INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Supraviețuitorul! Argentinianul care a jucat contra României la Mondialul din 1994, împușcat în cap în 2009, a fost iar în comă după un atac cardiac!

Ilie Dumitrescu și Fernando Caceres
foto: Imago
Ilie Dumitrescu și Fernando Caceres foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2021 13:39 / Actualizat miercuri, 20 ianuarie 2021 13:51

Fernando Cáceres, 51 de ani, a fost internat de urgență la începutul lunii, dar a scăpat și acum. S-a trezit din comă și s-a întors acasă.

Fernando Cáceres a jucat 90 de minute în acel România - Argentina 3-2 de vis pentru noi, în "optimile" Mondialului din 1994. Stoper solid, agresiv, acesta a avut o carieră interesantă, evoluând 11 ani în Spania, la Zaragoza, Valencia, Celta și Córdoba, dar și la marile echipe argentiniene, River și Boca.

Fernando Caceres: „Mă întorceam acasă. Am ajuns doi ani mai târziu”

Ce a urmat după retragere a fost însă un adevărat coșmar. Pe 1 noiembrie 2009, la 40 de ani, Cáceres a fost împușcat în cap de bandiții care voiau să-i fure mașina. „Mă întorceam seara acasă, de la restaurant. Am ajuns doi ani mai târziu”, își amintea el, mult timp după atac. 

A fost în comă, medicii erau pesimiști, spunând că, și dacă scapă cu viață, ar putea rămâne în stare vegetativă. A fost mai puternic decât credeau doctorii. Și-a pierdut vederea la ochiul drept, craniul i s-a deformat după atâtea operații, dar a supraviețuit și, șase ani mai târziu, s-a ridicat din scaunul cu rotile. A putut să meargă din nou.

Caceres a suferit un infarct și a fost în comă!

Începutul acestui an a fost teribil pentru Fernando. A suferit un infarct și a fost dus de urgență la spital. Câteva zile, a fost în comă. Încă o dată, s-a trezit și este acasă acum, alături de cei dragi. „Îi mulțumim lui Dumnezeu”, a fost mesajul soției sale, Cynthia. Ea a avut mereu grijă de el. Pe 7 februarie, fostul fotbalist va împlini 52 de ani. 

Supraviețuitorul! Argentinianul care a jucat contra României la Mondialul din 1994, împușcat în cap în 2009, a fost iar în comă după un atac cardiac!
Fernando Caceres, alături de familie

5 trofeea cucerit Fernando Cáceres în carieră, inclusiv Copa América, în 1993, cu Argentina, și Cupa Cupelor, în 1995, cu Zaragoza

Iordănescu despre cum ar fi arătat Argentina în ‘94 cu Maradona în teren! „La fel de greu de oprit și de irezistibil ca Hagi”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

EXCLUSIV Victor Becali știe ce stă în spatele comparațiilor Gică Hagi - Mesut Ozil: „Din acest motiv se întâmplă”

Cristiano Ronaldo, înapoi pe Old Trafford? Ce detaliu au observat fanii celor de la Manchester United

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
coco1987
coco1987  •  20 Ianuarie 2021, 20:28

Intrebare: unde anume rosteste Iordanescu in interviu cuvintele pe care i le puneti dvs in gura in articol?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează