INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOTBAL FEMININ

VIDEO Katie Zelem, în dialog cu GSP.ro » Căpitanul lui Manchester United vorbește despre discriminare: „Mi s-a spus «Fetele nu joacă fotbal, du-te și găsește-ți un job adevărat!»”

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 02:52

La doar 23 de ani, Katie Zelem are in CV Liverpool, Juventus și Manchester United, la ultima fiind în acest moment căpitan. Sportiva britanică a câștigat 4 trofee până acum în carieră și a fost declarată „Jucătoarea sezonului 2018-2019” la United.

Prezentă la lansarea mingii oficiale adidas pentru EURO 2020, „Uniforia”, Katie a vorbit cu GSP.ro despre dificultățile întâmpinate în carieră, dar despre și sfaturile bune primite de la tatăl și unchiul său, ambii foști fotbaliști, Alan Zelem, ex-portar, 57 de ani, și fratele său geamăn Peter Zelem, ex-fundaș.

- Katie, la doar 23 de ani ai 4 trofee și ai jucat la echipe mari, e ceva anume ce ai vrea să obții în carieră?

- Aș vrea să-mi reprezint țara la cel mai înalt nivel și sper că acesta va fi următorul pas pentru mine. 

- Venind dintr-o familie de fotbaliști, ai fost astfel inspirată să alegi și tu acest drum?

- Simt că pur și simplu s-a nimerit, nu doar familia, dar toți oamenii de pe strada mea jucau fotbal, îi vedeam când veneam de la școală. Tata și unchiul meu m-au împins de la spate, au dorit să fiu cea mai bună și de aceea am ajuns aici.

- Tatăl și unchiul tău ți-au dat vreun sfat anume, din experiența lor, pentru a te ajuta în carieră?

- Mi-au zis să continui orice ar fi. Contează ca eu să cred în mine și contează ce cred cei apropiați mie, nu oameni din afară. Mi-au spus că pot realiza orice îmi propun și sper că-i fac mândri mergând pe urmele lor.

„La United vine Ole în tribună”

- Simți că se fac pași în direcția bună pentru fotbalul feminin?

- Cred că se fac eforturi, se joacă meciuri de fotbal feminin pe stadioanele bărbaților, publicul e din ce în ce mai numeros în fiecare weekend, meciurile sunt accesibile online și la TV acum, la multe echipe bărbații vin și susțin echipele feminine ale clubului, la United vine Ole în tribună (n.r. Ole Gunnar Solskjaer, antrenorul echipei masculine), toți acești factori sunt pași în direcția bună.

- A existat în cariera ta vreun moment în care ai fost dezamăgită și te-ai gândit să faci altceva?

- Sunt perioade și perioade, unele mai dificile ca altele. Se întâmplă lucruri. Când eram mai mică, mi se tot spunea că fetele nu joacă fotbal, nu pot juca la nivel profesionist, «Du-te și găsește-ți un job adevărat!», dar, așa cum am zis, am avut oameni grozavi alături de mine, care m-au susținut și m-au încurajat să obțin tot ceea ce mi-am dorit. Încă de când eram la juniori la United mi s-a spus că acela e drumul meu și să continui să-l urmez.

„Eu încerc să mă port la fel, foarte normal, sezonul acesta am fost surprinsă să primesc banderola, dar nu mă voi schimba. Nu e vorba de presiune pe mine, dar ca echipă vrem să ne descurcăm cât mai bine și să atingem cât mai multe obiective”
Katie Zelem, Manchester United

FOTO + VIDEO S-a lansat mingea oficială EURO 2020 - „Uniforia” » Interviu EXCLUSIV cu designerul adidas Ben Herath: „Mingea are coordonatele GPS ale stadioanelor pe care se va juca”

Deplasarea la Londra a fost organizată de adidas

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează