INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FANI

Prima țară din Europa cu spectatori în tribune, după carantină?! Planul a ajuns pe masa prim-ministrului! Ar fi o soluție pentru Liga 1?

Suporterii lui Legia Varșovia, cu Glasgow Rangers, foto: Guliver/gettyimages +44   FOTO
Suporterii lui Legia Varșovia, cu Glasgow Rangers, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2020 10:33

Polonia reia campionatul fix peste o săptămână și federația cere acordul premierului Morawiecki pentru a permite accesul suporterilor pe arene: 999 inițial, apoi 20% din capacitatea stadioanelor. Ar fi o veste excelentă pentru Hanca și Râpă, care speră să reintre în lupta pentru titlu cu Cracovia!

Bundesliga a repornit pe 16 mai, dar cu porțile închise. Fără spectatori. Și nu se știe când vor putea reveni fanii pe stadioane. Polonezii vor să-i întreacă. Să fie primii care repornesc campionatul, având și atmosferă în tribune vineri, 29 mai. 

Președintele federației, fostul mare internațional Zbigniew Boniek, i-a trimis planul premierului Mateusz Morawiecki, scrie cotidianul local Super Express, care a aflat și ce intenționează forul de la Varșovia. Îi cer să permită accesul suporterilor la meciuri. 

  • Inițial, să poată intra 999 de fani pe fiecare arenă (doar cei ai echipelor-gazdă); astfel, s-ar respecta regula ca evenimentele publice să fie organizate cu mai puțin de 1.000 de persoane.
  • Într-o fază ulterioară, susținătorii să reprezinte 20% din capacitatea stadioanelor. 

CLASAMENT POLONIA: Legia Varșovia e pe primul loc, la 8 puncte de prima urmăritoare!

Bilete achiziționate online

Cei 999 de spectatori, care vor cumpăra biletele online, vor fi obligați să poarte mască în timpul partidelor și să folosească dezinfectantele constant. 

Se va respecta distanțarea socială în tribune. Pentru Sergiu Hanca și Cornel Râpă, ar fi o veste excelentă. Locul 3 momentan cu Cracovia, la nouă puncte de liderul Legia, încă speră să reintre în lupta pentru titlu. Ei vor juca primul meci duminică, 31 mai, acasă, cu Jagiellonia. 

„Suntem monitorizați. Ne-au dat niște formulare în care trecem de două ori pe zi temperatura corpului, dacă tușim sau dacă nu mai avem miros, dacă avem simptome. Dacă un jucător va avea COVID-19, o să plece acasă, iar ceilalți își vor vedea de treabă” 
- Sergiu Hanca, mijlocaș Cracovia, la DigiSport

GALERIE FOTO | Soția lui Sergiu Hanca este unul dintre cei mai vulcanici suporteri din Polonia

+40 FOTO

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Interzis la proteste în Serie A: jucătorii n-au voie să se apropie de arbitri! Stadioanele vor fi împărțite în 3 zone

PREMIER LEAGUE. Un star al lui Chelsea a refuzat să intre pe terenul de antrenament

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
clarvazatorul
clarvazatorul  •  27 Mai 2020, 20:09
Postat de Daniel Irimescu pe 23 Mai 2020, 21:22

Bai demagogule calic ! Acum citeva ore a muri un medic la cel mai mare spital din Romania ta ucis de boala de care ii ingrijea pe altii

O sa castige Nistrul Otaci din Polonia 50 de mii de euro din bilete, poate 65-80 de mii pana la finalul sezonului! Yupii! Cine stie ce interese au demagogii din Polonia, vad ca au regresat. Poate intentiile lor nu sunt de fapt crestine.

clarvazatorul
clarvazatorul  •  27 Mai 2020, 20:06
Postat de cv70 pe 22 Mai 2020, 16:53

Da, deci mai există oameni normali pe lumea asta! Bineînțeles că se poate relua competiția și cu spectatori. După 15 iunie, în toată Europa, inclusiv în România, cifrele vor confirma reducerea semnificativă a pandemiei. Respect, Polonia!

Da, mai, numai polacii sunt normali! Noi restul inclusiv cele mai dezvoltate tari din lume, suntem niste ***. Nu degeaba le zice "polaci"! Oricum sunt destul de goale stadioanele si in Polonia. Si au un fotbal falimentar in Europa. Adormi la meci din Polonia... Mi se pare penibil sa imbolnavesti populatia, cat timp banii din bilete in Polonia sunt fix 0! Mai bine le-ar da guvernul asta banii decat sa ii imbolnaveasca. O penibilitate, oricum nu vor merge multi pe stadion.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  23 Mai 2020, 21:22
Postat de cv70 pe 22 Mai 2020, 16:53

Da, deci mai există oameni normali pe lumea asta! Bineînțeles că se poate relua competiția și cu spectatori. După 15 iunie, în toată Europa, inclusiv în România, cifrele vor confirma reducerea semnificativă a pandemiei. Respect, Polonia!

Bai demagogule calic ! Acum citeva ore a muri un medic la cel mai mare spital din Romania ta ucis de boala de care ii ingrijea pe altii

Vezi toate comentariile (7)
Comentează