INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2028

Veste proastă pentru România: UEFA abandonează proiectul cu 32 de echipe pentru Euro 2028. Cine s-a opus

Stemă UEFA, foto: Imago
Stemă UEFA, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 26 septembrie 2022 12:18 / Actualizat luni, 26 septembrie 2022 12:18

Euro 2028, turneul final din Marea Britanie și Irlanda, se va disputa tot cu 24 de echipe, deținătoarele drepturilor de televizare opunându-se diluării valorice a fazei preliminariilor.

Veste proastă pentru naționala României, care spera să ajungă mai ușor la Euro 2028. UEFA plănuia să extindă turneul final de la 24 la 32 de participante, după ce în 2016 mărise numărul calificatelor de la 16 la 24, dar se vede obligată să renunțe deocamdată la modificarea anunțată. 

Totul din cauza opoziției deținătoarelor drepturilor de televizare de pe tot continentul ce au protestat împotriva diluării valorice a fazei preliminariilor, care ar fi trebuit să ofere biletele de calificare pentru 32 dintre cele 55 de selecționate aliniate la start.

Șefii lui Neftchi Baku l-au contactat pe Laurențiu Reghecampf, după episodul violent cu Anamaria Prodan. Ce le-a spus antrenorul
SCANDAL
Șefii lui Neftchi Baku l-au contactat pe Laurențiu Reghecampf, după episodul violent cu Anamaria Prodan. Ce le-a spus antrenorul

Decizia finală în cazul Euro 2028, în noiembrie

Primele două din fiecare grupă ar fi mers direct la Euro 2028, iar a treia clasată ar fi jucat un baraj, variantă în care automat șansele „tricolorilor" ar fi crescut față de viitoarea ediție unde doar locurile 1 și 2 sunt norocoase. 

Potrivit Daily Mail, faza de calificare ar fi fost mult mai puțin atractivă și lucrurile ușor predictibile, de aici interesul mai scăzut al fanilor și al celor care ar fi cumpărat drepturile. Nici altă variantă avansată de UEFA, cu înlocuirea sistemului clasic al grupelor cu meciuri eliminatorii și completarea locurilor cu echipe din Liga Națiunilor, n-a avut succes, așa că schimbarea se amână sau mai degrabă cade definitiv. Decizia finală va fi luată în Comitetul Executiv din noiembrie.

Numai cinci în Anglia

O altă consecință a păstrării formulei cu 24 de echipe e reducerea numărului gazdelor meciurilor la doar 10 orașe. The Principality Stadium din Cardiff, Windsor Park și Hampden Park din Glasgow au garantat locul, la fel Aviva Stadium și Croke Park ar putea organiza partide în Irlanda, lăsând numai cinci arene din Anglia în discuție, printre care și Wembley.

Pe termen scurt ar exista beneficii financiare, dar pe termen lung ar afecta produsul și jucătorii ar fi supuși unei solicitări mai mari la turneul final, cu efecte nedorite 
- Maheta Molango, director executiv al Asociației Fotbaliștilor din Anglia

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Explicațiile lui Didier Deschamps după înfrângerea Franței cu Danemarca: „Nu voi căuta scuze”

Kovacs, arbitru la eșecul neașteptat al Franței + Insulele Feroe, surpriza serii în Liga Națiunilor » Toate rezultatele

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
gohanel94
gohanel94  •  14 Octombrie 2022, 09:14
Postat de socratead pe 26 Septembrie 2022, 15:13

Eu propun sa se faca domnule cu 48. Democratic, sa avem si noi sanse dupa meciul de baraj cu Vatican!

Ești sigur că îi batem le Vatican?? Poate să trimită cerere sa ne primească și pe noi la un turneu final,altfel nu o sa mai vad vreodată Romania acolo.

gohanel94
gohanel94  •  14 Octombrie 2022, 09:12
Postat de mr90 pe 26 Septembrie 2022, 17:18

Bine punctat !

Stai că și Malta,Georgia, Bulgaria, Feroe,,, daca ieșim pe 3 in grupa asta, suntem bine. Pentru noi ne trebuie o grupă gen: San Marino, Luxemburg, Gibraltar, Andorra, și aici as spune ca parca avem șanse de locul 1. Deși mie greu sa vad Romania pe 1 într-o grupă

danielrasu
danielrasu  •  27 Septembrie 2022, 15:31

Eu speram ca participarea la euro 2028 sa se faca la cerere!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează