INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  CROAȚIA - MAROC 2-1

Și Hakimi a izbucnit după finala mică a Mondialului! S-a luat de arbitru și de Gianni Infantino: „FIFA a vrut să ștergem imaginile”

FOTO: Imago +13   FOTO
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 09:27 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 12:56

Imediat după finala mică în care Maroc a pierdut cu Croația, scor 1-2, Achraf Hakimi a avut o izbucnire nervoasă, la fel ca selecționerul Walid Regragui.

  • Argentina - Franța e marea finală a Campionatului Mondial din Qatar 2022. Ultimul act se va disputa azi, de la ora 17:00.  Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT+FOTO pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Nemulțumit de arbitraj, fundașul dreapta de la PSG a fost extrem de nervos.

Campion european cu Franța, trecut pe la Dinamo după ce i-a fost căpitan lui Benzema, face preview-ul marii finale a Mondialului: „Asta va fi cheia jocului, Messi poate fi blocat”
ARGENTINA - FRANȚA
Campion european cu Franța, trecut pe la Dinamo după ce i-a fost căpitan lui Benzema, face preview-ul marii finale a Mondialului: „Asta va fi cheia jocului, Messi poate fi blocat”

Achraf Hakimi s-a luat de Gianni Infantino după Croația - Maroc

Arbitrajul lui Abdulrahman Al-Jassim i-a nemulțumit pe marocani, iar Hakimi a fost cel mai nervos. I-a reproșat modul în care a condus meciul și a fost calmat cu greu de colegi.

Ulterior, Hakimi s-a luat și Infantino, președintele FIFA, chiar pe teren, înainte de festivitatea de premiere.

Jurnalistul Johan Kucukaslan a văzut ce s-a întâmplat între Hakimi și Infantino și a explicat pentru presa din Suedia ce s-a întâmplat.

„Cei de la FIFA au vrut să ștergem imaginile. E clar că aceste scene sunt penibile pentru ei. 

E naiv din partea lor să creadă că jurnaliștii prezenți acolo nu ar trebuie să scrie despre asta. Infantino a fost huiduit de fani când a ieșit de pe teren. Nu a fost un moment plăcut pentru el, dar a gestionat bine situația”, a povestit Kucukaslan.

Și Hakimi a izbucnit după finala mică a Mondialului! S-a luat de arbitru și de Gianni Infantino: „FIFA a vrut să ștergem imaginile”
FOTO: Hakimi

Achraf Hakimi: „Îmi cer scuze”

La interviul după meci, Achraf Hakimi a vorbit despre incident și despre reacția sa.

„Nu s-a întâmplat nimic. Am fost supărat. Am fost să vorbesc cu el (n.r- Gianni Infantino). Îmi cer scuze pentru cuvintele adresate. Infantino e prietenul meu și îl respect mult. Nu s-a întâmplat nimic”, a spus fundașul.

Match Quiz finala CM: Argentina - Franța
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Argentina - Franța și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Maroc, învinsă de Croația în finala Campionatului Mondial

Finala mică a Campionatului Mondial a avut un start exploziv, iar după nouă minute scor era 1-1. Croația a deschis balul cu o fază colectivă de excepție, care a făcut șah-mat apărarea marocană ('7).

Modric a săltat o minge pentru Perisic, jucătorul lui Tottenham a centrat cu capul în careu, iar revelația Gvardiol a trimis imparabil, din plonjon, tot cu capul. Croații nu au fost la fel de inspirați în la fazele fixe din careul lor. Dari a egalat pentru Maroc cu o lovitură de cap, în urma unei centrări venite din lovitură liberă, la două minute de la deschidere scorului.

Modric a fost aproape de gol, la ultimul său meci la un Campionat Mondial. A șutat din marginea careului cu stângul și i-a dat emoții lui Bounou, în minutul 24. Portarul marocan nu a mai avut ce să facă în minutul 42, la execuția lui Orsic. 

Extrema stânga a tras imparabil la colțul lung, bar-gol, și a dus Croația în avantaj. Ritmul jocului a scăzut în repriza a doua, fără ocazii până în minutul 74. Atunci, En-Nesyri ar fi putu egala, dar a fost blocat in-extremis de Livakovic, portarul care a făcut minuni pe parcursul turneului. 

Repriza secundă a fost în special marcată de prestația arbitrului qatarez Abdulrahman Al Jassim, care a luat decizii pripite și i-a enervat pe jucătorii celor două echipe, cu precădere pe marocani. Ar fi trebuit să acorde un penalty Croației, la faultul lui Amrabat la Gvardiol. Mijlocașul l-a agățat cu piciorul pe stoperul croat, centralul a lăsat jocul să continue și nu a fost corectat de VAR. 

Croația ar fi putut totuși închide meciul în minutul 87, când Kovacic a ajuns într-o poziție bună de finalizare, în partea stângă. Mijlocașul a șutat cu piciorul mai slab, stângul, alături de poarta lui Bounou. Maroc a forțat pe final, iar En-Nesyri a fost aproape de egalare în minutul 90+5. A trimis cu capul puțin peste poartă. Livakovic ar fi fost bătut, dar a fost ocrotit de șansă. 

S-a terminat cu bine pentru Croația, care a cucerit a treia medalie din istorie la un Mondial, după argintul din 2018 și bronzul din 1998.

VIDEO Argentina, favorita lui Vasile Maftei: „Am vrut de la început să câștige Campionatul”

Citește și: 

Dincolo de imaginație: de ce ține tot Bangladeshul cu Argentina în finala Campionatului Mondial! Imaginile sunt fabuloase

„Asta e medalia ta, tu ești antrenorul antrenorilor!” » Cui i-a dedicat Dalic bronzul obținut de Croația la Mondial

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
cirus11
cirus11  •  18 Decembrie 2022, 13:42

De-acasa la televizor a fost destul de clar ca croatii meritau un penalty. Problema este ca pe teren cel mai probabil senzatia a fost complet diferita. Un arbitru evident incompetent, arogant, care a scapat meciul de sub control. Situatiile astea se detensioneaza imediat daca tu ca arbitru esti de acord sa verifici fazele pe ecranul VAR. A fost o faza controversata si in careul croat, acolo nici macar nu am vazut reluari...

DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  18 Decembrie 2022, 13:03

Marocanii, care au fost arbitrati ..." cu ajutor",....se mai simt si nemultumiti. A fost faza clara de penalty+ eliminare, nu ca arbitrul nu a vazut, dar ...tu " VAR !" sa ...taci e chiar abominabil ! Era gata ...meciul ! Prezenta acestui fluieras local, la un asemenea nivel...este " o injurie" la adresa arbitrajului. Dar FIFA ne-a cam atarat ca " muschii ei...gandeste" !

realsteaua
realsteaua  •  18 Decembrie 2022, 13:02

A prins glas și Hakimi ăsta. Auzi la el, Infantino e prietenul lui. Da, ce să zic, vă dați coate, vă trageți de șireturi. Mâine, poimâine te auzim că nu ai fost lăsat să câștigi CM că tu ești campionul moral al turneului. Șterge-te întâi la gură și apoi trâncăne.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează