INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Tulburător! Antrenorul lui Șahtior nu are liniște nici după ce a plecat din Ucraina: „Încă mai aud bombele și avioanele. A trebuit să fugim ca hoții din Kiev”

Roberto De Zerbi// Foto: IMAGO / Ukrinform
Roberto De Zerbi// Foto: IMAGO / Ukrinform

Articol de - Publicat duminica, 20 martie 2022 14:38 / Actualizat duminica, 20 martie 2022 16:23

Roberto De Zerbi (42 de ani), antrenorul lui Șahtior, se uită aproape nonstop la știrile despre războiul din Ucraina: „Acum simt un mare gol, nu reușesc să mai văd nici meciurile”.

S-a întors în Italia, după o foarte lungă călătorie cu peripeții, dar mintea și sufletul i-au rămas în Ucraina. Roberto De Zerbi a povestit, într-un interviu din Gazzetta dello Sport, cum trăiește războiul de care a fugit și ce a învățat din experiența la Șahtior, în țara incadată de armata lui Putin.

Căpitanul lui Dinamo Kiev povestește: „Cea mai urâtă zi a vieții noastre” » Cum ajută Ucraina de la București
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Căpitanul lui Dinamo Kiev povestește: „Cea mai urâtă zi a vieții noastre” » Cum ajută Ucraina de la București

De Zerbi: „Hoții sunt rușii!”

„Mai aud zgomotul bombelor și al avioanelor. Mă uit la toate știrile cu Ucraina, de dimineață până seara. Nu reușesc să mai văd altceva, nici măcar meciurile de fotbal. Mă simt mai rău decât în zilele cu bombardamentele din Kiev. Am senzația unui mare gol. Acolo aveam ceva de făcut, să organizez evadarea pentru mine și jucători, să vorbesc cu ambasada.. 

De-aici poți doar să privești. Vreau să mă întorc, pentru că a trebuit să fugim ca hoții, dar noi am muncit. Hoți, delincvenți sunt rușii ce au invadat țara. Am primit oferte să antrenez în altă parte, însă eu sunt legat de Șahtior, îmi doresc să câștig campionatul”, a declarat fostul antrenor al lui Chiricheș la Sassuolo.

Vitali Klitschko, interviu de pe front: „E un privilegiu să mori apărându-ți țara! Îmi dau viața ca Ucraina să nu facă parte din Rusia”
RAZBOI IN UCRAINA
Vitali Klitschko, interviu de pe front: „E un privilegiu să mori apărându-ți țara! Îmi dau viața ca Ucraina să nu facă parte din Rusia”

De Zerbi a rememorat zilele de coșmar! A dormit pe jos

De Zerbi a rememorat zilele de coșmar în hotel, așteptând plecarea din infern: „Nu eram îngrijorat că o rachetă ne va lovi, la început obiectivele erau militare. Teama mare era fuga. Din Kiev nu există decât o singură șosea spre vest și în dimineața izbucnirii războiului se formase o coadă de 70-80 km. Nu mai aveau benzină, nici de mâncare și de băut. 

Riscai să stai trei zile în coloană, cum a pățit Fonseca în autocar, și să nu mori de bombe sau gloanțe, ci de foame, sete și frig. Așa i-am convins pe brazilienii mei să nu plece imediat. Am rămas închiși în hotel de joi până duminică, la nivelul -1, circa o sută de persoane dormind pe jos, pe saltele. Două-trei ore pe noapte, toți îmbrăcați”.

Familia unuia dintre cei mai cunoscuți străini din România a plecat din țară de teama războiului din Ucraina: „Acolo sunt mai în siguranță decât aici”
INTERVIU
Familia unuia dintre cei mai cunoscuți străini din România a plecat din țară de teama războiului din Ucraina: „Acolo sunt mai în siguranță decât aici”

De Zerbi: „Ucrainenii au orgoliu”

În șapte luni și-a schimbat părerea despre ucraineni: „Nu-i înțelegeam, mi se păreau reci, închiși, suspicioși. Acest război mi-a dezvăluit orgoliul, demnitatea lor. Au libertate de 30 de ani, dar își apără valorile pe care noi le avem garantate. 

Am auzit zicându-se că Zelesnky trebuia să se predea, pentru că altfel duce poporul la masacru. Toți ucrainenii ar lupta și dacă președintele ar fi capitulat, ar fi tot pe front”. 

N-aș vrea să se decidă titlul la masa verde, ci pe teren, deși eram primii cu 12 etape înainte de final. În Antalya începusem să văd efectul muncii mele, apoi s-a dus totul și asta mă distruge. 

- Roberto De Zerbi, antrenor Șahtior

VIDEO. Cum a fugit Mihai Leca din infernul războiului: „Am luat decizia încă din prima zi!”

Citește și:

Fostul jucător al lui Lucescu, discuție șocantă cu secundul de la Dinamo Kiev: „Hai să mergem și să omorâm măcar un ocupant”

Imaginea zilei în Serie A » Un jucător a rămas știrb după Inter - Fiorentina: „Un punct în plus, un dinte în minus”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează