FOTO Scenariu ULUITOR în grupa H de la Campionatul Mondial » Coreea de Sud, calificată în „optimi” cu un gol marcat în prelungiri! Reporterii GSP, martori la drama Uruguayului

Coreea de Sud - Portugalia și Ghana - Uruguay sunt ultimele partide din grupa H / Sursă foto: Guliver/Getty Images +11   FOTO
Coreea de Sud - Portugalia și Ghana - Uruguay sunt ultimele partide din grupa H / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de , , - Publicat vineri, 02 decembrie 2022 19:06 / Actualizat vineri, 02 decembrie 2022 23:06

Coreea de Sud a învins Portugalia, scor 2-1, și s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Lusitanii câștigă grupa H, în ciuda eșecului. Uruguay a trecut degeaba de Ghana, scor 2-0.

  • Portugalia a câștigat grupa H și va juca mai departe cu ocupanta poziției secunde din grupa G 
  • Coreea de Sud, ocupanta poziției secunde în grupa H, va înfrunta mai departe câștigătoarea grupei G 
  • Optimile de finală deja stabilite la Campionatul Mondial: Olanda - SUA, Argentina - Australia, Franța - Polonia, Anglia - Senegal, Japonia - Croația, Maroc - Spania.
  • Remus Răureanu și Andrei Crăițoiu, trimișii Gazetei Sporturilor la Campionatul Mondial din Qatar, au fost prezenți la meciul Ghana - Uruguay și au transmis cele mai importante informații de la fața locului
  • Programul și rezultatele de la Campionatul Mondial

Ghana - Uruguay 0-2 » Iluzii înecate în lacrimi

Suárez și Uruguay au condus cu 2-0, pe final au aflat că mai au nevoie de un gol, Coreea de Sud marcând pentru 2-1 cu Portugalia. Celeștii n-au mai putut înscrie și au fost eliminați

Probabil că ghanezii și-au frecat mâinile când au aflat că vor fi iar în grupă la Mondial cu Uruguay. Așteptau revanșa de 12 ani, de la coșmarul din "sferturile" ediției sud-africane. Atunci când Ghana a fost la câțiva centimetri să facă istorie. La 1-1, în ultima fază, minutul 120, Luis Suárez a scos cu mâinile, ca un portar, mingea de gol. Penalty și eliminare! Însă Gyan a tras în bară. Iar la loviturile de departajare, Uruguay s-a calificat, cu 4-2. Suarez devenise inamicul public numărul 1.

Ghanezii au ratat iar de la 11 metri

Azi, Luis a fost tot pe teren, căpitan. Ghana era pe 2 în grupă, cu 3 puncte, Uruguay avea doar unul și nu marcase încă.

Meciul a început alert, aspru. Iar destinul le-a făcut repede cu ochiul "stelelor negre". Kudus a fost faultat de portarul Rochet. Penalty! Iar! Ocazia perfectă. Dar Andre Ayew a tras execrabil, iar goalkeeperul a parat simplu. A fost momentul psihologic. Uruguay a explodat. Seidu și Amartey au luftat incredibil, "inamicul" a tras puternic, Zigi a respins slab și De Arrascaeta a deschis scorul. N-a trecut mult și la o fază de PlayStation, tot cu Suárez pe post de pasator decisiv, iar jucătorul lui Flamengo făcea dubla.

Hohote de disperare

La pauză, Uruguay era în "optimi". Sud-americanii au crezut că ajunge. Dar lovitura a venit pe final de dincolo, în minutul 86, când s-a aflat că sud-coreenii conduceau Portugalia, deja calificată. De pe bancă, Suárez striga că mai au nevoie de un gol.

Finalul a fost epic, disperat, tragic. Fluier final. Suárez plângea în hohote, udând încă un tricou, dar cu lacrimi. Disperare și în tribune. Pe teren, Cavani, alt veteran, privea pierdut, în gol. Golul care n-a mai venit. Uruguay, deși a învins, pleacă acasă. 

Scenariu ULUITOR în grupa H de la Campionatul Mondial » Coreea de Sud, calificată în „optimi” cu un gol marcat în prelungiri! Reporterii GSP, martori la drama Uruguayului

Ce au remarcat trimișii GSP pe stadion la Ghana - Uruguay

  • Cu 20 de minute înaintea partidei, arena „Al Janoub” era jumătate goală
  • Fanii din Uruguay au fost mai mulți, ocupând locuri în toate sectoarele stadionului
  • Ghanezii au avut două sectoare compacte. Au fost dotați cu tobe, toți în tricoul naționalei
  • Atmosfera a fost mai degrabă una liniștită, nu s-a ridicat la miza partidei: calificarea în „optimile” Campionatului Mondial
  • Luis Suarez a fost huiduit de fanii ghanezi la fiecare atingere. Motivul? Hențul făcut la ultima fază a „sfertuluI” de finală de la Campionatul Mondial din 2010. La scorul de 1-1, Suarez a scos o minge de pe linia porții. Gyan a ratat penalty-ul, apoi sud-americanii au mers mai departe la loviturile de departajare..

Ghana - Uruguay, echipe de start:

Ghana: Ati-Zigi - Seidu, Amartey, Salisu, Baba - Partey, Abdul Samed - Kudus, A. Ayew, J. Ayew - I. Williams 
Selecționer: Otto Addo 

Uruguay: Rochet - Guillermo, Gimenez, Coates, Olivera - De Arrascaeta, Betancur, Valverde - Pellistri, L. Suarez, D. Nunez 
Selecționer: Diego Alonso

Stadion: Al Janoub Stadium (capacitate - 44.325 de locuri)
Arbitru: Daniel Siebert (Germania)

Scandal imens » În timp ce Suarez plângea, colegii s-au năpustit asupra arbitrului. Cavani a dărâmat monitorul VAR! Imaginile ratate de camerele TV
Ghana - Uruguay 0-2
Scandal imens » În timp ce Suarez plângea, colegii s-au năpustit asupra arbitrului. Cavani a dărâmat monitorul VAR! Imaginile ratate de camerele TV

Coreea de Sud - Portugalia 2-1 » Calificare dramatică

Coreea de Sud merge în "optimi", grație golului decisiv marcat în minutul 90+1. Asiaticii au devansat Uruguayul la golaveraj

Coreea de Sud, naționala pregătită de portughezul Paulo Bento, fost selecționer al reprezentativei lusitane, a învins dramatic, în prelungiri, și s-a calificat braț la braț cu Portugalia în "optimi". Eroul echipei asiatice, Hwang Hee-chan. Atacantul lui Wolves a adus fericirea la Seul, grație golului marcat în 90Ă1, la capătul unui contraatac purtat în mare viteză de Son Heung-min, extrema lui Tottenham.

Cea mai tânără echipă din 1966

Cu locul 1 în grupa H asigurat, după victoriile din primele două meciuri, Portugalia a început cu cea mai tânără echipă care a jucat la CM, după ediția din 1966: 27 de ani și 198 de zile. Fără mai mulți titulari, dar cu veteranii Pepe (39 de ani) și Ronaldo (37) pe teren, lusitanii au deschis repede scorul, prin Horta (5). 

Speranțele sud-coreenilor au fost reaprinse de reușita lui Y. Kim (27). A fost 1-1 la pauză. Dincolo, Uruguay conducea Ghana, 2-0. Cu un gol, Coreea de Sud era calificată. Și l-a reușit, dramatic!

În 8 minute de emoții

Când s-a terminat, asiaticii plângeau de fericire, dar nu erau încă în "optimi". Au mai așteptat 8 minute până s-a încheiat și partida Ghana - Uruguay. Un gol al sud-americanilor ar fi declanșat fiesta la Montevideo. Cavani a cerut penalty, dar nu s-a dat, și astfel Coreea de Sud se califică de pe locul 2, grație golaverajului. A avut mai multe goluri marcate decât Uruguay: 4-4 vs. 2-2. 

Coreea de Sud - Portugalia, echipe de start: 

Coreea de Sud: S. Kim - M. Kim, Kwon, Y. Kim, J. Kim - Hwang, Jung, K. Lee - J. Lee, Cho, Son 
Selecționer: Sergio Costa 

Portugalia: Costa - Cancelo, Pepe, A. Silva, Dalot - Mathus, Neves, J. Mario - Vitinha, C. Ronaldo, Horta 
Selecționer: Fernando Santos

Stadion: Education City Stadium (capacitate - 44.667 de locuri)
Arbitru: Facundo Tello (Argentina)

VIDEO Corespondență GSP din Qatar / Artă la fiecare pas prin Doha, lăcașul Campionatului Mondial

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial din Qatar: 

A pierdut premeditat Spania cu Japonia?! » Ibericii au lăsat-o acasă pe Germania și și-au eliberat culoarul spre trofeu

Titluri dure în presa germană, după ce „Die Mannschaft” a fost eliminată din grupe: „O piticanie a fotbalului! Asta am ajuns”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
vardy
vardy  •  02 Decembrie 2022, 20:51

Au jucat la ciupeala cu Portugalia și Coreea de Sud, nu au dat nici un gol, au băgat autabaza în poarta în repriza a doua cu Ghana și acuma încep sa planga.

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  02 Decembrie 2022, 20:47

Acum vine nea Ovidiu si ne zice ca Portugalia a facut blat !! Iar ii confunda pe portughezi cu botosani-fcsb !!

gojgaru
gojgaru  •  02 Decembrie 2022, 20:44

Si unde au fost scenele alea dramatice ?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close