INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Președintele Federației Italiene lansează bomba: Juventus, exclusă din Serie A?!

Juventus a pierdut cu AC Milan pe teren propriu, 0-3 // foto: Guliver/gettyimages
Juventus a pierdut cu AC Milan pe teren propriu, 0-3 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 10 mai 2021 18:52 / Actualizat luni, 10 mai 2021 20:04

Gabriele Gravina (67 de ani), președintele Federației Italiene de Fotbal, a aruncat „bomba”: spune că dacă Juventus nu iese oficial din Super Liga Europei, nu va putea participa în Serie A în sezonul următor!

Juventus, unul dintre cele 3 cluburi care continuă să susțină ideea unei Super Ligi a Europei, ar putea primi o lovitură cruntă. Dacă nu vor renunța oficial la planurile pentru Super Ligă, bianconerii vor fi excluși din Serie A, potrivit președintelui Federației Italiene de Fotbal (FIGC), Gabriele Gravina.

Juventus, exclusă din Serie A? Ce spune președintele FIGC

„Regulile sunt clare: dacă la momentul înregistrărilor pentru sezonul următor Juventus încă va face parte din Super Ligă, atunci nu va putea să participe în Serie A. Ar fi păcat pentru suporteri, dar regulile sunt reguli și se aplică tuturor”, a declarat Gravina, la Radio Kiss Kiss.

Gravina se poziționase dur împotriva Super Ligii și în luna aprilie, la scurt timp după anunțul înființării noii competiții: „Oricine crede că va participa într-o competiție care nu este girată de FIGC, UEFA și FIFA, își va pierde statutul de membru (al campionatelor)”.

3 cluburidin Italia voiau să fondeze Super Liga: Inter, AC Milan și Juventus. Primele două au făcut rapid pasul înapoi, la presiunea suporterilor

Trei cluburi rămase în Super Liga Europei

12 cluburi din Europa anunțaseră simultan înființarea Super Ligii Europei. Speriate de reacția fanilor și cea politică, 9 dintre acestea s-au retras la scurt timp după. Rămase ferm pe poziții sunt Real Madrid, Barcelona și Juventus.

UEFA a decis ca cele 9 cluburi fondatoare ale Super Ligii care s-au retras din competiție să aibă veniturile pentru următorul sezon european micșorate cu 5%. În plus, s-a ajuns la un acord astfel încât respectivele cluburi să achite o amendă de 100 de milioane de euro în cazul în care vor căuta din nou să plece de lângă UEFA și să se alăture unei competiții neautorizate, precum a fost Super Liga Europei.

Între timp, UEFA amenință cluburile rămase oficial în Super Ligă cu acțiuni disciplinare - posibil chiar excluderea lor din Liga Campionilor timp de doi ani.

Juventus, moment delicat în Serie A

Avertismentul vine într-un moment delicat pentru Juventus. „Bătrâna Doamnă” a pierdut titlul pentru prima dată după 9 sezoane și riscă să rateze locurile 2, 3 și 4, care asigură calificarea în Liga Campionilor. Cu 3 etape înainte de finalul sezonului, gruparea din Torino ocupă locul 5, la un punct sub Napoli, echipa de pe 4.

Cele 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii Europei:

  • Barcelona
  • Real Madrid
  • Atletico Madrid
  • Manchester United
  • Liverpool
  • Arsenal
  • Manchester City
  • Tottenham
  • Chelsea
  • Inter AC
  • Milan
  • Juventus

Cum urma să se joace Super Liga Europei

Aveau să participe 20 de cluburi, 15 „fondatoare” și încă 5 echipe care urmau să se califice anual în funcție de performanța din sezonul precedent. Toate meciurile s-ar fi disputat în timpul săptămânii, iar formațiile ar fi urmat să continue să joace și în ligile naționale.

Stagiunea SLE ar fi început în august, iar cele 20 de participante ar fi fost împărțite în două grupe de 10, în care să joace fiecare cu fiecare. Primele trei din fiecare serie urmau să se califice automat în sferturile de finală. Locurile 4 și 5 din ambele grupe s-ar fi întâlnit într-un play-off tur-retur pentru ultimele două bilete. „Sferturile” și semifinalele, în dublă manșă, finala într-un singur meci, la sfârșitul lunii mai, pe teren neutru.

Se mai anunțase că, după startul turneului masculin, urma să fie lansată și o competiție similară feminină.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Edinson Cavani, convins să semneze! Unde va juca sezonul următor

Patronul lui Șahtior rupe tăcerea: „Am luat decizia corectă renunțând la Mircea Lucescu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  11 Mai 2021, 01:07
Postat de mafa pe 10 Mai 2021, 21:13

Traim intr-o Europă comunist fascistă in care, pe față, nu te obligă dar pe dedesupturi te siluieşte sa faci ce vor ei....simt ca se va întâmpla ceva grav cat de curând !!....aşa nu se poate trăi.

10 ani a fost International Champions Cup și n-a zis nimeni nimica!

853246084756615
Marcel Popa  •  10 Mai 2021, 21:34

Asta este alta minciuna gogonata .Cum sa fie exclusi cand super liga aia nici nu a existat ,ea a fost doar in mintea unora.Titlu mincinos ca de obicei.

mafa
mafa  •  10 Mai 2021, 21:13

Traim intr-o Europă comunist fascistă in care, pe față, nu te obligă dar pe dedesupturi te siluieşte sa faci ce vor ei....simt ca se va întâmpla ceva grav cat de curând !!....aşa nu se poate trăi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează