INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Sporting, campioana Portugaliei după o pauză de 19 ani! Mesaj special de la Cristiano Ronaldo

Sporting CP este campioana Portugaliei // foto: Imago
Sporting CP este campioana Portugaliei // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 mai 2021 08:47 / Actualizat miercuri, 12 mai 2021 09:09

Cu două etape înainte de finalul sezonului din Portugalia, Sporting CP s-a încununat matematic drept campioană. Este primul titlu pentru „lei” după o pauză de 19 ani!

În etapa 32 din Primeira Liga, Sporting CP a învins-o pe Boavista, scor 1-0, grație golului înscris de Paulinho. Cu cele 3 puncte acumulate, „alb-verzii” au ajuns la un total de 82 în acest sezon, având un avans de 8 puncte față de FC Porto cu două etape înainte de final!

Sporting CP, campioană în Portugalia

După 19 ani, Sporting CP este din nou campioana Portugaliei. Și în ce stil, „leii” sunt neînvinși în cele 32 de meciuri de campionat din acest sezon. Au 25 de victorii și 7 egaluri, care le-au permis să aibă 8 puncte avans față de FC Porto și 12 față de celaltă forță a Portugaliei, Benfica!

Sporting se poate lăuda cu cea mai bună apărare (doar 15 goluri încasate) și dă și al doilea cel mai bun marcator din campionat, pe Pedro Goncalves, care a înscris 18 goluri. Totuși, per total, atacul este al 3-lea cel mai productiv din campionat (57 goluri). FC Porto a înscris 67 de goluri, Benfica 62.

36 de aniare antrenorul care i-a adus titlul lui Sporting CP, Ruben Amorim

După triumful din campionat, străzile din Lisabona au fost „inundate” de suporterii alb-verzi, care au sărbătorit mult-așteptatul titlu. 

Sporting, felicitată de Cristiano Ronaldo

După ce au cucerit titlul, „alb-verzii” au fost felicitați de Cristiano Ronaldo, fotbalist dat în fotbalul mare de Sporting CP. CR7 a distribuit pe contul său de Instagram o fotografie postată de clubul portughez și a scris „Felicitări, campionilor!”. 

În ultimele două etape, Sporting va juca în deplasare cu Benfica și acasă, cu Maritimo. Rămâne de văzut care dintre FC Porto și Benfica va termina sezonul pe 2 și va reprezenta Portugalia direct în grupele Ligii Campionilor, alături de Sporting.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo, gest deosebit pentru un fotbalist român: „S-a ridicat de la masă, m-a luat și m-a pus alături de el. Nu mă așteptam”

Barcelona, pas greșit cu Levante, într-un „thriller” cu 6 goluri! Cum arată calculele pentru titlu acum

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1126606734039233
Viorel Predosanu  •  12 Mai 2021, 12:18

Lectie pentru azilantii politici baricadati in cazemata sovietica UM02301! In urma cu putin timp suporterii lui Sporting s-au suparat pe conducere, au organizat proteste violente, au atacat coantonamentul echipei, au facut un scandal imens. Violenta este regretabila si niciodata o solutie. Dar lectia pt ratacitii din peluza sud este ca galeria lui Sporting nu a parasit echipa si nu s-a refugiat in vreo unitate militara sa ceara pomana de la stat fotbal militarizat. Au ramas langa echipa, au luptat si cantat pentru ea si acum sunt campioni! Sigur cazarmistii nu vor invata nimic, nu vor intelege nimic, ei stiu una si buna vor inapoi in trecutul autoritar, cu armata si militia dictand in sportul unei tari aflate la remorca URSS! Degeaba, in UE nu se mai poate!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează