INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - FRANȚA 3-3 (4-2 LA PEN.)

Sensul neștiut al pelerinei cu care a fost îmbrăcat Lionel Messi de șeici

Lionel Messi și pelerina, 
sursa foto: Imago +43   FOTO
Lionel Messi și pelerina, sursa foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 19 decembrie 2022 07:54 / Actualizat luni, 19 decembrie 2022 10:21

Argentina a devenit campioană mondială (2-2 și 4-2 cu Franța la penalty-uri), iar Lionel Messi a ridicat în Qatar trofeul îmbrăcat într-o ținută inedită.

Pe podium, emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, l-a îmbrăcat pe Messi într-o haină tradițională, numită „bisht”.

Gică Popescu și Răducioiu au taxat dur gestul cu tentă obscenă de pe podiumul finalei CM: „Rușinos! După o prestație fabuloasă, să faci așa ceva...”
Argentina - Franța 3-3 (4-2 la pen.)
Gică Popescu și Răducioiu au taxat dur gestul cu tentă obscenă de pe podiumul finalei CM: „Rușinos! După o prestație fabuloasă, să faci așa ceva...”

Messi, ținută tradițională războinicilor victorioși

Roba reprezintă un gest de apreciere din partea familiei regale din Qatar. Haina este purtată de emir și de miniștri în zilele importante. Pe 18 decembrie, în ziua finalei, Qatar a sărbătorit ziua națională.

„Înseamnă onoare și demnitate. Este purtată de arabi de sute de ani. Este o onoare și arată că Messi e o legendă”, a scris pe Twtiter o jurnalistă arabă. 

„Emirul a arătat că-i poartă un mare respect lui Messi, având în vedere că el l-a îmbrăcat”, a explicat alt jurnalist. Conform unui alt creator de conținut pe twitter, ar fi o robă purtată de războinicii arabi importanți, care au repurtat o mare victorie. 

Roba este făcută din păr de cămilă și blană de capră, iar cele purtate de familia regală au și inserții de aur.

Argentina - Franța / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+39 FOTO

Viorel Moldovan: „În locul lui Messi, îmi dădeam jos haina!”

Viorel Moldovan crede că gestul a fost unul total nepotrivit. Fostul internațional și-a imaginat ce ar fi făcut Diego Maradona într-un astfel de moment. 

„Bine că nu am câștigat Cupa Mondială și nu trebuie să mă îmbrac în fantomă. În locul lui Messi, eu mi-o dădeam jos. Nu poți tu, Messi, să faci poza istoriei în fantomă. Dezamăgitor! Dacă era Diego Maradona în locul lui? El o scoatea sigur! Rămânea în tricoul țării lui, cu un steag al Argentinei”, a fost opinia lui Viorel Moldovan, la TVR 1.

Citește și: 

Gică Popescu și Răducioiu au taxat dur gestul cu tentă obscenă de pe podiumul finalei CM: „Rușinos! După o prestație fabuloasă, să faci așa ceva...”

L'Equipe îl scoate vinovat pentru pierderea trofeului: nota 2 din partea jurnaliștilor francezi!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
cobra
cobra  •  25 Decembrie 2022, 10:03

pentru a fii mai pe inteles...in Qatar se ofera roba.. si este la fel cum iohanis a primit , in semn de "respect" de la Presedintele SUA *** aceea de sepcuta ! Asta este diferenta intre MESSI si iohanis...!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gepeto
gepeto  •  24 Decembrie 2022, 10:28
Postat de ustasa pe 19 Decembrie 2022, 16:39

Asa este,de aia a castigat Argentina pentru ca presedintele PSG i-a platit pe jucatorii francezi sa nu traga nici un sut pe poarta pina in min.70 si sa rateze 2 penalty-uri ,le-a dat valize cu bani ca sa joace prost. Bravo,esti destept ,esti grozav,esti sclipitor!! Inteligenta ta este abisala...

Ce legatura are? E cum as compara iq tau si notele de la scoala cu faptul ca nu ar trebui sa scrii commenturi pe net: nu ai scris nimic pana la varsta asta si te apuci acum? Serios: einstein sau eliade nu au vorbit pana pe la 3-5 ani. Ar trebui sa le ignoram scrierile pt ca nu au tras niciun sit pe gura pana la varsta aia cand altii deja vorbeau? Carti! Citeste-le

Mentality
Mentality  •  24 Decembrie 2022, 00:01

Prostia omenească ,este și la Viorel Moldovan ,care și uitasem de el,nici nu știam că mai trăiește ,dar și la cei ce discută despre acea vestimentație demnă de un Geniu.Cât despre. Pele ,săracul e pe sfârșit și lui îi mai arde de fotbal

Vezi toate comentariile (29)
Comentează