INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA - THAILANDA

SUA - THAILANDA 13-0 // VIDEO SUA, record cu Thailanda! Scor incredibil în meciul de la Campionatul Mondial de fotbal feminin

SUA - Thailanda // FOTO: Guliver/GettyImages +7   FOTO
SUA - Thailanda // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 iunie 2019 10:20

 Naționala de fotbal feminin a Statelor Unite ale Americii a câștigat meciul cu Thailanda, 13-0, din Grupa F a Campionatului Mondial. Este cea mai mare victorie din istoria Campionatelor Mondiale, atât de fotbal feminin, cât și masculin. Alex Morgan a înscris de 5 ori, egalând performanța lui Michelle Akers, din 1991.

Când americancele intră în joc, soccerul feminin se transformă. Pasiunea nu mai are limite. Campioanele mondiale au mai făcut o demonstrație de fotbal total.

În fața modestei Thailande, au bătut recordul de goluri la un turneu final. După o primă repriză mai puțin eficace, 3 goluri din 12 șuturi, s-au dezlănțuit: încă 10 reușite din 28 de șuturi. La final, 13-0, peste acel 11-0 al Germaniei cu Argentina, în 2007.

Alex Morgan, care vrea să sărbătorească 30 de ani (îi va împlini pe 2 iulie, cu cinci zile înaintea finalei) cu un nou titlu mondial, a egalat recordul de goluri într-o partidă de Mondial. Cinci, la fel ca Michelle Akers, la 7-0 cu Taipei în urmă cu 27 de ani și 199 de zile.

Carli Lloyd a atins și ea o barieră aparent imposibilă. Gol la 36 de ani și 330 de zile. Jucătoarea cea mai în vârstă care punctează pentru SUA la CM. 

 106 goluri are Alex Morgan în 164 de meciuri la naționala SUA

„Îmi fixasem ca obiectiv un hat-trick. Am reușit cinci goluri... Dincolo de tot ceea ce am visat” Alex Morgan, golgeter SUA

„Fetele sunt aici în misiune și acesta nu a fost decât primul pas. Alex Morgan a fost enormă” Jill Ellis, selecționer SUA

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează