INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  THE BEST

Thibaut Courtois crede că FIFA nu l-a nominalizat la „The Best” din răzbunare: „Nu mă surprinde”

Thibaut Courtois // foto: Guliver/gettyimages
Thibaut Courtois // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021 16:37 / Actualizat miercuri, 24 noiembrie 2021 17:26

Thibaut Courtois (29 de ani), portarul lui Real Madrid, consideră că declarațiile sale dure la adresa FIFA au făcut să nu fie nominalizat la trofeul „The Best”, decernat celui mai bun goalkeeper al lumii.

În urmă cu două zile, FIFA a anunțat nominalizările pentru trofeele „The Best”, acordate în fiecare an pentru cei mai buni fotbaliști ai lumii. La categoria cel mai bun portar, au fost nominalizați Alisson Becker (Brazilia / Liverpool), Gianluigi Donnarumma (Italia / AC Milan / PSG), Edouard Mendy (Senegal / Chelsea), Manuel Neuer (Germania / Bayern Munchen) și Kasper Schmeichel (Danemarca / Leicester).

Courtois, nu, deși a avut evoluții foarte bune în 2021 pentru Real Madrid și naționala Belgiei.

Thibaut Courtois: „Nu sunt surprins de nominalizările The Best, având în vedere ce am declarat”

Portarul consideră că răbufnirea sa la adresa FIFA de acum o lună a influențat nominalizările forului mondial. Înainte de meciul dintre Sheriff Tiraspol și Real Madrid, el a spus:

„Trofeele colective sunt mai importante decât cele individuale, aș prefera să câștig Champions League sau La Liga decât un premiu individual. Nu sunt surprins, având în vedere declarațiile pe care le-am făcut în urmă cu o lună. Îmi știu valoarea și rolul pe care-l am la club. 

Recunoștința coechipierilor și a clubului e tot ceea ce contează. Câțiva portari foarte buni concurează pentru premiu. Cel mai bun să câștige, asta e tot”.

Thibaut Courtois, către UEFA și FIFA: „Vă pasă doar de buzunarele voastre. Vă plângeți de Super Ligă, dar faceți la fel”

În octombrie, după finala mică din Nations League, câștigată de Italia cu 2-1, Courtois nu a menajat forurile care conduc fotbalul european și mondial, UEFA, respectiv FIFA.

Portarul belgian s-a plâns de numărul de meciuri din ce în ce mai mare pe care jucătorii de top le au de disputat într-un sezon, argumentând că sănătatea fotbaliștilor nu este luată în calcul. 

Courtois arăta UEFA și FIFA cu degetul pentru ultimele lor decizii, precum înființarea competiției Europa Conference League și modificarea structurii Ligii Campionilor, cât și pentru unele planuri precum desfășurarea Cupei Mondiale o dată la 2 ani, în loc de 4, cum se întâmplă acum.

„Acest meci l-am jucat doar pentru că reprezintă bani în plus pentru UEFA, un meci în plus la TV. Pentru noi a fost un meci bun, pentru că a fost împotriva Italiei, iar pentru Italia a fost un meci bun pentru că a fost împotriva Belgiei, dar priviți cât de mult schimbate sunt ambele echipe! Dacă am fi fost în finală, ar fi jucat alți jucători. Asta arată că am jucat prea multe meciuri.

În iunie, alte patru meciuri din Nations League. De ce? Anul viitor avem Cupa Mondială în noiembrie, va trebui să jucăm până spre finalul lunii iunie din nou. Ne vom accidenta, nu îi mai pasă nimănui de jucători!

În iunie, după un sezon lung, va trebui să jucăm alte 4 meciuri în Nations League și vom avea doar două săptămâni de vacanță. Nu este suficient pentru ca jucătorii să continue să joace la cel mai înalt nivel.

Dacă nu vom spune nimic, va rămâne la fel! Sunt împotriva Super Ligii, dar fac același lucru: au băgat mai multe meciuri, un trofeu suplimentar, Conference Cup sau cum s-o numi (n.r. - Europa Conference League), este același lucru! Pot fi enervați că unele cluburi doresc Super Liga, dar nu le pasă de jucători, ci doar de buzunarele lor. Este un lucru rău dacă nu se vorbește despre jucători.

Aud acum că vor să pună Campionatul European și Cupa Mondială în fiecare an. Când ne vom odihni? Niciodată! În final, jucătorii de top se vor accidenta iar și iar, acesta va fi sfârșitul. Ar trebui să existe mai multă atenție la asta, nu suntem roboți. Sunt mult mai multe jocuri și mai puțină odihnă, iar nimănui nu-i pasă de noi”, a „tunat” Courtois.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Lionel Messi nu o vede capabilă pe Barcelona să lupte pentru Champions League: „Sunt echipe mai bune”

Karim Benzema, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în „dosarul Valbuena”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  24 Noiembrie 2021, 18:16

...pai mai este unul in ro care crede ca i cel mai bun din lume dar nu l au pus ca era comunist...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează