INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NAȚIONALA GERMANIEI

Se retrage! Căpitanul Germaniei a făcut anunțul pe Facebook

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iulie 2016 12:01

Liderul naționalei Germaniei, Bastian Schweinsteiger, a decis să se retragă de la echipa națională.

Jucătorul de 31 de ani al lui Manchester United a anunțat pe pagina sa de Facebook că nu va mai evolua pentru prima reprezentativă.

Cu 120 de meciuri, Schweinsteiger este al patrulea cel mai selecționat jucător din istorie după Matthaus, 150, Klose, 137, și Podolski, 129. A debutat în 2004 la națională, deține recordul pentru cele mai multe meciuri la EURO - 15 și a câștigat Cupa Mondială în 2014.

"Le mulțumesc tuturor, am avut ocazia în 120 de meciuri să dau totul pentru țara mea și am trăit momente care nu pot fi descrise. Low știa cât de mult îmi doream să merg la EURO și să câștig trofeul, dar n-a fost să fie. Totuși, în 2014 am reușit ceva irepetabil cu naționala Germaniei. De aceea, acum e momentul să renunț și să le urez mult succes colegilor pentru Mondialul din 2018. Echipa a fost mereu ca o familie pentru mine, sper că voi rămâne alături de ea într-un fel sau altul. Vreau să le spun fanilor că a fost o onoare să joc pentru voi, vă mulțumesc pentru tot!"
Bastian Schweinsteiger

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
paul.o.53
paul.o.53  •  29 Iulie 2016, 19:03

Stefan Marc@ , eu cred ca altele sunt dedesubturile retragerii : in primul rand , nici la United nu mai are loc si in nationala pe pozitia lui sunt altii mai buni ( Toni Kros si in devenire Draxler,Sane etc) ; in al doilea rand , el nu a fost niciodata un jucator cu viziune , pase geniale ( Pirlo, Iniesta,Xabi) ci de travaliu- " box to box" . Acum, la 31 ani nu mai tine sa alerge din careu in careu ; in al treilea rand , blocul nationalei este format de Bayern ; plecand de acolo a pierdut sustinerea lor. in al patrulea rand cred ca Low i-a atras atentia ca nu-l mai poate tine capitan fiind mai tot timpul accidentat si ca risca revolta jucatorilor asa cum s-a intamplat cu Balack. Asa incat , a avut de ales : ori sa fie retrogradat rezerva la nationala , ori sa se retraga demn drept capitan al campioanei mondiale...

10154671224297782
Stefan Marc  •  29 Iulie 2016, 13:05

Cand vorbesti asa frumos de echipa ta nationala dar totusi te retragi inainte de varsta......asta inseamna parsiv :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează