INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Răzvan Lucescu despre eșecul din finala Cupei cu AEK: „Sunt rănit profund”

Răzvan Lucescu, după înfrângerea din Cupă cu PAOK: „Sunt rănit profund”. Foto: Captură YouTube @PAOK
Răzvan Lucescu, după înfrângerea din Cupă cu PAOK: „Sunt rănit profund”. Foto: Captură YouTube @PAOK

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 13:35 / Actualizat joi, 25 mai 2023 14:52

Al doilea sezon fără trofeu al lui Răzvan Lucescu (54 de ani) la PAOK, al doilea an cu finală pierdută în Cupa Greciei. După 0-1 cu Panathinaikos, în 2022, 0-2 acum, cu AEK Atena.

În primul mandat la PAOK, 2017-2019, Răzvan Lucescu a intrat în istoria clubului. Trei trofee, primul titlu după 34 de ani și primul event al alb-negrilor, chiar înaintea despărțirii de Grecia.

Întors la Salonic, în 2021, nu a mai câștigat nimic. Două finale de Cupă pierdute la rând, 0-1 cu Panathinaikos (2022) și 0-2 acum, cu AEK (2023).

„Ocupați-vă!” » Gigi Becali și-a găsit „General” la mijloc: îl vrea pe fotbalistul cu 4 titluri în Liga 1
FCSB
„Ocupați-vă!” » Gigi Becali și-a găsit „General” la mijloc: îl vrea pe fotbalistul cu 4 titluri în Liga 1

Răzvan Lucescu: „Primul responsabil sunt eu. Sunt singurul vinovat”

Când a venit înapoi, știa că echipa trebuie reconstruită, dar înfrângerile îl dor. Mai ales cea de miercuri, la Volos. PAOK a jucat din minutul 6 cu un om în plus și nu a profitat de această superioritate, ratând în atac și greșind în apărare. Cadouri pentru victoria lui AEK.

„Primul responsabil pentru ce se întâmplă pe teren cu echipa sunt eu. Jucătorii și-au depășit limitele și nu pot da vina pe ei. Eu sunt vinovat. E o seară dificilă pentru mine. Sunt rănit profund”, a declarat antrenorul în vârstă de 54 de ani, repetând în timpul conferinței: „Sunt atât de rănit”.

Răzvan Lucescu: „Titlul din 2018 ni s-a furat. Acum, AEK a fost cea mai bună”

Din perspectiva lui, „în sezoane de tranziție, te aștepți la ce e mai bun și la ce e mai rău. Am plătit pentru erorile individuale, normale când ai jucători fără experiență. Ne-au costat. Echipele care câștigă sunt puternice mental, iar noi nu suntem. În momente de presiune, noi ne-am prăbușit”.

Nu a mai atacat marea lui rivală, AEK. „Titlul din 2018 ni s-a furat, i s-a dat lui AEK la comisii, dar în acest an AEK a fost cea mai bună. Chiar și în ultimele meciuri, când am pierdut, nu am mai zis nimic. Nu o fac nici acum. Noi nu am meritat să cucerim Cupa. AEK a meritat”. 

A pierdut de patru ori în acest sezon în fața lui AEK, golaveraj total 2-9. A câștigat o singură dată, 2-0.

Răzvan Lucescu așteaptă susținere și transferuri: „Jucători cu personalitate”

Răzvan le-a cerut fanilor sprijin. „E normal să se simtă frustrați, nu toți înțeleg conceptul «sezon de tranziție». E nevoie de susținere însă. Doar cu energie pozitivă lucrurile se vor îmbunătăți. Echipa trebuie încurajată, cum s-a întâmplat la PAOK de atâția ani”.

Tehnicianul a cerut și șefilor clubului ceva. Transferuri. „PAOK a câștigat în acest an experiență, pe care tinerii jucătorii nu o aveau. Trebuie adăugate personalitate, calitate. Personalitatea e probabil cel mai important atribut al unei echipe învingătoare. Personalitatea și calitatea se leagă. Băieții tineri trebuie sprijiniți de jucători de calitate, cu personalitate”.

Răzvan Lucescu dezminte acordul cu Al-Ahli

Nu se gândește, totuși, să plece. Neagă speculațiile apărute în Arabia Saudită, că ar avea un acord cu Al-Ahli Jeddah: „Prostii!”.

VIDEO. Răzvan Lucescu: „Fotbalul grec ar fi mult mai bun dacă nu ar exista ipocrizie”

Citește și:

Cu Răzvan Lucescu sau Reghecampf? Ce urmează pentru Sepsi OSK după calificarea în Conference League

4 vedete din Europa pentru Jurgen Klopp » Lista de transferuri i-o face un neamț

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  25 Mai 2023, 14:12

in campionat te-a batut AEK, care a iesit ulterior campioana; acum in finala cupei iar te-a batut, aceeasi AEK ... Acum, serios, Razvane, ce scuze sa mai gasesti?

leu.mr
leu.mr  •  25 Mai 2023, 14:11

"A pierdut de patru ori în acest sezon în fața lui AEK, golaveraj total 0-9. A câștigat o singură dată, 2-0" ??? Pai atunci nu-i golaveraj 2-9 ????

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close