INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  BELGIA - CANADA 1-0

Arbitrul suspendat pentru corupție i-a șocat pe Fabregas și Bernardeschi, cu prestația de la Mondial: „Nu e posibil așa ceva! O nedreptate”

Arbitrul zambian Janny Sikazwe în Belgia - Canada // foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Arbitrul zambian Janny Sikazwe în Belgia - Canada // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 24 noiembrie 2022 09:34 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2022 10:41

Internaționalul italian Federico Bernardeschi (28 de ani) a fost scandalizat de deciziile arbitrilor din meciul Belgia - Canada, câștigat de europeni la limită, 1-0. Și Cesc Fabregas (35 de ani) a fost nedumerit de una dintre decizii.

Canada a dominat categoric meciul cu Belgia la capitolul ocazii, 22 de șuturi față de 9 ale belgienilor, dar s-a văzut învinsă în primul ei meci la Campionatul Mondial după 36 de ani.

Dembele a aflat în conferință rezultatul din Germania - Japonia și a rămas mască: „Cum? Serios?”
Germania - Japonia 1-2
Dembele a aflat în conferință rezultatul din Germania - Japonia și a rămas mască: „Cum? Serios?”

Meciul a fost pătat de o manieră de arbitraj nesigură. Canada a primit un penalty la intervenția arbitrilor VAR, dar s-a considerat nedreptățită la alte două faze din careul Belgiei.

Două faze din Belgia - Canada în care nord-americanii au cerut penalty. Arbitrii i-au ignorat

1. Minutul 13: fundașul belgian Jan Vertonghen l-a călcat în propriul careu pe canadianul Tajon Buchanan, care primise mingea de la un adversar, Eden Hazard.

Arbitrul suspendat pentru corupție i-a șocat pe Fabregas și Bernardeschi, cu prestația de la Mondial: „Nu e posibil așa ceva! O nedreptate”
Vertonghen l-a călcat pe Buchanan, după ce atinsese mingea // sursă foto: goal.com

Inexplicabil, arbitrul asistent a ridicat fanionul, semnalizând eronat ofsaid la Buchanan, întrucât mingea venise direct, cu intenție, de la Hazard.

A urmat duelul Vertonghen - Buchanan, în care belgianul a atins mingea, apoi și-a călcat adversarul.

Arbitrul de centru nu fluierase ofsaidul înainte de contact, astfel că arbitrii din camera VAR i-ar fi putut semnala „centralului” că intervenția este pasibilă de penalty. Nu au făcut-o, astfel că jocul a continuat fără penalty pentru nord-americani.

Decizia a provocat o reacție promptă din partea lui Cesc Fabregas, ex-Barcelona și Arsenal, acum la Como, în Italia: „Nu e asta o pasă înapoi și penalty? Ce am ratat?

2. Minutul 38: Axel Witsel l-a doborât pe Richie Laryea în propriul careu, dar „centralul” Janny Sikazwe a făcut semn ca jocul să continue.

Arbitrul suspendat pentru corupție i-a șocat pe Fabregas și Bernardeschi, cu prestația de la Mondial: „Nu e posibil așa ceva! O nedreptate”
Witsel l-a împiedicat pe Laryea, dar intervenția nu a fost taxată // sursă foto: goal.com

Pe reluări s-a văzut că mijlocașul belgian și-a împiedicat adversarul, iar Sikazwe a fost chemat de colegii din camera VAR să revadă faza la marginea terenului. A făcut-o, dar a decis că nu se impune penalty!

Federico Bernardeschi a izbucnit: „Nu e posibil să faci greșeli așa mari!”

Aceste decizii au provocat o reacție furtunoasă din partea internaționalului italian Federico Bernardeschi. În continuare, mesajul acestuia de pe Instagram:

Ce e asta? E inutil să avem tehnologii de ultimă oră dacă nu fluieri penalty-uri de acest gen... Nu e posibil ca la un Campionat Mondial să faci greșeli așa mari!

Arbitrul poate rata anumite lucruri live, dar nu poți ignora tehnologia într-o competiție unde detaliile fac diferența, nu poți face astfel de greșeli! Este o nedreptate.

Belgienii erau revoltați înaintea meciului, după delegarea „centralului” suspendat în trecut pentru corupție

Înaintea meciului, chiar belgienii erau revoltați de delegarea arbitrului zambian Janny Sikazwe.

Sikazwe a devenit celebru nu doar în Africa, dar și în toată lumea, după ce a stricat meciul Tunisia - Mali 0-1 de la Cupa Africii pe Națiuni în acest an.

Ce s-a întâmplat atunci? Pe 12 ianuarie 2022, „centralul” zambian a fluierat mai întâi finalul în minutul 85, apoi a reluat partida. Până la urmă, i-a pus punct din nou în minutul 89:43, fără a mai lăsa trei minute de prelungire!

Tunisienii au protestat vehement, dar nimic nu s-a schimbat, partida era gata. Au apărut imediat speculații. Acest arbitru e doar aiurit ori a ascuns altceva: un posibil aranjament pentru pariuri?

Iar în noiembrie 2018 a fost suspendat temporar, în timp ce era anchetat de CAF pentru corupție, după o prestație dubioasă la o semifinală din Liga Campionilor Africii, Esperance (Tunisia) - Primiero Agosto (Angola) 4-2.

Mai multe de la Campionatul Mondial: 

„BOMBĂ” la Campionatul Mondial! O fostă campioană europeană amenință că se retrage! Revoltă la nivel înalt

Nici lui De Bruyne nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat după Belgia - Canada: „Nu știu de ce am primit trofeul ăsta!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
naxxar
naxxar  •  24 Noiembrie 2022, 19:35

Cu arbitri din *** delegați la meciuri... ce pretenții să ai?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează