INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REACȚIE

Rio Ferdinand, fără menajamente în fața lui Pep Guardiola: „Lumea spune că ai luat Liga Campionilor doar fiindcă l-ai avut pe Lionel Messi”. Răspunsul surprinzător al spaniolului

Pep Guardiola și Leo Messi, în perioada Barcelona / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Pep Guardiola și Leo Messi, în perioada Barcelona / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 03 ianuarie 2023 09:00 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2023 11:01

Rio Ferdinand (44 de ani), legenda lui Manchester United, între 2002 și 2014 la „diavolii roșii”, i-a pus o întrebare directă lui Pep Guardiola în timpul unui interviu relizat spre finalul anului trecut.

Fostul fundaș, realizatorul unei serii de interviuri cu nume importante din Premier League, a fost curios să afle viziunea lui Guardiola cu privire la o discuție care i-a tot divizat pe microbiști de-a lungul anilor. „Toată lumea spune că Guardiola a câștigat Liga Campionilor cu Barcelona, că a fost un antrenor de succes, dar a avut nevoie de Lionel Messi pentru a câștiga UCL?”.

Răspunsul lui Pep Guardiola pentru Rio Ferdinand: „Acestea sunt fapte!”

Managerul lui Manchester City, care a câștigat de două ori Champions League din postura de antrenor al Barcelonei, a răspuns fără să stea pe gânduri: 

Așa este...acestea sunt fapte! Dar lucrul important este mereu să încerci. Am ajuns în semifinale cu City, apoi finală și tot încerc. Dacă nu merge, nu merge. Am spus-o înainte, o singură echipă câștigă competiția. Dar e important ce faci ca să încerci să o câștigi. Asta e lucrul cel mai important. Faptul că te califici primul din grupă contează pentru mine, deși lumea vrea să vadă doar rezultatul final al competiției. Dacă nu câștigi Liga, nu înseamnă că e un eșec.”. 

Messi a fost decisiv în ambele ediții câștigate de catalani cu Guardiola pe bancă. În 2009, a înscris în finala cu Manchester United de la Roma (2-0). A repetat „isprava” doi ani mai târziu, tot împotriva lui United, în ultimul act câștigat pe Wembley, 3-1.

Alături de Barcelona, Pep Guardiola a cucerit nu mai puțin de 14 trofee, printre care 3 campionate (2009, 2010 și 2011) și două Ligi ale Campionilor (2009 și 2011). Colaborarea prosperă dintre Guardiola și clubul blaugrana s-a încheiat în 2012, iar de atunci Pep nu a mai triumfat niciodată în Champions League. 

VIDEO Pep Guardiola, omul care a revoluționat Barcelona

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Clauza secretă din contractul lui Cristiano Ronaldo » La ce echipă poate pleca împrumut pentru a juca în Champions League!

FOTO Liverpool e tot mai departe de Champions League! S-a prăbușit pe terenul lui Brentford » Nu se mai întâmplase de aproape un secol!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
Nelu51
Nelu51  •  04 Ianuarie 2023, 10:44

Haaland nu poate fi stralucitor. Chiar daca este blond(sic!). Pep se va impotmoli iar si iar in fotbalul anglo-saxon. Daca se orienteaza catre latini (asta depinde numai de el) veti vedea si a treia si a patra ... cupa UCL.

rikiriki365
rikiriki365  •  04 Ianuarie 2023, 07:55
Postat de dinamo100 pe 03 Ianuarie 2023, 14:20

Guardiola este creatorul unor masini de fotbal si asta se vede in regularitatea cu care echipele antrenate de el domina meciurile si le castiga pe cele mai multe. Cat priveste UCL, uneori mai ai nevoie si de sansa sau de cate un jucator providential. M City a dominat categoric Real Madrid in semifinala de anul trecut si totusi Real a revenit pe final cu un Benzema naucitor. Cred ca anul acesta sansele au crescut avandu-l pe Haaland care poate face diferenta.

Frumos. Marea lui problema la City sunt fundasii centrali, in special Diaz. Este un fel de Tamas. Iti face meciuri foarte bune, dar te curata cand ti-e lumea mai draga.

gigimarga2
gigimarga2  •  03 Ianuarie 2023, 18:53

Daca si Guardiola e contestat ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close