INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  PORTUGALIA - ELVEȚIA 6-1

„S-a păcălit!” » Elvețienii îl arată cu degetul pe selecționer

Murat Yakin și Christian Fassnacht, Foto: Imago Images
Murat Yakin și Christian Fassnacht, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 07 decembrie 2022 09:47 / Actualizat miercuri, 07 decembrie 2022 10:00

Tabloidul Blick, dar și unii jucători, i-au reproșat selecționerului Murat Yakin (48 de ani) că a jucat cu trei fundași tocmai împotriva Portugaliei (6-1). Și el admite că planul său „a dat greș”.

Elveția, favorita grupei noastre în preliminariile Euro 2024, a fost dezmembrată marți seară de portughezi. Iar pentru setul de tenis la care a luat bătaie, 1-6, arătat cu degetul este selecționerul Murat Yakin.

Cristiano a răspuns pe fugă în legătură cu transferul la Al-Nassr, dat ca și făcut de Marca
PORTUGALIA
Cristiano a răspuns pe fugă în legătură cu transferul la Al-Nassr, dat ca și făcut de Marca

Elvețienii îl arată cu degetul pe selecționer, după eșecul cu Portugalia

„Să pierzi în fața Portugaliei nu-i o rușine. Dar modul de care am pierdut și dimensiunile scorului reprezintă o mare dezamăgire. Selecționerul s-a păcălit. Strategia lui, cu o linie de trei în defensivă, a fost un dezastru. Naționala nu a avut absolut nicio șansă împotriva unui adversar cu care se vede pe picior de egalitate", a sunat analiza tabloidului Blick, cel mai important ziar care apare în Elveția.

Unii jucători, în speță Haris Seferovic (30 de ani) și Xherdan Shaqiri (31 de ani), au mers și ei pe aceeași teză. 

„Întotdeauna antrenorul ne dă un plan, apoi încercăm să facem tot ce putem pe teren și astăzi nu ne-a ieșit. A fost un pic o surpriză pentru toată lumea. Cu toții suntem profesioniști și respectăm pe teren planul pe care ni-l stabilește antrenorul. Aveam un plan, din păcate nu a ieșit. Le cerem scuze suporterilor”, a spus Shaqiri.

Murat Yakin: „Am vrut să facem istorie, să facem țara mândră și nu am reușit”

La conferința de presă de la final, însuși Yakin a admis că strategia sa n-a fost cea potrivită: „Jucasem deja cu acest sistem. Trebuie să acceptăm că planul nostru de joc nu a funcționat și să recunoaștem că Portugalia a fost mai bună. Este greu de acceptat acest rezultat. Am vrut să facem istorie, să facem țara mândră și nu am reușit”. Întrebat despre viitorul său, selecționerul a evitat să răspundă.

Concluzia Blick-ului: „Acum 16 luni, Yakin i-a succedat lui Vladimir Petkovic. I-a reușit tot ce a făcut. Echipa a părut și mai bună în Qatar, și mai puternică, chiar mai imprevizibilă decât la Euro 2020. Doar golul încasat târziu cu Brazilia a tulburat tabloul în faza grupelor. În cel mai important joc al carierei sale, Yakin a riscat. Și a pierdut. Instinctul l-a trădat. Schimbarea sistemului a fost însoțită de decizii de personal care ridică întrebări. Faptul că a luat doar doi fundași laterali de meserie în Qatar s-a dovedit a fi o greșeală. Elveția a ratat o ocazie unică”.

+8 FOTO

VIDEO. Suporterii portughezi au făcut show înainte de Portugalia - Elveția

Citește mai multe știri de la Campionatul Mondial:

Cristiano Ronaldo, nervos după calificarea Portugaliei

Stadionul unicat de la CM 2022 dispare din Qatar! Va fi mutat în altă țară și poate găzdui un nou Mondial

Playtech: PORECLA pe care indienii i-au dat-o Iuliei Vântur! Abia acum s-a aflat ce cred despre iubita lui Salman Khan. FOTO


Comentarii (1)
inshallah
inshallah  •  07 Decembrie 2022, 15:13

n-au jucat nimic tot turneul; bine ca s-au carat turco-albanezii

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close