcastle a fost Matt Target, fundaș stânga de la Aston Villa.

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Pleacă de la Barcelona după 6 ani » Campionul mondial și-a ales deja destinația

Bale și-a găsit echipă după despărțirea de Real Madrid

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  26 Iunie 2022, 13:30

Care profit de 29 mil. ca si cum cu el nu a avut cheltuieli:salarii,casa,prime si altele? Nu le mai umflati fratilor ca voi nu castigati nimic,doar penibil.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close