INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Șahtior, revoltată de decizia FIFA în cazul Rusiei: „De la Geneva, realitatea se vede diferit. Să vină la Mariupol sau Harkov”

Gianni Infantino, președintele FIFA, alături de Vladimir Putin // FOTO: Guliver/GettyImages
Gianni Infantino, președintele FIFA, alături de Vladimir Putin // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 16:00 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 16:26

Serghei Palkin, directorul general al clubului Șahtior, a avut un mesaj dur către FIFA, care nu a scos Rusia de pe lista membrilor forului.

Al 72-lea congres al FIFA a avut loc joi, la Doha, iar tema principala de discuție a fost situația Rusiei. Deși echipele din Rusia au fost suspendate din cupele europene, iar naționala a fost exclusă din preliminariile CM 2022, Rusia nu a fost dezafiliată.

Grupele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022 » Spania - Germania, cap de afiș
TRAGERE LA SORȚI
Grupele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022 » Spania - Germania, cap de afiș

Șahtior Donețk, deranjată de decizia FIFA

Neexcluderea Rusiei din acest organism, în timp ce toată lumea este împotriva sa, este o decizie ciudată şi de neînţeles.

Când cei de la FIFA stau şi se uită pe fereastră la lacul Leman (n.r- aflat în Geneva, probabil că văd realităţi diferite. Poate ar trebui să-şi trimită oamenii la Mariupol şi Harkov pentru a lua această chestiune în serios. FIFA nu a luat în discuție problema ridicată de Şahtior de a suspenda Rusia”, a spus Serghei Palkin pentru rețeaua media Freedom, citat de Agerpres.

Delegatul Rusiei: „Suntem aici, nu ne ascundem!”

Rusia a avut doi reprezentanți la congres, pe Aleksandr Alaev, secretarul general al Federației de la Moscova, și pe Alexey Sorokin, cel care s-a ocupat de organizarea Campionatului Mondial din 2018.

Sorokin chiar a luat cuvântul în timpul ședinței: „Nu ne ascundem! Avem dreptul să fim aici! Ni se pare destul de ciudat că Rusia a fost exclusă din play-off-ul pentru Campionatul Mondial. Credem că fotbaliștii și fanii fotbalului de la noi nu au nicio legătură cu celelalte evenimente”. Sorokin a confirmat și faptul că Rusia dorește să organizeze un viitor Campionat European, cel din 2028 sau cel din 2032. 

Acum, când vedem luminița de la capătul tunelului în privința pandemiei de Covid-19, avem de trecut printr-un război. Un război care ne amenință pe toți. Oameni nevinovați suferă și mor în Ucraina. Trăim într-o lume divizată, plină de agresori. 

După cum mă cunoașteți, eu cred că puterea fotbalului poate aduce oamenii împreună, poate sparge barierele sociale. Nelson Mandela spunea că sportul are puterea de a schimba lumea. Evident, dar nu trebuie să fim naivi și să credem că fotbalul va rezolva tot
- Gianni Infantino, președinte FIFA

Citește și: 

Ce a pățit „marele trădător al Ucrainei”, la scurt timp după ce a devenit persona non grata în țara sa

Câți bani au pierdut Abramovich, Ahmetov și oligarhul preferat al lui Putin de la începutul războiului » Unul dintre acționarii lui Spartak Moscova e pe minus cu 17 miliarde

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
petrucj
petrucj  •  02 Aprilie 2022, 13:15
Postat de badeadorian pe 01 Aprilie 2022, 18:35

Multumesc pentru raspunsul dat in locul meu !! Domnul PetrudelaCluj are o pereche de ochelari de Cal , absolut functionali !!!

Deci faptul ca ataci o tara care se afla la distanta si e suverana e acceptabil? Cine are ochelari de cal?

2887268847952179
Ionut Cirja  •  02 Aprilie 2022, 09:02

Ai dracu rusi, ei nu au nici o legatura cu ce se intampla, ei traiesc in Patagonia, nu in Rusia!

spinoza
spinoza  •  01 Aprilie 2022, 23:34

Sa joace Putin cu Soigu!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează