INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Sir Alex Ferguson continuă să câștige 235.000 de lire sterline pe săptămână, la nouă ani după retragerea de la Manchester United

Sir Alex Ferguson, Foto: Imago Images
Sir Alex Ferguson, Foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 22 septembrie 2022 19:28 / Actualizat joi, 22 septembrie 2022 19:38

Sir Alex Ferguson (80 de ani), retras în 2013 din fotbal, după o carieră de 39 de ani, 27 numai la Manchester United, rămâne în atenția lumii fotbalului. Marele manager scoțian câștigă în continuare 235.000 de lire sterline pe săptămână.

În momentul retragerii, scoțianul ar fi primit un rol de ambasador în cadrul clubului, funcție care îi aduce anual 2 milioane de lire sterline pentru 20 de zile de muncă, potrivit The Sun.

I-a cerut lui Dică un alt post în teren » Reacția antrenorului: „Da, are dreptate”
FCSB
I-a cerut lui Dică un alt post în teren » Reacția antrenorului: „Da, are dreptate”

Retras în 2013, Sir Alex Ferguson a reușit să strângă o avere

Investițiile pe care le-a făcut, cărțile pe care le-a publicat, dar și aparițiile publice fac ca veniturile sale totale să rivalizeze cu cele ale unui jucător de top din Premier League.

Raportul realizat de The Sun sugerează că Ferguson a obținut anul trecut un venit net de 12,2 milioane de lire sterline, valoarea totală a companiilor sale ajungând la aproape 40 de milioane de lire sterline. Potrivit celor mai recente cifre ale companiei sale ACF Sports Promotions, activele sale au crescut de la 17,5 milioane de lire sterline la 26 milioane de lire sterline în 2021.

Pe lângă activele sale totale care valorează 39,2 milioane de lire sterline provenite din firmele înregistrate la Companies House (n.r.- Registrul societăților comerciale), Sir Alex Ferguson s-a bucurat de un succes uriaș cu „Alex Ferguson: My Autobiography”, o carte care s-a vândut în milioane de exemplare în întreaga lume de la lansarea sa în 2013.

„My Autobiography” a fost cea de-a doua carte autobiografică pe care Ferguson a publicat-o și a acoperit perioada 2000-2013. În autobiografia sa plină de anecdote şi de opinii sincere, scoțianul a povestit cum și-a modelat personalitatea ca patron de pub.

Alex Ferguson la Manchester United

  • manager între 1986 și 2013
  • 13 titluri în Premier League
  • 2 trofee Champions League
  • 5 Cupe ale Angliei
  • 4 Cupe ale Ligii Angliei
  • 10 Supercupe ale Angliei
  • 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor
  • 1333 de meciuri

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Un club nou-înființat vrea să participe în Cupa Scoției bazându-se pe un tratat de acum aproape 1000 de ani

Paradoxul neverosimil de la Barcelona: Gerard Pique a devenit cel bine plătit fundaș central din lume în timp ce conducerea îl acuza că a prejudiciat clubul!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează