INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Răzvan Lucescu, cel mai slab play-off, cinci înfrângeri și un singur punct în „careul de ași”. „Prea multe greșeli. Ne-au costat!”

Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 12:28 / Actualizat luni, 15 mai 2023 12:44

Răzvan Lucescu și PAOK au pierdut încă o dată, 0-1 cu Olympiakos, al 5-lea eșec în play-off. „Faptul că am terminat pe locul 4 înseamnă că acolo ar fi trebuit să fim”, a spus antrenorul. Finala Cupei cu AEK poate salva sezonul.

Răzvan Lucescu a părăsit PAOK în 2019, după ce cucerise trei trofee în două sezoane, inclusiv un event unic în istoria clubului și un titlu așteptat de 34 de ani la Salonic.

Întors la alb-negri în 2021, antrenorul a reușit doar un loc 2 și o finală de Cupă în prima stagiune. Iar acum, e iar în ultimul act al Cupei și pe poziția a 4-a în liga elenă.

Gigi Becali susține că vrea în continuare să vândă FCSB: „Am ofertă de 100 de milioane” » Ulterior a făcut planul de transferuri: „Vreau 4 jucători”
FCSB
Gigi Becali susține că vrea în continuare să vândă FCSB: „Am ofertă de 100 de milioane” » Ulterior a făcut planul de transferuri: „Vreau 4 jucători”

Răzvan Lucescu, un singur punct, golaveraj 3-12

Duminică seară, în ultima etapă de campionat, a pierdut încă o dată, 0-1 cu Olympiakos. În sezonul regulat, PAOK fusese cea mai bună în „careul" cu Olympiakos, Panathinaikos și AEK. În play-off, s-a prăbușit, fiind cea mai slabă dintre aceste patru echipe.

  •  0-1 (a) și 0-4 (d) cu AEK
  • 1-3 (d) și 0-1 (a) cu Olympiakos
  • 1-2 (a) și 1-1 (d) cu Panathinaikos

Cinci înfrângeri și un singur egal, golaveraj 3-12. Victoriile cu Aris și Volos, echipele de pe 5 și 6, nu au ajutat-o prea mult.

Răzvan Lucescu: „Reflectă imaginea lui PAOK. O față bună, o față rea"

Răzvan știe că „acest ultim meci, pierdut cu Olympiakos, reflectă imaginea lui PAOK de-a lungul anului. Un sezon de tranziție, cu multe schimbări și cu mulți jucători noi. Au fost momente bune, dar și momente când lipsa de experiență ne-a costat puncte. Au fost partide în care o repriză am arătat fața bună, iar în cealaltă fața rea".

Tehnicianul, 54 de ani, a dezvăluit că „m-am dus în vestiar și le-am spus băieților că au fost meciuri, precum cele cu Levadiakos și AEK, când ar fi trebuit să țină privirea în pământ, însă acesta nu era genul acela de joc. Le-am zis că sunt mândru de ei, de munca lor".

Răzvan Lucescu: „Să aducem jucători de calitate, cu o anumită mentalitate"

La final, nu a mai atacat arbitrii așa cum a făcut-o de multe ori în acest an. Nu doar erorile arbitrilor explică acest loc 4. „Mingea nu intră în poartă cu noroc. Faptul că am încheiat pe 4 înseamnă că acolo ar fi trebuit să fim. Am vorbit de multe ori de impactul greșelilor arbitrilor asupra noastră. Am fi avut o altă încredere dacă PAOK ar fi primit ce ar fi meritat în anumite meciuri. Totuși, o echipă nu se construiește peste noapte".

Realizează că are în lot „fotbaliști care nu sunt obișnuiți să lupte constant pentru titlu. Uneori, am văzut erori copilărești, naive, erori în derbyuri, în partide mari, erori pentru care am plătit".

O înțepătură și la adresa conducerii clubului: „Trebuie să aducem jucători de calitate, cu anumită mentalitate, care joacă mereu pentru victorie, care să ne ofere ceva în plus pe teren".

Finala cu AEK, pe 24 mai, la Volos, e punctul culminant, meciul ce poate salva sezonul. „Finala e diferită de orice altă partidă. Vreau ca echipa să continue să joace în stilul nostru, pentru că simt că va veni și golul. Îi înțeleg pe fani că sunt dezamăgiți, dar eu sunt mândru, văzând în fiecare zi efortul băieților. Sunt sigur că vor da totul. Finala e importantă pentru ei. E importantă pentru PAOK". 

AEK, alt titlu, la 5 ani de la atacul lui Răzvan

Într-un sezon în care Panathinaikos a fost cel mai mult lider, AEK a cucerit titlul în Grecia, datorită unui final excelent. A fost al 13-lea trofeu de campioni al galben-negrilor, la cinci ani de la atacul lui Răzvan Lucescu. În 2018, AEK a fost numărul 1 în final, dar antrenorul lui PAOK a contestat extrem de dur acel sfârșit de sezon, în care echipa din Salonic a pierdut cele mai importante partide la „masa verde", 0-3 cu Olympiakos și 0-3 cu AEK, după incidente petrecute pe stadionul Toumba din Salonic. „Titlul lui AEK a fost un jaf", a tunat atunci Lucescu. z

Citește și: 

„Contele Vlad a ținut Cremonese în picioare cu Juventus”. Chiricheș, notă mare în Gazzetta dello Sport

Scandal la un meci de juniori din Spania » Doi foști jucători ai lui Liverpool s-au luat la ceartă, iar unul a fost eliminat: „O să îți rup capul!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează