INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Noua „perlă” din Dortmund, gata de debut! La 16 ani! Ar fi cel mai tânăr jucător din istoria Bundesligii

Youssoufa Moukoko
Youssoufa Moukoko

Articol de - Publicat sambata, 21 noiembrie 2020 17:29 / Actualizat sambata, 21 noiembrie 2020 17:33

Youssoufa Moukoko, puștiul născut în capitala Camerunului, dar care a evoluează pentru naționalele de juniori ale Germaniei, a împlinit 16 ani ieri și i se permite să joace la seniori

Youssoufa Moukoko e noul copil teribil al Borussiei. Născut la Yaoundé, în capitala Camerunului, pe 20 noiembrie 2004, puștiul a ajuns la zece ani în Germania, unde a început fotbalul. Între 2014 și 2016 a jucat la St. Pauli, trecând apoi la Dortmund, unde a explodat.

Atacantul, înalt și foarte puternic pentru vârsta lui, a progresat într-un ritm incredibil la juniorii galben-negri, marcând 192 de goluri în 123 de meciuri. Nu a debutat până acum la prima echipă pentru că nu avea 16 ani.

Acum poate. Ieri, Moukoko a împlinit 16 ani și antrenorul Lucien Favre l-a convocat imediat în lotul pentru deplasarea de la Berlin. BVB are meci astăzi, cu Hertha (21:30).

Mulți contestă vârsta lui Moukoko

Dacă Favre îl va folosi, Youssoufa va fi cel mai tânăr jucător din istoria campionatului german. Momentan, recordul îi aparține Nuri Șahin, tot la Dortmund: 16 ani și 335 de zile.

Mulți afirmă că puștiul de origine cameruneză ar fi mai mare ca vârstă, dar tatăl său a arătat certificatul de naștere înregistrat la ambasada germană din Yaoundé. Refuzând totuși să-i facă un test de vârstă copilului. 

"Moukoko tocmai a împlinit 16 ani și poate juca pentru prima echipă. E foarte, foarte bun, a demonstrat-o și la antrenamentele seniorilor. E surprinzător să văd asemenea calități la un băiat de numai 16 ani"
Lucien Favre, antrenor Borussia

"E foarte bine că Moukoko poate fi folosit. Și pentru Dortmund, și pentru jucător, care poate în sfârșit să arate ce poate"
Hansi Flick, antrenor Bayern

"Acest puști e viitorul Borussiei, dar cred că presa exagerează. Presiunea care apasă pe umerii lui e prea mare din cauza a tot ce se spune și se scrie despre el. Să o lăsăm mai încet, să ne liniștim și să-i permitem să crească normal"
Michael Zorc, director sportiv Borussia

Monaco - PSG 3-2 » Mbappe a intrat în Top 5 golgeteri all-time la PSG! La un pas de bariera 100

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
cky33
cky33  •  21 Noiembrie 2020, 21:06

Eu cred ca e pe bune varsta lui. Ma astept sa fie multe modele de control si cred Moukoko, Camavinga, Ansu Fati sau Florinel Coman ***. Eu zic sa nu mai fim atat de hateri, ca nu ne face bine si nu e ok.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

3509935899023997
Dan Beniamin  •  21 Noiembrie 2020, 17:53

16 ani + inca 6 pana când a avut certificat de naștere... încă e foarte bun. Romani de-ai noștri nu prea au reușit sa debuteze in Bundesliga la 22 ani.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează