Carlos Queiroz, scos din sărite de Jurgen Klinsmann: „Comentariile tale reprezintă o mare jignire. Ne așteptăm să îți dai demisia”

Carlos Queiroz, selecționerul Iranului.
Foto: Imago
Carlos Queiroz, selecționerul Iranului. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 noiembrie 2022 14:16 / Actualizat duminica, 27 noiembrie 2022 15:16

Carlos Queiroz (69 de ani), selecționerul portughez al naționalei Iranului, i-a răspuns lui Jurgen Klinsmann (58 de ani), după ce germanul a atacat în termeni duri naționala asiatică. 

Lusitanul a declarat că Jurgen Klinsmann ar trebuie să demisioneze din funcția de membru al grupului tehnic din cadrul FIFA, în urma comentariilor agresive făcute la adresa naționalei Iranului. 

Scandal diplomatic imens la Mondial! Sârbii riscă sancțiuni grave din cauza steagului afișat în vestiar: „Rușinos! Transmite ură și xenofobie”
SERBIA
Scandal diplomatic imens la Mondial! Sârbii riscă sancțiuni grave din cauza steagului afișat în vestiar: „Rușinos! Transmite ură și xenofobie”

Carlos Queiroz: „Comentariile făcute de Klinsmann reprezintă o jignire la adresa fotbalului”

„Dragă Jurgen, văd că ai început să mă numești Carlos, deci cred că este normal să te numesc și eu Jurgen, corect? Chiar dacă nu mă cunoști personal, îmi pui la îndoială caracterul cu o prejudecată tipică superiorității. 

Indiferent cât de mult pot respecta ce ai făcut pe teren, comentariile făcute la adresa culturii iraniene, echipei naționale a Iranului și a jucătorilor mei reprezintă o mare jignire adusă la adresa fotbalului. Nimeni nu ne poate contesta integritatea dacă nu se află la nivelul nostru.

Chiar și așa, am dori să te invităm în cantonamentul naționalei Iranului, să socializezi cu jucătorii iranieni și să înveți de la ei câte ceva despre această țară, despre acest popor, despre poeții, algebra, cultura milenială persană. Și, de asemenea, să asculți de la fotbaliștii mei cât de mult iubesc și respectă fotbalul”, a postat Carlos Queiroz pe Twitter, potrivit Sport Bible

Carlos Queiroz: „Îți promitem că nu te vom judeca în funcție de cultura și originea ta”

„Înțeleg că nu ne placi, pentru că ești germano-american. Este ok acest lucru, în ciuda comentariilor incredibile făcute la BBC, care încearcă să minimalizeze eforturile, sacrificiile făcute de noi și talentul pe care îl avem. Îți promitem că noi nu te vom judeca în funcție de cultura și originea ta. 

În același timp, vrem să vedem ce decizia va lua FIFA în legătură cu poziția pe care o ocupi în cadrul grupului tehnic. Pentru că, evident, ne așteptăm ca tu să îți dai demisia”, a mai precizat portughezul. 

Jurgen Klinsmann: „Carlos Queiroz se potrivește perfect la naționala Iranului”

„A faulta și a pune presiune pe arbitri face parte din cultura fotbalistică a iranienilor, iar Carlos Queiroz se potrivește perfect la această echipă. 

Queiroz a avut probleme în America de Sud, pentru că nu a reușit să califice Columbia la Campionatul Mondial, nu a calificat Egiptul la Campionatul Mondial, dar a reușit să califice Iranul, națională pe care o pregătește ceva de ceva timp. 

Aceste lucruri fac parte din cultura lor. Felul în care ei joacă, în care pun presiune pe arbitru...rezervele lor pot fi văzute tot timpul cum pun presiune pe arbitrul de rezervă, pe tușieri. Le țipă constant în față. Kieffer Moore (n.r. atacantul Țării Galilor) vă poate spune mai multe despre micile incidente ce nu pot fi văzute la TV”, spunea Jurgen Klinsmann, după Țara Galilor- Iran 0-2. 

Match Quiz Germany vs Spain
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Germany vs Spain și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Interviu cu un ziarist român, născut în Iran, după victoria istorică obținută în fața Tării Galilor, 2-0: „Eu folosesc cuvintele pentru a-mi câștiga existența, dar acum nu le găsesc!”

Citește și:

Florin Răducioiu a răbufnit în direct: „Nu îmi place Franța! Ne-au făcut țigani!” + Ce națională susține la Campionatul Mondial

Lothar Matthaus îi avertizează pe spanioli, înainte de Spania - Germania: „Aveți grijă la el! Va fi noul Messi!” + Ce așteaptă de la naționala condusă de Hansi Flick

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
steaua.libera
steaua.libera  •  28 Noiembrie 2022, 12:34

Queiroz a primit tema

fcu1948
fcu1948  •  27 Noiembrie 2022, 17:58
Postat de rottwailer pe 27 Noiembrie 2022, 17:45

Lăsați-i pe nemți! Ii trimit spaniolii acasa!

Sau NU.

rottwailer
rottwailer  •  27 Noiembrie 2022, 17:45

Lăsați-i pe nemți! Ii trimit spaniolii acasa!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează