INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - MEXIC 2-0

FOTO Reporterii GSP au fost pe stadion la Argentina - Mexic » Messi ține „pumele” în viață! Gol și assist într-un nou meci slab al sud-americanilor

Argentina a pierdut primul meci, 1-2 cu Arabia Saudită // foto: Guliver/gettyimages +15   FOTO
Argentina a pierdut primul meci, 1-2 cu Arabia Saudită // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat sambata, 26 noiembrie 2022 22:27 / Actualizat sambata, 26 noiembrie 2022 23:03

Argentina a învins Mexicul, scor 2-0, în runda secundă a grupei C de la Campionatul Mondial. Visul titlului suprem continuă pentru Leo Messi. O victorie în ultima rundă, contra Poloniei, înseamnă calificarea matematică în „optimi”.

Toate rezultatele din etapa #2 a grupelor Campionatului Mondial

Argentina - Mexic a fost primul meci cu adevărat mare al Mondialului din Qatar. Nu jocul prestat de cei 22 de jucători a atras atenția, ci desfășurarea de forțe din jur. Peste 500 de fotografi s-au acreditat la ceea ce ar fi putut să fie ultimul meci al lui Messi la un turneu final. Forțele de ordine au fost în alertă maximă, iar arena „Lusail” a fost plină, 88.000 de fani.

Descătușare! Messi, copleșit de emoții după golul cu care l-a egalat pe Maradona » Ce a strigat în fața galeriei
Argentina - Mexic
Descătușare! Messi, copleșit de emoții după golul cu care l-a egalat pe Maradona » Ce a strigat în fața galeriei

Leo Messi, MVP în Argentina - Mexic 

Tensiunea momentului a făcut ca spectacolul să rămână în tribune. „Pumele” au avut posesia în prima parte, dar nu l-au testat niciodată serios pe Ochoa. Nici mexicanii nu au fost mai deciși, fiind mulțumiți cu o remiză „albă”.

+11 FOTO

Nimic nu s-a schimbat după pauză. A fost nevoie de un moment de geniu al lui Leo Messi pentru a debloca situația. Starul lui PSG a primit o pasă de la Di Maria, a preluat scurt și a tras perfect din afara careului, pe jos, la colțul lung. Ochoa s-a întins, dar mai avea nevoie de o palmă pentru a bloca balonul.

Cu reușita de astăzi, Messi l-a egalat pe Maradona într-un top istoric. Ambii au câte 8 goluri marcate la Campionatele Mondiale, în același număr de meciuri, 21.

Match Quiz Germany vs Spain
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Germany vs Spain și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Sub privirile lui Istvan Kovacs, al patrulea oficial al meciului, Argentina a gestionat perfect finalul. Enzo Fernandez, mijlocașul celor de la Benfica, a spart gheața în tricoul primei reprezentative, debutant la un turneu final, în cel mai frumos mod posibil. În minutul 87 a șutat splendid, o „acoladă” spre vinclu, și a stabilit rezultatul final.

Argentina continuă să viseze la titlul mondial

Sud-americanii sunt la mâna lor în privința calificării în optimile de finală. Trebuie să câștige ultimul meci din grupă, contra Poloniei. Au și varianta egalului, în funcție de ce se întâmplă în Mexic - Arabia Saudită.

FINAL » Argentina - Mexic 2-0

VIDEO. Atmosferă senzațională la Argentina - Mexic

Argentina - Mexic, echipele de start

Argentina: E. Martinez - Montiel, Otamendi, Lisandro, Acuna - De Paul, Guido Rodriguez, Mac Allister - Messi, Lautaro, Di Maria 
Rezerve: Armani, Rulli - Almada, Alvarez, Correa, Dybala, E. Fernandez, Foyth, Molina, Palacios, Papu Gomez, Paredes, Pezzella, Romero 
Selecționer: Lionel Scaloni

Mexic: Ochoa - Sanchez, Araujo, Montes, Gallardo - Chavez, Herrera, E. Alvarez - Lozano, Martin, Vega 
Rezerve: R. Cota, Talavera - Alvarado, E. Alvarez, Antuna, Arteaga, Funes Mori, Gutierrez, R. Jimenez, Martin, Pineda, C. Rodriguez, Romo, J. Sanchez, J. Vasquez 
Selecționer: Gerardo Martino

Stadion: Lusail (Al Daayen), capacitate 80.000 de locuri 
Arbitru: Daniele Orsato; A1: Ciro Carbone; A2: Alessandro Giallatini

Mai multe știri de la Campionatul Mondial: 

Prima dată în istorie: nicio țară-gazdă nu a mai suferit o rușine precum Qatarul!

MM Stoica l-a „găsit” pe Ovidiu Herea la Campionatul Mondial și a făcut 1.000 de oameni să râdă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
rumunek
rumunek  •  27 Noiembrie 2022, 11:28
Postat de asistent.1 pe 27 Noiembrie 2022, 07:26

Păcat că nu l-ai văzut ! Sau nu ai vrut să-l vezi ! Schema lucrata in care pasa a venit de la Messi . Ar fi trebuit că sutul sa fie direct ,fara " floricele". Oricum a ieșit un gol superb .

Nu orice ultimă pasă către cel care marchează e assist. Dar asta e pentru cei care joacă și urmăresc meciurile de fotbal, nu pentru cei care îl “citesc” după statistici sau articole de presă. Așa și ăla care i-a dat mingea in 86 lui Maradona, care apoi a driblat jumătate de echipă adversă și a marcat contra Angliei, ar avea un assist. Noroc că atunci se numea pasă de gol, să înțeleagă orice privitor. Centrarea lui Griezmann la golul Franței de 2-1, ăla e assist, ca să îți dau un exemplu concret.

Macondo
Macondo  •  27 Noiembrie 2022, 09:18

Mexicul a avut întotdeauna un complex cu Argentina. Oricum selectionata actuala a lor este mult mai slaba valoric. Efectiv eivor dar nu pot. Doar doi jucători activează în campionate din Europa. Mexicu e singura echipa care in doua meciuri nu a înscris nici un gol.La Argentina nu valoarea este problema ci jocul de echipa. A fost clar ca și presiunea psihica a fost mare pe jucători. S-au deblocat psihic numai după execuția de geniu a lui Messi. A fost puțin și greșeală portarului. Nu stiu dacă Courtois lua acel gol. Oricum momentul adevărului va veni cu Polonia. Echipa europeana mult mai bine organizata și care e letala pe contraatac.

asistent.1
asistent.1  •  27 Noiembrie 2022, 07:37

Ce poate fi ușor de constatat este o prioritizare a așezărilor fundașilor ținând cont de Leo Messi . Este in marcaj draconic care lasă spatii de manevră foarte mici . De aici vine senzația de absenteism al celui mai bun fotbalist din toate timpurile . Cât privește pe Messi ,acesta pe de o parte se menajează fata de contactele din ce in ce mai dure și " adoarme " vigilenta celor care au că sarcină anihilarea fotbalistică a argentinianului. Început bun pentru el : două goluri și pasa de gol .

Vezi toate comentariile (15)
Comentează