INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Transformare radicală pentru națională! Se modifică preliminariile pentru Mondial

Transformare radicală pentru națională! Se modifică preliminariile pentru Mondial. Foto: Imago Images
Transformare radicală pentru națională! Se modifică preliminariile pentru Mondial. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2023 13:02 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2023 13:02

Comitetul Executiv UEFA va schimba sistemul de calificare la Campionatul Mondial 2026, primul turneu final cu 48 de echipe. În preliminarii, vor fi 12 grupe de câte 4 sau 5 echipe. Cele 12 locuri 1 vor obține direct biletele pentru turneul final. Celelalte 4 vor veni din baraj.

Reunit la Nyon, Comitetul Executiv UEFA va revoluționa campania de calificare pentru viitorul Mondial, întâiul turneu final global cu 48 de echipe, organizat în 2026 în SUA, Canada și Mexic. Europa va avea trei reprezentante în plus, de la 13 la 16.

Un fost jucător de la CS Universitatea Craiova riscă să fie condamnat la închisoare! » Ce faptă a comis
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Un fost jucător de la CS Universitatea Craiova riscă să fie condamnat la închisoare! » Ce faptă a comis

Se trece de la 10 la 12 grupe în calificările pentru Campionatul Mondial

Până acum, cele 55 de naționale continentale erau împărțite în zece grupe (cinci de cinci selecționate, cinci de șase). Câștigătoarele seriilor obțineau direct biletele pentru CM. Celelalte trei veneau din baraj.

Potrivit AS, UEFA va modifica acest sistem. Va alege, foarte probabil, varianta cu 12 grupe, ce ar putea fi împărțite în șapte serii de câte cinci echipe și cinci de câte patru formații. Locurile 1 se vor califica direct, ultimele patru din play-off.

Euro 2028 nu va fi cu 32 de echipe

Și Nations League se va schimba, dar numai în partea superioară. Odată încheiată prima fază, locurile 1 din cele patru serii ale Ligii A se calificau în Final Four. UEFA intenționează să adauge un play-off între primele două echipe din fiecare grupă. Și de-abia câștigătoarele acestor patru baraje vor intra în Final 4.

Nu se va transforma și Euro. Nu se va trece în 2028 la 32 de naționale. Va rămâne ca în prezent, cu 24. Oficialii UEFA consideră că, mărind numărul echipelor, s-ar pierde valoarea turneului.

Transformare radicală pentru națională! Se modifică preliminariile pentru Mondial
Reunit la Nyon, Comitetul Executiv UEFA va revoluționa campania de calificare pentru viitorul Mondial. Foto: Imago Images

„Rusia să se alăture confederației de pe Marte”

Un subiect delicat este Rusia. Moscova nu s-a mutat în zona Asia, cum se specula la un moment dat, și încearcă să convingă forul de la Nyon să-i reprimească selecționata și formațiile de club. Dar, deocamdată, reprezentantele Rusiei nu vor avea drept să joace în competițiile continentale. 

„Cât timp va fi război, UEFA nu va accepta Rusia înapoi. Aș sfătui Moscova să se alăture confederației de pe Marte”, a declarat Andriy Pavelko, președintele federației ucrainene.

VIDEO. Edward Iordănescu: „Ne-am obișnuit să ratăm calificări. E datoria mea să schimb asta”

Citește și:

Un star al lui Bayern a intrat în gura criticilor: „Ce a făcut se cheamă amatorism!”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  25 Ianuarie 2023, 20:56

Sunt curios cum vom juca in Belarus cu trupele puse pe picior de razboi pe acolo, cu militari rusi prin preajma. Nici meciul din Kosovo nu e simplu, o țară cat un judet inconjurata de armata sarba, tensiuni, complicat. Sper ca pentru CM din America sa avem o grupa preliminara usoara. Daca se poate cu Luxemburg cap de serie, iar noi sa ne batem pentru locul doi cu Feroe si Gibraltar. Poate atunci. Doamne ajuta!

vasileroaita
vasileroaita  •  25 Ianuarie 2023, 20:14

Și ce treabă avem noi cu modificările acestea?!

username_2
username_2  •  25 Ianuarie 2023, 18:20

UEFA va revoluționa campania, zilnic îi cîte o revoluție în fotbal pînă prafu se alege

Vezi toate comentariile (12)
Comentează