INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Diario AS publică o întâmplare savuroasă: „Am mers la vot și am scris «Forța Duckadam, Viva Butragueno!»”

Duckadam, în finala CCE din 1986
Duckadam, în finala CCE din 1986

Articol de GSP - Publicat joi, 22 septembrie 2022 12:32 / Actualizat joi, 22 septembrie 2022 13:38

Tomas Roncero, redactorul-șef al secției Real Madrid de la Diario AS și fan infocat al echipei, a oferit un interviu pe seama cărții despre clubul „blanco” pe care a lansat-o zilele trecute. Jurnalistul spaniol rememorează cum a scris numele lui Helmut Ducakdam pe buletinul de vot de la alegerile generale din vara anului 1986.

Noua carte a lui Tomas Roncero, intitulată „Eso no estaba en mi libro del Real Madrid” (în traducere: „Ce nu a fost în cartea mea despre Real Madrid”), a fost publicată marți.

Cu ocazia lansării, Diario AS a publicat un interviu cu Roncero, în care acesta îl pomenește pe Helmut Duckadam, portarul Stelei în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, câștigată la loviturile de departajare împotriva Barcelonei. 

Viktor Orban, jignit de un mare antrenor ucrainean, de etnie maghiară, pentru sprijinul acordat Rusiei: „Un gunoi, țigan nenorocit! Ungaria să fie scoasă din UE!”
UCRAINA
Viktor Orban, jignit de un mare antrenor ucrainean, de etnie maghiară, pentru sprijinul acordat Rusiei: „Un gunoi, țigan nenorocit! Ungaria să fie scoasă din UE!”

Jurnalistul își amintește că a scris „Forța Duckadam” pe buletinul de vot

Numele „eroului de la Sevilla” a apărut pe un buletin de vot pentru alegerile generale din Spania, desfășurate pe 22 iunie 1986.

„Înainte de finala Cupei Campionilor Europei din 1986, pe care Barcelona a jucat-o la Sevilla, echipa catalană era prezentată ca spuma fotbalului, se spunea că va începe să ne bată ca număr de trofee câștigate.

Era 0-0. Deodată, un tip pe nume Duckadam, portarul de la Steaua, a apărat patru penalty-uri. L-am urmărit la TV și am răgușit, rareori am sărbătorit ceva care să nu fie despre Madrid.

Nu mă laud, părinții m-au certat, dar în acel an au fost alegeri generale, iar votul meu nu a fost validat. Am scris pe buletinul de vot «Forța Duckadam, Viva Butragueno!»”, a povestit Roncero.

Duckadam a intrat în istorie în acea finală, reușind să apere toate cele 4 lovituri de departajare executate de jucătorii Barcelonei. Steaua a punctat de două ori de la punctul cu var și a cucerit singura Cupă a Campionilor Europeni din istoria fotbalului românesc.

VIDEO cu penalty-urile din Steaua - Barcelona, finala Cupei Campionilor Europeni din 1986

Citește și: 

Un alt pilon al Barcelonei părăsește echipa lui Xavi! O nouă aventură după 15 ani

Cenzură în Spania! Șefii La Liga vor comentarii pozitive la meciurile transmise, altfel cer înlocuirea comentatorilor! Detalii incredibile

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ticlazau
ticlazau  •  22 Septembrie 2022, 14:19

Va rog sa modificati numele Steaua cu FCSB pentru ca UEFA zice ca FCSB a castigat cupa. https://www.uefa.com/uefachampionsleague/history/seasons/1985/

Vezi toate comentariile (1)
Comentează