INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Plan unic pentru Scoția - Ucraina » Ce vor să facă FIFA și UEFA

FIFA și UEFA iau în calcul ca meciul dintre Scoția - Ucraina, programat în luna iunie, să conteze atât pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, cât și pentru grupa de Nations League. +21   FOTO
FIFA și UEFA iau în calcul ca meciul dintre Scoția - Ucraina, programat în luna iunie, să conteze atât pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, cât și pentru grupa de Nations League.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 aprilie 2022 21:42 / Actualizat miercuri, 06 aprilie 2022 22:29

FIFA și UEFA iau în calcul ca meciul dintre Scoția - Ucraina, programat în luna iunie, să conteze atât pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, cât și pentru grupa de Nations League.

Scoția și Ucraina vor fi adversare în două competiții în lunile ce urmează. Din cauza invaziei ordonate de Vladimir Putin, semifinala play-off-ul pentru Campionatul Mondial a fost amânată și urmează să se dispute în această vară. Câștigătoarea va înfrunta Țara Galilor pentru un loc la turneul final.

UEFA, schimbare istorică după mai bine de 40 de ani » Decizia a fost anunțată astăzi
SCHIMBARE
UEFA, schimbare istorică după mai bine de 40 de ani » Decizia a fost anunțată astăzi

Pe 7 iunie, pe Hampden Park, Scoția ar trebui să primească vizita Ucrainei și în grupa B1 din Liga Națiunilor, acolo unde le mai au adversare pe Irlanda și Armenia.

Scoția - Ucraina, meci cu miză dublă

Conform The Scottish Sun, FIFA și UEFA au convocat oficialii celor două Federații și le-au propus să dispute un singur meci, dar cu miză dublă. Ar urma să decidă calificarea în finala play-off-ului pentru Qatar, iar punctele să conteze în grupa de Nations League.

Cei care ar avea de pierdut în urma unei astfel de decizii ar fi scoțienii. Ei au vândut deja toate cele 50.000 de bilete pentru prima dispută, cea amânată din cauza războiului. Comasarea partidelor ar însemna o pagubă financiară de peste 2 milioane de euro. Oficialii Federației ar fi transmis că acceptă orice variantă.

VIDEO Hagi, discurs emoționant despre evenimentele din Ucraina

Vezi și alte urmări ale războiului din Ucraina: 

Avertisment direct pentru sportivii ruși: „Schimbarea naționalității e trădare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  07 Aprilie 2022, 01:42

Cam forțată treaba, cred. Ce vină au scoțienii că Ucraina a fost atacată de un dement și armata lui de vandali? Ar trebui să se joace pe teren și cel mai bun să câștige. Salvarea Ucrainei nu stă în calificarea la Mondiale, să fim serioși. Mai ales că până în Noiembrie se presupune că nu s-o să mai existe tancuri rusești funcționale. Hei, hei, Javelin!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează