INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRIGHTON

Roberto De Zerbi, felicitat de Pep Guardiola » Ce mesaj a primit fostul campion cu CFR Cluj

Roberto de Zerbi Foto: GSP
Roberto de Zerbi Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 13:19 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 14:11

Roberto de Zerbi (43 de ani) a semnat o înțelegere cu Brighton pe o durată de 4 sezoane. Proaspătul antrenor al pescărușilor a fost sunat de Pep Guardiola (51), care l-a felicitat pentru alegerea de a veni în Premier League.

Antrenorul italian va avea sarcina de a-l suplini pe Graham Potter care a plecat la Chelsea. Aflat la primele declarații pentru Brighton, Roberto de Zerbi a mărturisit că a fost sunat de Pep Guardiola.

Final în „telenovela” Dan Petrescu » Patronul Nelu Varga a făcut anunțul: „Doar ce am vorbit la telefon”
CFR CLUJ
Final în „telenovela” Dan Petrescu » Patronul Nelu Varga a făcut anunțul: „Doar ce am vorbit la telefon”

Roberto de Zerbi, felicitat de Guardiola: „A spus că mă va ajuta”

„Am vorbit cu Pep duminică seara. Este foarte fericit că am ajuns aici. Mi-a spus lucruri foarte bune despre club, iar dacă am nevoie va fi foarte bucuros să mă ajute, dar bineînțeles că nu în meciul pe care îl jucăm împotriva lor”, a spus Roberto de Zerbi.

De asemenea, Roberto de Zerbi a vorbit și despre plecarea sa de la Șahtior Donețk.

„Bineînțeles că nu mă așteptam să se termine totul în februarie și desigur, a fost rău, din cauza războiului. Am rămas cu sentimente plăcute despre poporul ucrainean și jucătorii pe care i-am pregătit”, a mai precizat Roberto De Zerbi.

David Weir despre Roberto de Zerbi: „Vrem să-și pună filosofia în aplicare pentru a continua parcursul bun”

Directorul tehnic al celor de la Brighton, David Weir, a ținut să-l asigure pe Roberto de Zerbi la venirea pe banca „pescărușilor”.

„În scurta sa perioadă petrecută pe Șahtior, el s-a bucurat de succese suplimentare, conducând clubul la succes în cupă și deținând fruntea ligii ucrainene înainte de război.

Suntem încântați să-i urăm bun venit pe Roberto și așteptăm cu nerăbdare să-l prezentăm echipei noastre și să-i oferim tot sprijinul de care are nevoie pentru a-și pune în aplicare filosofia de antrenor și pentru a-i ajuta pe jucători să-și continue începutul strălucit de sezon”, a spus David Weir.

CV-ul lui De Zerbi

  • două locuri 8 cu Sassuolo, timp în care a adunat 120 de meciuri din care 43 victorii
  • Supercupa Ucrainei în sezonul 2021 - 2022 cu Șahtior Donețk
  • campion al Serie C cu Foggia Calcio în sezonul 2015/2016
  • În carieră a mai antrenat la Palermo și Benevento, dar cu ultima a retrogradat în Serie B

Perioada CFR Cluj

În perioada petrecută la CFR Cluj, Roberto de Zerbi a cucerit două titluri de campion în sezoanele 2009 - 2010 și 2011- 2012. În ultimul meci, disputat în fața celor de la FCSB, din sezonul 2011- 2012, De Zerbi a reușit un eurogol din corner și a sărbătorit titlul în Gruia. În tricoul feroviarilor a strâns 30 de meciuri și a înscris de 8 ori și a oferit alte 6 pase decisive.

Citește și alte știri:

Liverpool l-a trimis la echipa rezervelor pe mijlocașul adus de Klopp în regim de urgență

Vinicius, amenințat înaintea mesajului antirasism? „Te distrugem!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  21 Septembrie 2022, 15:52

va trebui sa-l sune si Dan "Mofturosul" Petrescu!!! ... DAne, ce faci? pune mana pe telefon!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează