INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  FRANȚA - MAROC

Teama cea mare a francezilor! Varane: „Multe favorite au intrat pe teren cu o mentalitate greșită”

Naționala Franței. Foto: Imago Images
Naționala Franței. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2022 09:55 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 10:07

Jucătorii naționalei Franței știu că sunt favoriți cu Marocul și duc o adevărată bătălie cu propriul subconștient să nu cadă pradă tentației de a-i subestima pe africani.

  • Franța - Maroc se joacă miercuri, de la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe TVR1

Marocul pare, la prima vedere, cea mai slabă dintre semifinalistele acestui Mondial. Iar tentația de a-i lua „la preț de matineu” e mare, mai ales când ești campioana lumii en titre și tocmai ai eliminat Anglia în „sferturi”.

Cât vă mai bateți joc!? » INCREDIBIL: Noua Polivalentă a Bucureștiului e blocată de birocrație! De 3 ani și jumătate se așteaptă o semnătură
INVESTIGAȚIE GSP
Cât vă mai bateți joc!? » INCREDIBIL: Noua Polivalentă a Bucureștiului e blocată de birocrație! De 3 ani și jumătate se așteaptă o semnătură

Raphael Varane: „Multe favorite au intrat pe teren cu o mentalitate greșit”

Asta-i marea teamă a francezilor, care, potrivit fundașului Raphael Varane, duc o adevărată bătălie cu propriul subconștient pentru a alunga senzația că au de-a face cu un adversar la îndemână.

„Am văzut ce se poate întâmpla în astfel de cazuri. Germania, învinsă de Japonia. Argentina, bătută de Arabia Saudită. Multe dintre așa numitele favorite au intrat pe teren cu o mentalitate greșită și asta trebuie să ne fie nouă o lecție”, a comentat fundașul lui Manchester United, în deschiderea unei conferințe de presă.

Raphael Varane: „Marocul n-a ajuns până aici, așa, dintr-o întâmplare”

Varane consideră că „este datoria noastră, a veteranilor echipei, să-i mobilizăm pe cei mai tineri, să-i pregătim pentru o nouă bătălie” astfel încât să nu-i subestimeze pe nord-africani.

„Trebuie să înțelegem cu toții că Marocul n-a ajuns până aici, așa, dintr-o întâmplare. Au în rândurile lor mulți jucători de top și se apără foarte bine. Nu mai spun că vorbim despre o semifinală de campionat mondial și trebuie să dai totul ca să ajungi în finală. Trebuie să te mobilizezi și să arăți că ai meritat să joci ultimul act, duminică. Ei, în schimb, sunt deja motivați. Parcursul de până acum le-a dat multă încredere și scriu istorie nu doar pentru Maroc, ci pentru întreaga Africă”, a spus Varane.

Teama cea mare a francezilor! Varane: „Multe favorite au intrat pe teren cu o mentalitate greșită”
Raphael Varane, Foto: Getty Images

Semnalul de alarmă tras de fundașul în vârstă de 29 de ani este perfect justificat. Prima echipă africană din istorie calificată în semifinalele unui Mondial, Marocul are cea mai bună apărare din turneu! A câștigat o grupă din care mai făceau parte Croația și Belgia, în „optimi” a eliminat Spania, la penalty-uri, iar în "sferturi" a trimis acasă o altă mare favorită, Portugalia (1-0).

1e numărul golurilor încasate de marocani la turneul final din Qatar. De fapt, un autogol, în duelul cu Canada (2-1) din faza grupelor

Emoții cu Upamecano și Tchouameni

Dayot Upamecano și Aurelien Tchouameni sunt grijile selecționerului Didier Deschamps pentru semifinala cu Marocul. 

Amândoi au „sărit” antrenamentul de luni, primul din cauza unei dureri în gât, Tchouameni ca urmare a unei lovituri primite la gambă în „sfertul” cu Anglia. Cotidianul L'Equipe susține însă că vor fi apți pentru semifinale.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Atmosferă fabuloasă făcută de fanii marocani la Doha

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial:

Luka Modric a dezvăluit secretul performanțelor croate de la Campionatul Mondial din Qatar

Pe cine mizează Ronaldo la Mondial, după eliminarea Braziliei: „Ea e principala favorită”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
offside
offside  •  13 Decembrie 2022, 13:24

Personal cred ca Anglia a fost peste Franta. Ceea ce ma face sa cred ca meciul Frantei contra Marocului va fi interesant. Si deloc usor acand in vedere daruirea jucatorilor marocani. Cel mai bun si inspirat sa castige.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează