INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Ucraina refuză wild-card-ul pentru CM 2022: „Jucătorii sunt cu mitraliera în brațe! Nu se gândesc la fotbal, dar vor da totul”

Jucătorii ucraineni nu vor cadouri de la FIFA și UEFA // Foto: Getty Images
Jucătorii ucraineni nu vor cadouri de la FIFA și UEFA // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2022 17:35 / Actualizat marti, 22 martie 2022 18:05

Andriy Yarmolenko, 32 de ani, jucătorul lui West Ham și căpitanul Ucrainei, refuză ideea ca naționala galben-albastră să primească un „wild-card” la CM 2022, fără baraj.

De curând, Noel Mooney, directorul executiv al federației galeze, a propus la FIFA ca Ucraina să fie admisă direct la Mondial, dacă războiul continuă și naționala galben-albastră nu poate să joace semifinala barajului cu Scoția nici în iunie, când a fost reprogramată. 

Același Mooney a dezvăluit că forul de la Zürich a analizat această posibilitate, dar e foarte dificil de aplicat. Oricum, ucrainenii nu sunt de acord cu un asemenea plan. 

Yarmolenko: „Unul ține în mâini o mitralieră, altul distribuie alimente”

Andriy Yarmolenko, jucătorul lui West Ham și căpitanul selecționatei, nu acceptă să primească un „wild-card” pentru CM 2022, să se califice fără play-off. 

„Ar fi o greșeală. Avem mâini, picioare, un teren de fotbal”, a declarat el. „Ajutați-ne să punem capăt războiului, închideți cerul deasupra Ucrainei pentru a nu mai fi bombardați, și vom decide totul pe teren. Cine va fi mai puternic va juca la Mondial.” 

Iarmolenko recunoaște că „va fi foarte greu. Mulți dintre băieții noștri stau în Ucraina și nu se antrenează. Unul ține în mâini o mitralieră, altul distribuie alimente. Nimeni nu se gândește la fotbal. Când va fi momentul meciului, toți vom da maximum, indiferent cât de pregătiți vom fi.”

Barajele pentru CM 2022

Traseul A

  • Țara Galilor - Austria (învingătoarea va găzdui finala)
  • Scoția - Ucraina

Traseul B

  • Polonia (calificată în finala pe care o va găzdui după ce Rusia a fost exclusă)
  • Suedia - Cehia

Traseul C

  • Portugalia - Turcia (învingătoarea va găzdui finala)
  • Italia - Macedonia de Nord

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Roman Abramovich, tot mai aproape să vândă Chelsea! Rusul are 3 oferte pe masă

Meci european în România! FCSB s-a oferit să cazeze echipa ce a fugit din calea războiului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
661912048339869
Toma Gheorghe  •  23 Martie 2022, 14:15

Mai lăsați măi vrăjelile astea propagandistice că sunt cu armele în mâini, la război au rămas săracii și proștii, uitați-vă la ce mașini cu numere de ucraina tranzitează România spre vest...., și apropo FIFA.... dați-le măi ucrainienilor direct cupa mondială pentru că sunt în război ce mai atâta încoace, încolo..*** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

radumatei
radumatei  •  22 Martie 2022, 20:39

Am o idee mai buna: nu mai bine le dati direct cupa Mondiala? Ce atatea farafastacuri?

1doru
1doru  •  22 Martie 2022, 19:29
Postat de badeadorian pe 22 Martie 2022, 18:29

Yarmolenko are impresia ca Restul Lumii trebuie sa scoata castanele din foc cu pretul unui front NATO-RUSIA !!! Asta cu ''inchisul cerului'' nu este altceva decat o declaratie de razboi pe spinarea lumii pentru a linisti conflictul ''fratricid'' !!! Jucati voi pe teren acolo la voi si castigati meciul cu Rusia lui Putin ...noi va sustinem din tribuna si cu ''apa minerala'' la pauza ... dar nu ne bagati pe noi in teren cu Zbornaia din capul inflamat a mustaciosului fara mustata !!!

Cel mai probabil aceasta cerere e foarte bine gandita, stiind ca nu vor primi asta, dar le pune o responsabilitate celorlalte tari pentru a ajuta altfel si mult.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează