INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Corespondență din Qatar Artă la fiecare pas prin Doha » Reporterii GSP au vizitat o expoziție dedicată televiziunii și filmului: „Un mediu la fel de popular ca fotbalul”

Articol de , - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 13:45 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 13:59

În plin turneu final, reporterii Gazetei au vizitat o expoziție dedicată televiziunii și filmului, unde costumele lui Kate Winslet (Titanic) și Pierce Brosnan (James Bond's) sunt la loc de cinste.

  • Jurnaliștii GSP, Andrei Crăițoiu și Remus Răureanu, se află la Doha și transmit cele mai noi informații de la Mondialul din Qatar. Nu ratați corespondențele Gazetei, în fiecare zi pe GSP.RO!
Sfidează pe toată lumea! Cristiano Ronaldo pretinde că golul cu bucluc îi aparține: „Am atins mingea!”
PORTUGALIA - URUGUAY
Sfidează pe toată lumea! Cristiano Ronaldo pretinde că golul cu bucluc îi aparține: „Am atins mingea!”

Qatarul profită de ocazia găzduirii Campionatului Mondial de fotbal ca să-și mai etaleze și alte obiective destinate turiștilor. Muzee, expoziții ce le mai oferă pauze de la fotbal microbiștilor care au călătorit în perioada aceasta din întreaga lume către Doha.

Institutul Filmului a adunat piese din istoria cinematografiei și le expune într-o expoziție destinată, teoretic, televiziunii, filmului și teatrului qatarez. Elementele importante pentru un străin nu au legătură cu Qatarul: un costum pe care l-a purtat Pierce Brosnan când l-a interpretat pe James Bond, vestimentația și cerceii lui Kate Winslet din „Titanic”. Mai există costumul lui Dorothy Hale din filmările pentru „Vrăjitorul din Oz”.

Qatarezii au făcut rost pentru expoziția lor și de premiul Oscar pe care l-a câștigat scenaristul american Herman Mankiewicz pentru „Citizen Kane”. Plus scriptul pe care l-a interpretat Marlon Brando în „Godfather”.

+28 FOTO

Expoziția aceasta, precum tot ceea ce se petrece în Qatar acum, e legată și ea de fotbal ca să atragă atenția cumva. „Aceasta este o perioadă extraordinară de sărbătoare pentru națiunea noastră ca gazdă a Cupei Mondiale. Pe măsură ce Qatarul întâmpină lumea într-un carnaval de sport, noi, cei de la Film Institute, sunt mândri să vă prezentăm un festival de creativitate. Evidențiem vitalitatea culturii cu mai multe fațete a națiunii noastre și subliniem eforturile noastre continue de a promova voci noi în cinema. Un mediu la fel de popular ca fotbalul!” este mesajul de întâmpinare.

2009este anul de când statul deține și operează toate mediile de difuzare, existând două rețele de televiziune în țară: Qatar TV și Al Jazeera. Qatar TV difuzează în mare parte știri oficiale dintr-o perspectivă pro-guvernamentală, în timp ce Al Jazeera își concentrează acoperirea pe subiecte internaționale

Într-un eveniment dedicat filmului și televiziunii și-a găsit loc și o filmare cu discursul lui Sepp Blatter din urmă cu 12 ani, atunci când președintele FIFA anunța că micul stat arab va fi gazda Cupei Mondiale, primul turneu de acest fel mutat iarna doar ca să poată fi organizat aici.

1970este anul în care Qatar TV a început să emită și a avut un monopol asupra audienței televiziunii până în 1993, când Qatar Cablevision a început să transmită canale prin satelit

Citește și alte corespondențe din Qatar:

Noi avem Piața Obor, Doha are Piața de Aur » Reporterii GSP au vizitat complexul în care sunt expuse tot felul de bijuterii: „Unele piese parcă sunt armurile soldaților din Troia”
reportaj
Noi avem Piața Obor, Doha are Piața de Aur » Reporterii GSP au vizitat complexul în care sunt expuse tot felul de bijuterii: „Unele piese parcă sunt armurile soldaților din Troia”
Te plimbi cu gondola prin mall și faci shopping » Imagini senzaționale surprinse de reporterii GSP în Qatar
CM QATAR
Te plimbi cu gondola prin mall și faci shopping » Imagini senzaționale surprinse de reporterii GSP în Qatar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
tudor.m
tudor.m  •  29 Noiembrie 2022, 14:00

Interesant. Alte stiri despre sport aveti?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează