INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Răzvan Lucescu s-a adaptat: de la „Fuck VAR” la „Totul a fost bine, cu o excepție”

Răzvan Lucescu. Foto: Imago Images
Răzvan Lucescu. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 11:59 / Actualizat marti, 21 martie 2023 14:57

Răzvan Lucescu (54 de ani), antrenorul lui PAOK, a atacat violent arbitrajul când s-au luat decizii împotriva echipei sale, dar l-a lăudat la ultima etapă, când ambele goluri ale victoriei „vulturilor”, 2-1 în derby-ul cu Aris, au venit după decizii ale asistentului video.

Antrenorul român e în plin război în Grecia. Un război psihologic cu care încearcă să răstoarne dominația Atenei, triada Olympiakos - AEK - Panathinaikos, și să readucă titlul de campioană la Salonic. Acum, la patru ani după triumful din 2019, sau cel târziu în 2024.

Mario Camora nu mai vine la națională. Edi Iordănescu a ales înlocuitorul
EURO 2024
Mario Camora nu mai vine la națională. Edi Iordănescu a ales înlocuitorul

Răzvan Lucescu: „La noi, nu e nici penalty, nu e nici ofsaid”

Răzvan Lucescu, întors la PAOK în 2021, pune presiune maximă pe arbitraj. De fiecare dată când deciziile „centralului” sau asistentului video sunt împotriva echipei sale, scoate aruncătorul de flăcări și incendiază flash-interviul de după meci și conferința.

Pe 25 februarie, la ultimul egal al „vulturilor”, 0-0 pe terenul Gianninei, Lucescu a considerat că nu i s-a dat un penalty în prima repriză, când mingea a atins mâna fundașului stânga Pilios și s-a revoltat.

Primele cuvinte pe care le-a spus jurnaliștilor eleni: „Băieți, e foarte simplu. VAR trebuie să corecteze greșelile. Până acum, VAR există în Grecia doar ca să f..ă PAOK”. Repetând apoi „f**k”.

Ofițerul de presă al alb-negrilor i-a atras atenția, dar nu s-a oprit: „Îmi pare rău, însă aceasta este situația. Fotbalul are reguli. Dacă e penalty, e penalty. Dacă e ofsaid, e ofsaid. Nu și pentru noi. Nu e nici penalty, nu e nici ofsaid. Am pierdut patru puncte în ultimele trei partide”. 

A încheiat la fel de acid: „Acesta este fotbalul. Sunt reguli și le respectăm. În Grecia, fotbalul e diferit. Fotbal, reguli, dar nu când vorbim de PAOK. F**k PAOK!”.

Răzvan Lucescu: „Totul bine, cu excepția eliminării mele”

Pe 19 martie, PAOK a câștigat derbyul cu Aris, 2-1 în deplasare, ambele goluri ale oaspeților venind cu ajutorul VAR. „Centralul” suedez Mohammed Al-Hakim a dictat penalty (transformat de Schwab, la 1-1) după ce a fost avertizat de asistentul video și a revăzut faza. Și tot VAR a decis că nu a fost ofsaid la acțiunea încheiată cu șutul lui Živkovici. Golul victoriei.

Dintr-o dată, Lucescu și-a schimbat opinia. L-a contrazis pe Apostolos Terzis, tehnicianul lui Aris, care susținea că nu a fost lovitură de pedeapsă. „A fost penalty curat. Adversarul nu a citit corect faza și a lovit jucătorul nostru, nu mingea”. 

Și a afirmat: „Astăzi, VAR și arbitrul au fost în cel mai bun moment”. A completat: „Cu excepția eliminării mele. Arbitrul mi-a zis că am aruncat ceva înapoi în tribună. Neadevărat. Fanii lui Aris au lansat spre noi o mulțime de peturi cu apă. Eu am făcut mișcarea, însă nu am aruncat nimic”. A sugerat că doar a simulat.

După prima etapă a play-off-ului, PAOK e pe locul 4, dar la numai cinci puncte de liderul Panathinaikos. 

VIDEO. Răzvan Lucescu: „Fotbalul grec ar fi mult mai bun dacă nu ar exista ipocrizie”

Citește și:

Continuă haosul la un club din Superligă! Jucătorii sunt neplătiți de 4 luni

Gigi Becali se implică în controversa de la națională: „Ianis are timp să demonstreze și să le dea peste nas”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează