INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Șevcenko rememorează perioada în care a fost antrenat de marele Lobanovski: „Cine nu vomita juca titular!”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 04 mai 2021 12:05 / Actualizat marti, 04 mai 2021 13:31

Andrei Șevcenko (44 de ani) povestește cum îl alerga „Colonelul” Valeri Lobanovski zeci de ture pe o pantă de 16%: „Rezistența mea în cursele rapide se trăgea din acea suferință. Era foarte dur, dar un om integru”.

Fostul câștigător al "Balonului de Aur" în 2004 și fostul mare atacant ucrainean a dezvăluit experiența teribilă avută în tinerețe cu Valeri Lobanovski. 

Andrei Șevcenko a povestit cum opera faimosul antrenor selecția la Dinamo Kiev: "Era un maestru foarte sever. Ne punea la zeci și zeci de sprinturi pe ceea ce noi numeam «rampa morții». O pantă cu 16 la sută înclinare. Cine nu vomita juca titular. Dacă vomitau toți, atunci intra la meciuri cine-o făcea mai puțin. Rezistența mea la cursele în viteză se trăgea din acea suferință, pe care el ne-o impunea!".

Șevcenko: „M-a învățat multe"

Șeva îi recunoaște însă și meritele: „Era un bărbat tare dur, dar de o integritate ce te punea la încercare. A făcut și face încă parte din viața mea. Mi-a stat aproape între 18 și 21 de ani, cea mai importantă perioadă a vieții și carierei mele de fotbalist. 

Am învățat foarte multe de la Lobanovski. Totuși, dragostea părinților și fotbalul m-au salvat de la pierzanie. Mi-amintesc și acum prima ieșire afară, la 12 ani. Un turneu la Agropoli, lumea ne zâmbea, ne trata bine, deși noi ne topeam ca zăpada la soare. Am înțeles că fotbalul era destinul meu".

Urla în toiul nopții!

Actualul selecționer al Ucrainei a mărturisit și ce traumă i-a provocat finala de Champions League, pierdută la Istanbul la loviturile de departajare, după ce Milan conducea cu 3-0 la pauză pe Liverpool în 2005. 

Încă sângerează rana. În primele trei luni după acel meci mă ardea chinul, mă trezeam țipând în toiul nopții. Acum, ca antrenor, mă tot gândesc la cele câteva minute în care am primit trei goluri. Nu înseamnă că îl critic pe Ancelotti, dar aș fi oprit meciul, aș fi înlocuit pe cineva! Foștii colegi nu se mai pot uita, eu o știu de pe rost - Andrei Șevcenko

În finala Ligii Campionilor dintre Milan și Liverpool, disputată în 2005, golul lui Maldini și „dubla” lui Crespo au stabilit scorul după 45 de minute. În repriza a doua, Liverpool a înscris de trei ori în doar șase minute, prin Gerrard, Smicer și Xabi Alonso. Iar la 11 metri, Dudek a apărat ultima lovitură executată de Șevcenko și „cormoranii” au învins cu 3-2 la lovituri de departajare.

Citește și alte știri: 

Mărturii sfâșietoare, la 35 de ani de la Cernobîl: „Toți prietenii din Kiev au murit! I-au ucis alcoolul, drogurile și problemele cu armele"

VIDEO Jucătorii Barcelonei, petrecere în casa lui Messi » Catalanii au cântat „Campionii, campionii” și „Gasolina”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1110875702284197
Cucu Bau  •  04 Mai 2021, 15:25

cum bah si nu l-a dat in judecta ca-l aabuza? eu zic sa inceapa Tolontan o investiigatie, auzi tu, sa-i alerge pana vomita.....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează