INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ACUZAȚII

Acuzații halucinante pentru noul patron de la Newcastle: „Un psihopat criminal cu resurse infinite. Vrea să mă ucidă, se teme de informațiile și înregistrările pe care le am”

Mohammed bin Salman // foto: Guliver/gettyimages
Mohammed bin Salman // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 25 octombrie 2021 11:45 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 13:59

Saad Aljabri (62 de ani), maestru spion și fost oficial important în serviciile de informații saudite, îl arată cu degetul pe prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman (36), mai nou patron din umbră la Newcastle, pentru mai multe infracțiuni. Saad Aljabri se află în exil din 2017, iar 2 dintre cei 8 copii ai săi se află în închisorile saudite.

În această lună, Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite a devenit proprietarul clubului Newcastle, plătind 415 milioane de dolari pentru a prelua clubul. În spatele Fondului de Investiții stă Mohammed bin Salman, prințul moștenitor saudit, acuzat de-a lungul timpului de încălcarea gravă a drepturilor omului: răpiri, tortură și crime.

Newcastle, apel către fani: „Nu mai veniți la stadion îmbrăcați în haine arăbești!”
ANGLIA
Newcastle, apel către fani: „Nu mai veniți la stadion îmbrăcați în haine arăbești!”

„Mohammed bin Salman, un psihopat fără emoții, un criminal cu resurse infinite”

Noi acuzații șocante cu privire la Mohammed bin Salman vin din partea lui Saad Aljabri, fostul număr 2 al serviciilor de informații saudite, care susține că o echipă de asasini a fost trimisă în Canada pentru a-l ucide. Saad Aljabri a oferit un interviu de amploare pentru CBS, unul la care oficialii saudiți nu se așteptau ca acesta să se prezinte.

„Sunt aici să trag un semnal de alarmă cu privire la un psihopat, un criminal din Orientul Mijlociu cu resurse infinite, care reprezintă un pericol pentru oamenii lui, pentru americani și întreaga planetă. 

Un psihopat care nu are empatie, nu simte emoții, nu a învățat nimic din experiențele sale. Și am asistat la atrocități, la crime comise de acest ucigaș”, a spus Aljabri, referindu-se la Mohammed bin Salman, cel care a ajuns la putere în 2017 după ce l-a arestat pe Mohammed bin Nayef, pe atunci moștenitor la tronul Arabiei Saudite.

Saad Aljabri: „Se teme de informațiile pe care le dețin”

Saad Aljabri a amintit de moartea ziaristului saudit Jamal Khashoggi. El susține că la câteva zile distanță de la acel moment, a fost avertizat de un prieten din serviciile de informații din Orientul Mijlociu că o echipă de asasini a fost trimisă în Canada pentru a-l ucide.

„Mi s-a spus să nu fiu în proximitatea vreunei misiuni saudite din Canada, să nu merg la Consulat, să nu merg la Ambasadă. Am întrebat de ce, mi-a zis că «l-au dezmembrat pe acel tip (n.r. - ziaristul), l-au ucis. Tu ești în fruntea listei»”, a declarat Aljabri.

El consideră că prințul moștenitor se teme de informațiile pe care le deține. Printre altele, cu privire la o întâlnire din 2014 între prințul Mohammed și Mohammed bin Nayef, atunci șeful serviciilor de informații. Potrivit lui Saad, prințul s-ar fi lăudat în fața lui Nayef că-l va ucide pe regele Abdullah pentru ca tronul să-i revină tatălui său.

„I-a spus: «Vreau să-l asasinez pe regele Abdullah. Voi primi un inel cu otravă din Rusia. Este suficient să-i strâng mâna și e terminat!». Nu știu dacă doar se lăuda sau nu, dar a spus asta, iar noi (n.r. - serviciile de informații) am luat-o în serios. Există o înregistrare video. Sunt două copii, știu unde se află”, a spus Saad.

„Mă aștept să fiu ucis într-o zi”

Saad se află în exil din 2017. El lucra pentru prințul destituit Mohammed bin Nayef, iar odată cu arestarea acestuia a fugit în Canada, de unde refuză să se întoarcă. Pentru a se răzbuna, Mohammed bin Salman i-a arestat doi dintre cei 8 copii, pe Sarah și Omar, ambii având planuri de a merge să studieze la universitățile americane.

În cele din urmă, Saad le-a cerut americanilor ajutorul, pentru a-și elibera copiii. „Mă adresez americanilor și administrației americane pentru a mă ajuta să îi eliberez pe acei copii și să le redau viața”.

Mă aștept să fiu ucis într-o zi, pentru că acest tip nu va avea liniște până mă va vedea mort. 

- Saad Aljabri

Reacția guvernului din Arabia Saudită

După declarațiile lui Saad Aljabri, reprezentanții guvernului saudit au refuzat acordarea unui interviu, dar au transmis, într-o comunicat, că „Saad Aljabri este un fost oficial guvernamental discreditat, cu o istorie lungă de a fabrica și a crea distrageri pentru a ascunde fraudele financiare pe care le-a comis. El sugerează că furtul era acceptabil la acea vreme, dar nu era nici acceptabil nici legal, așa cum nu este nici acum”.

Mohammed bin Salman, patron la Newcastle

Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite (PIF), care a achiziționat 80% din acțiunile „coțofenelor” cu 415 milioane de dolari (celelalte 20 de procente aparțin, în mod egal, PCP Capital Partners și RB Sports & Media), controlează 400 de miliarde de dolari.

Ca imagine, noul președinte al grupării engleze, este Yasir Al-Rumayyan, guvernatorul PIF, însă în spatele acestui fond este chiar Mohammed bin Salman, 36 de ani, prințul moștenitor saudit, vicepremierul, ministrul apărării și cel care coordonează problemele politice, economice și de securitate ale regatului. Cel mai puternic în Arabia Saudită.

Protest după cumpărarea lui Newcastle

Hatice Cengiz, soția ziaristului saudit Jamal Khashoggi, un fervent contestatar al lui Mohammed bin Salman, ucis în octombrie 2018 la cererea lui MbS în consulatul de la Istanbul, a protestat vehement.

„La câteva zile de la a treia comemorare a asasinatului, e îngrozitor să aflu că prințul moștenitor reușește ceea ce caută de mult timp: să-și spele reputația și să murdărească sportul”, a declarat Cengiz. „Nici acum nu s-a făcut dreptate. Cer ligii engleze să le arate ucigașilor că aceste crime nu pot fi spălate. Trebuie să spună Nu criminalilor”.

La rândul său, directorul general al organizației Amnesty International UK, Sacha Deshmukh, a dezaprobat afacerea: „Sub Mohammed bin Salman, situația rămâne dezastruoasă în Arabia Saudită. Criticii guvernului, militanții feminiști, șiiți și cei ce apără drepturile omului sunt hărțuiți și aruncați în închisoare după procese-mascaradă”. Chiar uciși, ca în cazul lui Jamal Khashoggi.

Manifestul lui Guardiola: „E oribil ce se întâmplă, incredibil! Suntem tratați groaznic”

Klopp ia atitudine: „Mă duelez cu un stat întreg! Se încalcă drepturile omului”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
csa.nimeni.la.meci
csa.nimeni.la.meci  •  25 Octombrie 2021, 16:52
Postat de valeri_gazzaev pe 25 Octombrie 2021, 14:44

Uciderea lui Khasoggi in 2015 a socat prin cruzimea actului. Desigur toata lumea stie ca printul saudit a orchestrat toata treaba. E un om care se crede zeu, cum au fost atatia si atatia dictatori in lumea asta. Mai devreme sau mai tarziu toti au sfarsit rau. Porblema e ca daca asta mai traieste 50 de ani, e capabil sa faca multe nenorociri. Resursele sale sunt intr-adevar nelimitate, si daca nu il omoara vreun serviciu secret (ma gandesc la Mossad in primul rand), atunci e de presupus ca va face in continuare mult rau pe parcursul vietii. Are doar 36 de ani acum, si gandirea ca poate face orice. In loc sa salveze vieti cu resursele nelimitate pe care le are, el curma vieti.

Bine ca nu ai tu puterea lui, cu siguranta faceai mai multe daune :)))))))))))))

valeri_gazzaev
valeri_gazzaev  •  25 Octombrie 2021, 14:44

Uciderea lui Khasoggi in 2015 a socat prin cruzimea actului. Desigur toata lumea stie ca printul saudit a orchestrat toata treaba. E un om care se crede zeu, cum au fost atatia si atatia dictatori in lumea asta. Mai devreme sau mai tarziu toti au sfarsit rau. Porblema e ca daca asta mai traieste 50 de ani, e capabil sa faca multe nenorociri. Resursele sale sunt intr-adevar nelimitate, si daca nu il omoara vreun serviciu secret (ma gandesc la Mossad in primul rand), atunci e de presupus ca va face in continuare mult rau pe parcursul vietii. Are doar 36 de ani acum, si gandirea ca poate face orice. In loc sa salveze vieti cu resursele nelimitate pe care le are, el curma vieti.

cirus11
cirus11  •  25 Octombrie 2021, 14:41

E perfect plauzibil ce spune omul asta.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează