INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  CROAȚIA - MAROC 2-1

VIDEO + FOTO Nebunie la Zagreb » Fanii croați au făcut show pe străzi după victoria din finala mică a Mondialului

foto: Imago
foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 08:31 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 09:59

Croația a câștigat finala mică la Campionatul Mondial din Qatar, 2-1 cu Maroc. Iar fanii au sărbătorit succesul pe străzile din Zagreb.

  • Argentina - Franța e marea finală a Campionatului Mondial din Qatar 2022. Ultimul act se va disputa azi, de la ora 17:00.  Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT+FOTO pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

După ce a terminat pe 2 la Campionatul Mondial din Rusia, Croația a repetat rezultatele excelente, iar acum a ieșit pe locul 3. Prestațiile excelente ale jucătorilor i-au făcut pe fanii croați să iasă dea startul petrecerii sâmbătă seara.

„Asta e medalia ta, tu ești antrenorul antrenorilor!” » Cui i-a dedicat Dalic bronzul obținut de Croația la Mondial
CROAȚIA - MAROC 2-1
„Asta e medalia ta, tu ești antrenorul antrenorilor!” » Cui i-a dedicat Dalic bronzul obținut de Croația la Mondial

Mii de fani au ieșit sâmbătă, după ce Croația a obținut medalia de bronz a CM 2022, pe străzile din Zagreb. 

Suporterii au cântat, au aprins torțe și au sărbătorit rezultatele obținute de Luka Modric și colegii săi la turneul final din Qatar.

VIDEO. Nebunie în Zagreb, după finala mică a Campionatului Mondial

Croația a învins Maroc și a luat medalia de bronz la CM 2022

Finala mică a Campionatului Mondial a avut un start exploziv, iar după nouă minute scor era 1-1. Croația a deschis balul cu o fază colectivă de excepție, care a făcut șah-mat apărarea marocană ('7). 

FOTO. Fanii croați au sărbătorit la Zagreb 

Match Quiz finala CM: Argentina - Franța
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Argentina - Franța și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Modric a săltat o minge pentru Perisic, jucătorul lui Tottenham a centrat cu capul în careu, iar revelația Gvardiol a trimis imparabil, din plonjon, tot cu capul. Croații nu au fost la fel de inspirați în la fazele fixe din careul lor. Dari a egalat pentru Maroc cu o lovitură de cap, în urma unei centrări venite din lovitură liberă, la două minute de la deschidere scorului. 

Modric a fost aproape de gol, la ultimul său meci la un Campionat Mondial. A șutat din marginea careului cu stângul și i-a dat emoții lui Bounou, în minutul 24. Portarul marocan nu a mai avut ce să facă în minutul 42, la execuția lui Orsic. Extrema stânga a tras imparabil la colțul lung, bar-gol, și a dus Croația în avantaj. 

Ritmul jocului a scăzut în repriza a doua, fără ocazii până în minutul 74. Atunci, En-Nesyri ar fi putu egala, dar a fost blocat in-extremis de Livakovic, portarul care a făcut minuni pe parcursul turneului.  

Repriza secundă a fost în special marcată de prestația arbitrului qatarez Abdulrahman Al Jassim, care a luat decizii pripite și i-a enervat pe jucătorii celor două echipe, cu precădere pe marocani.  Ar fi trebuit să acorde un penalty Croației, la faultul lui Amrabat la Gvardiol. Mijlocașul l-a agățat cu piciorul pe stoperul croat, centralul a lăsat jocul să continue și nu a fost corectat de VAR. 

Croația ar fi putut totuși închide meciul în minutul 87, când Kovacic a ajuns într-o poziție bună de finalizare, în partea stângă. Mijlocașul a șutat cu piciorul mai slab, stângul, alături de poarta lui Bounou.  Maroc a forțat pe final, iar En-Nesyri a fost aproape de egalare în minutul 90+5. A trimis cu capul puțin peste poartă. Livakovic ar fi fost bătut, dar a fost ocrotit de șansă. 

S-a terminat cu bine pentru Croația, care a cucerit a treia medalie din istorie la un Mondial, după argintul din 2018 și bronzul din 1998. 

+3 FOTO

Citește și:

Scandal după finala dintre Croația și Maroc » Walid Regragui a făcut cu greu pace: „Am vrut doar să le aducem oamenilor puțină bucurie”

Campion european cu Franța, trecut pe la Dinamo după ce i-a fost căpitan lui Benzema, face preview-ul marii finale a Mondialului: „Asta va fi cheia jocului, Messi poate fi blocat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
rottwailer
rottwailer  •  18 Decembrie 2022, 11:22

Felicitări! Locul 2 și 3 in ultimele doua ediții de CM la fotbal nu-i de nebăgat in seama! Bravo Croația! Sa învețe și România de la voi.

666piturca
666piturca  •  18 Decembrie 2022, 10:13

Bine, si pe fata aia la bustul gol, cand o aratați…?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează