CORESPONDENȚĂ DIN QATAR Între meciuri se face plajă în Doha » Detalii inedite surprinse de echipa GSP în Qatar. Cum se reîncarcă fanii: plimbări cu barca, târguri cu mâncare și activități de relaxare

Plajă la Doha.
Foto: Andrei Crăițoiu, GSP +33   FOTO
Plajă la Doha. Foto: Andrei Crăițoiu, GSP

Articol de , - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 14:29 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2022 00:40

Katara este una dintre cele mai frumoase zone din Doha. Plaja se întinde pe aproape doi kilometri, dar femeile nu au voie să vină neînsoțite de parteneri și trebuie să poarte o vestimentație modestă. Chiar dacă regulile impuse de Qatar s-au suspendat pe durata Campionatului Mondial, localnicele păstrează obiceiurile.

  • Gazeta Sporturilor este, exceptând TVR-ul, singura instituție media din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar;
  • Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea, Remus Răureanu și Andrei Crăițoiu transmit din Doha pe durata competiției.
Cristiano Ronaldo, la conferința urgentă pe care a convocat-o astăzi în Qatar: „Mi-ar plăcea să-i dau șah-mat lui Messi”
PORTUGALIA
Cristiano Ronaldo, la conferința urgentă pe care a convocat-o astăzi în Qatar: „Mi-ar plăcea să-i dau șah-mat lui Messi”

Este ora locală 15:00, iar termometrele arată 33 de grade și o umiditate de 58%. România e cu o oră în urmă, iar acasă sunt doar 5 grade Celsius! Diferența e imensă. Ddacă în București se caută hainele groase prin dulapuri, la Doha lumea renunță la ele pentru a merge la plajă! Da, da! Ați auzit bine! 

În Doha există o plajă extrem de cunoscută care e populată în special în weekend-uri. Plaja Katara, una dintre cele mai frumoase din oraș, care se întinde pe aproape doi kilometri. Se ajunge extrem de ușor la ea, cu metroul de pe linia roșie, fiind situată în Satul Cultural Katara, la doar două stații de stadionul Lusail.

Plaje dedicate familiilor și bărbaților

E locul pe care-l frecventează non-stop familiile cu copii, pentru că aici există o mulțime de facilități pentru relaxare, dar și pentru o priveliște de top cu construcții de milioane de euro. 

Pentru accesul pe plajă se plătește o taxă de 10 riali, aproximativ 14 lei. Pentru încă 14 lei primiți și scaun, dar și umbrelă. Aici există o plajă dedicată familiilor și una dedicată exclusiv bărbaților. Și niciun spațiu dedicat doar femeilor! În plus, bărbații singuri nu au voie să intre pe plaja familiilor și invers. Există inclusiv intrări separate pentru acces, delimitate special și păzite de stewarzi.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Între meciuri se face plajă în Doha

Reguli suspendate o lună

Cum femeile au acces doar pe plaja dedicată familiilor, acestea trebuie să mai respectate o regulă, în ceea ce privește costumul de baie și simplitatea acestuia. Până să înceapă Campionatul Mondial, pentru că această cerință a fost scoasă momentan, localnicele nu aveau acces pe plajă sau în apă cu costum de baie din două piese. 

Între meciuri se face plajă în Doha » Detalii inedite surprinse de echipa GSP în Qatar. Cum se reîncarcă fanii: plimbări cu barca, târguri cu mâncare și activități de relaxare

Acest lucru era interzis, costumul fiind dintr-o piesă, iar partea de jos să nu fie de tip slip clasic, ci un fel de pantalon scurt special. Cei din zonă ne-au spus că existau inclusiv mesaje clare în acest sens, care acum au fost scoase, dar care există pe internet. Acum, de această regulă nu se mai ține cont, dar și așa sunt multe localnice care nu au renunțat la costumul clasic. Asta deși în jurul lor sunt europene care stau la soare și se bronzează ca peste tot în Vest. 

+29 FOTO

28 de gradeeste temperatura medie a apei în care se relaxează cei care ajung pe plaja din Doha

Plimbare cu barca și multă liniște

Pentru o jumătate de oră de plimbare cu barca, doritorii trebuie să plătească undeva la 70 de lei, pentru un grup de maximum patru persoane. De asemenea, puteți încerca plimbări cu barca cu motor. Echipamentul se închiriază pentru jumătate de oră de la casele speciale, apoi începe distracția. De asemenea, puteți închiria o hidrobicicletă care poate găzdui maximum patru persoane, un caiac sau o canoe.

Târg special cu mâncare specifică

Pe toată durata Campionatului Mondial pe faleza plajei de la Katara există o zonă specială de gastronomie dedicată localnicelor. Acestea prepară mâncarea acasă, apoi o transportă în vase speciale care o țin caldă. De la orez cu pui și curry, la macaroane, sau la terciuri de legume specifice zonei, toate se pot cumpăra la prețuri între 10 și 30 de riali qatarezi. Variază în funcție de dimensiunea recipientului comandat. Pe lângă aceste tarabe există și celebrele food-trucks. 

Activități de relaxare

Plaja dispune de o zonă specială de relaxare pe apă, de la caiac, schi nautic, parasailing, jet-ski și multe altele, care sunt ușor de accesat. Activitățile de caiac variază la preț între 30 și 60 de lei, în funcție de numărul de persoane care se încumetă să iasă pe apă. Cei dornici de adrenalină fac spectacol pe apă cu jet-ski-ul, având o zonă specială ca să nu se intersecteze cu persoanele aflate în apă. 

Citește și:

GSP a luat pulsul mini-orașului creat special pentru Campionatul Mondial » Incursiune printre containerele care găzduiesc sutele de mii de fani internaționali

Misterul fanilor qatarieni » Așa-zișii „Qatar Ultras” sunt, de fapt, străini veniți la muncă în țara-gazdă a Mondialului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează