INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UNITED

Ronaldo rezolvă conflictul legendelor: „Să stea în banca lui! Ne-ar trebui două vieți”

Cristiano Ronaldo// Foto: Imago
Cristiano Ronaldo// Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 03 decembrie 2021 15:02 / Actualizat vineri, 03 decembrie 2021 15:08

Cu golurile 800 și 801 din carieră, marcate joi seară, Cristiano Ronaldo l-a amuțit pe Jamie Carragher, ex-Liverpool, marele său contestatar, și le-a dat apă la moară lui Patrice Evra, Roy Keane, Alan Shearer și Thierry Henry.

Cristiano Ronaldo le-a demonstrat tuturor, încă o dată, că și la 36 de ani e mai bun decât numeroși alți atacanți, mult mai tineri decât el. Cu o „dublă”, golurile cu numerele 800 și 801 din carieră, portughezul i-a rezolvat lui Man. United problema celor 3 puncte în derby-ul cu Arsenal (3-2).

Și totodată a dat verdictul și într-un conflict născut în studiorurile TV, între cinci dintre legendele fotbalului britanic și mondial. De-o parte Jamie Carragher, ex-Liverpool, de cealaltă Patrice Evra, Roy Keane, foști jucători ai lui Man. United, Alan Shearer (ex-Newcastle) și Thierry Henry, ex-Arsenal.

Carragher și Keane se contraseră violent la meciul lui United cu Chelsea, când managerul Michael Carrick l-a ținut pe CR7 pe bancă până-n minutul 64. „Care-i problema? Nu mai e jucătorul care era odată”, a comentat atunci Carragher, contrazis prompt de Keane: „Ronaldo n-ar trebui să lipsească din primul unsprezece. Este un jucător esențial, chiar și la 36 de ani”.

Ronaldo rezolvă conflictul legendelor

După reușitele portughezului cu Arsenal, Patrice Evra l-a atacat dur pe Carragher: „Nu înțeleg aceste discuții despre Ronaldo. Sunt unii precum Carragher care au 775 de meciuri, însă Cristiano tocmai a marcat golul 801. Și asemenea foști jucători își permit să vorbească despre el?! Eu cred că ar trebui să stea în banca lor!”

Shearer, fost golgheter al lui Newcastle și al naționalei Angliei, l-a completat: „800 de goluri! Pardon, 801! Păi eu și Henry cred că am ajunge la asemenea cifre doar dacă punem la socoteală și golurile marcate la antrenament. Și nu uitați ceva! E foarte greu să ajungi în vârf, dar și mai greu e să te menții acolo, ca Ronaldo”.

Henry, la rându-i, e sigur că „mie și lui Shearer ne-ar trebui două vieți ca să batem recordul lui Ronaldo. Dacă m-aș întoarce acum în fotbal, cine știe?, poate aș reuși într-o bună zi”. 

Cele mai multe goluri le-a dat la Real Madrid

  • 130 pentru Manchester United
  • 101 pentru Juventus
  • 450 pentru Real Madrid
  • 5 pentru Sporting Lisabona
  • 115 pentru Portugalia

Carrick pleacă din club

Michael Carrick a anunțat după 3-2 cu Arsenal că o părăsește pe Man. United. Fost jucător al „diavolilor”, apoi secundul lui Ole Gunnar Solskjaer și în ultimele 3 partide „interimar”, el a adunat 15 ani pe „Old Trafford”. 

Cele mai importante realizări, ca jucător: 464 meciuri, 5 titluri, 1 Liga Campionilor, o Cupă a Angliei. Echipa va fi preluată de germanul Ralf Rangnick, care a semnat un contract până la finele sezonului.

Citește și:

Gary Lineker sare în apărarea lui Cristiano Ronaldo, jignit după „dubla” cu Arsenal: „Lipsit de respect, ridicol!”

Ștefan Radu, noul recordman lazial de prezențe în Serie A: „Un adevărat lider”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează