INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ALBANIA - POLONIA 0-1

Au aruncat cu peturi de apă, cu brichete și telefoane! Atacantul polonez recunoaște: „A fost și vina mea”

Swiderski regretă bucuria golului din meciul Albania - Polonia: „A fost și vina mea” // sursa foto: Imago
Swiderski regretă bucuria golului din meciul Albania - Polonia: „A fost și vina mea” // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 13:22 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 13:51

Arbitrul Turpin a oprit 20 de minute meciul Albania - Polonia după ce jucătorii polonezi au fost asediați cu tot felul de obiecte lansate din tribună. Oaspeții au câștigat cu 1-0, dar autorul golului, Swiderski, regretă că a sărbătorit reușita în fața ultrașilor albanezi.

A fost haos la Tirana după ce polonezul Swiderski, atacantul lui Răzvan Lucescu la PAOK, a deschis scorul pentru oaspeți, în minutul 77. Fanii albanezi i-au asediat pe jucătorii adverși, care sărbătoreau golul aproape la colțul terenului. Au aruncat spre ei cu tot felul de obiecte.

Speriat, arbitrul francez Clement Turpin a suspendat meciul și i-a trimis pe jucători la vestiare. Partida s-a reluat 20 de minute mai târziu și a putut fi dusă până la capăt, chiar și într-o atmosferă ostilă.

Swiderski, după Albania - Polonia: „Nu trebuia să alerg spre ei ca să celebrez golul”

Jurnalistul polonez Szymon Borczuch, de la TVP Sport, a postat o poză cu o parte din obiectele transformate în proiectile de ultrașii din peluză. Peturi pline de apă, brichete, chiar telefoane. Nu a fost însă atât de rău ca în 2015, și-a amintit alt ziarist din Varșovia. Tot în Albania, la confruntarea Kukesi - Legia, fanii gazdelor au aruncat cu pietre. Nu doar atât. A fost găsit și un ciocan în iarbă!

Swiderski, autorul golului, a putut da un interviu marți seară, la marginea terenului, doar după ce toți spectatorii au părăsit tribunele. La acel interviu, el și-a recunoscut vina: „Faptul că fanii albanezi au reacționat așa a fost în parte și din cauza mea”, a declarat polonezul. „Nu trebuia să alerg spre ei ca să celebrez golul, însă eram sub influența emoțiilor”.

Tripla campioană olimpică: „Ar fi fost un bombardament de ciocane”

Rețelele de socializare au fost pline de reacții furioase după tot ce s-a întâmplat la Tirana. Și o campioană olimpică a postat un mesaj agresiv. Anita Wlodarczyk, de trei ori medaliată cu aur la Jocuri la aruncarea ciocanului (2012, 2016, 2020), a comentat pe Twitter: „Ce păcat că n-am fost și eu pe terenul din Tirana. Ar fi fost un bombardament de ciocane împotriva suporterilor albanezi”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Vor titlul mondial! Danezii sunt singurii cu maximum de puncte și fără gol primit

FIFA vrea să revoluționeze arbitrajul » Wenger dezvăluie ce schimbare e luată în calcul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1870882192938134
Sorin Postelnicu  •  13 Octombrie 2021, 21:05

Poporul polonez, un popor de bădărani. Nu că albanezii ar fi niște sfinți...

leu.mr
leu.mr  •  13 Octombrie 2021, 16:37

Si de ce ne-o bagati pe *** aia pe git, ca sa aratati cit sinteti de feministi ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează