INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  CROAȚIA - MAROC 2-1

„Asta e medalia ta, tu ești antrenorul antrenorilor!” » Cui i-a dedicat Dalic bronzul obținut de Croația la Mondial

Zlatko Dalic/ foto Imago Images
Zlatko Dalic/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 decembrie 2022 19:43 / Actualizat sambata, 17 decembrie 2022 20:14

Croația a câștigat finala mică la Campionatul Mondial din Qatar, 2-1 cu Maroc. Zlatko Dalic (56 de ani), selecționerul croat, i-a dedicat medalia lui Miroslav Blazevic (87 de ani).

„Ciro” Blazevic a fost selecționerul Croației între 1994 și 2000 și a cucerit prima medalie din istoria țării ex-iugoslave, bronzul la Mondialul din '98, din Franța. În prezent, el duce o luptă crâncenă împotriva cancerului și spune că prestația Croației la CM 2022 i-a prelungit viața.

Scandal după finala dintre Croația și Maroc » Walid Regragui a făcut cu greu pace: „Am vrut doar să le aducem oamenilor puțină bucurie”
Croația - Maroc 2-1
Scandal după finala dintre Croația și Maroc » Walid Regragui a făcut cu greu pace: „Am vrut doar să le aducem oamenilor puțină bucurie”

Zlatko Dalic, mesaj special pentru „Ciro” Blazevic

„Am câștigat medalia de bronz, dar se simte ca și cum am fi luat aurul. Am câștigat un joc dificil. Aceasta este o medalie pentru întreaga Croație, pentru poporul nostru, pentru toți cei care ne urmăresc și ne iubesc în toată lumea. Două Campionate Mondiale, două medalii, ceva fantastic. Multe felicitări jucătorilor!

Aș dori să dedic această victorie unui singur om, Ciro Blazevic. Boss, asta este pentru tine, aceasta este medalia ta, pot câștiga și cinci medalii, dar tu ești antrenorul tuturor antrenorilor”, a spus Dalic după Croația - Maroc 2-1.

Dalic a fost secundul lui Blazevic la Varteks, la începuturile carierei sale, iar acele momente l-au ajutat să evolueze: „Am învățat multe de la Ciro Blazevic. Am lucrat cu el 2 ani ca asistent și director sportiv. El a obținut locul 3 la Mondiale, eu am mers un pas mai departe”.

Nu sunt bine deloc, dar mă lupt. Nu mai ies nicăieri, e greu de mers pe jos, cancerul este avansat.

Mulțumesc lui Dalic și băieților. Au făcut o ispravă istorică. Sunt fericit că elevul meu m-a depășit. A creat o atmosferă de familie și nu oricine poate face asta”

- Miroslav „Ciro” Blazevic, fostul selecționer al Croației

„Asta e medalia ta, tu ești antrenorul antrenorilor!” » Cui i-a dedicat Dalic bronzul obținut de Croația la Mondial
Ciro Blazevic și Zlatko Dalic în 2018
Match Quiz finala CM: Argentina - Franța
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Argentina - Franța și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Citește și: 

Ultima apariție la Mondial pentru Ivana Knoll » Mesaj special pentru Modric la finala mică

O legendă a Franței surprinde înainte de finala Mondialului: „Messi merită să câștige trofeul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
avramovic19
avramovic19  •  18 Decembrie 2022, 08:09

Ne place sä pomenim si o facem pänä la paroxism,despre"generatia de aur a fotbalului romänesc".Ce sä mai zicä atunci croatii,cu ale lor generatii"de argint"(2018),ori"de bronz"(1998 si 2022)?Si asta pe bunä dreptate si nu doar printr-o fantezie bolnavä,ca a noasträ...Asa cä,haideti sä-i läsäm pe croati sä-si numeascä generatiile lor ca a fi fost"DE AUR",iar noi,cänd ne referim la Hagi&co,sä incepem a folosi titulatura de generatia"de cupru,de alamä" ori de alte metale semi-pretioase.Acolo,cäteva sute de grame de cupru furate dintr-un transformator,ca pentru doar 3 editii cu clasäri modeste.Am fi mult mai realisti,nu-i asa?

avramovic19
avramovic19  •  18 Decembrie 2022, 08:09

de ce

Tataru
Tataru  •  17 Decembrie 2022, 21:29

Njhji

Vezi toate comentariile (3)
Comentează