INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  GERMANIA - JAPONIA 1-2

„Nu e surpriză!” » Mourinho vorbește despre o mutație în mintea jucătorilor din Europa: „De aceea a pierdut Germania"

Jose Mourinho (59 de ani), antrenorul celor de la AS Roma, nu cataloghează victoria Japoniei în fața Germaniei, scor 2-1, drept una surprinzătoare. +12   FOTO
Jose Mourinho (59 de ani), antrenorul celor de la AS Roma, nu cataloghează victoria Japoniei în fața Germaniei, scor 2-1, drept una surprinzătoare.

Articol de GSP - Publicat joi, 24 noiembrie 2022 12:33 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2022 14:17

Jose Mourinho (59 de ani), antrenorul celor de la AS Roma, nu cataloghează victoria Japoniei în fața Germaniei, scor 2-1, drept una surprinzătoare. „The Special One” spune că forța colectivă poate combate calitatea individuală.

Germania a condus-o pe Japonia din minutul 33, printr-un penalty transformat de Gundogan, apoi a clacat inexplicabil în ultimul sfert de oră din partea secundă. Într-o conferință de presă susținută astăzi în Italia, Jose Mourinho a oferit o posibilă explicație pentru rezultat.

Incredibil! Ordin de la Kim Jong-Un: cum transmite Coreea de Nord meciurile de la Mondial
TELEVIZARE
Incredibil! Ordin de la Kim Jong-Un: cum transmite Coreea de Nord meciurile de la Mondial

Jose Mourinho: „Victoria Japoniei cu Germania nu a fost o surpriză atât de mare”

„E o reușită fantastică, dar să fim sincer, nu e o surpriză nebunească, atât de mare. Japonia e o echipă bună, are jucători tari, au acumulat experiență la acest nivel. Majoritatea jucătorilor evoluează în Europa, știu ce se întâmplă aici.

Cred că mentalitatea jucătorilor poate face diferența. În fotbalul european este o mare concentrare pe partea individuală, pe egouri.

Nu am antrenat niciodată japonezi, dar am pregătit jucători asiastici. În cazul meu, am avut și noroc, am antrenat chiar cel mai bun jucător de acolo (n.r. Heung-Min Son). Înțeleg că mentalitatea este una foarte sănătoasă, toți joacă pentru echipă. E ceva special!”, a spus Jose Mourinho într-o conferință de presă. 

„Nemții” lor au fost mai buni

La a 7-a prezență consecutivă la Mondiale, Japonia i-a servit Germaniei o adevărată lecție. De suferință, în prima prima repriză, și de caracter, în finalul partidei. Ca și nemții, cu mulți ani în urmă, n-a renunțat niciun moment la luptă. 

Jucătorii lui Hajime Moriyasu au pus capul în pământ la golul lui Gündoğan, la bara aceluiași Gündoğan, la ocaziile lui Goretzka și Gnabry, care parcă jucau împotriva unui partener de antrenament. Iar pe final și-au depășit condiția și au profitat nemilos de "găurile" unei defensive pasive.

Armele lui Moriyasu? În primul rând, cei 5 jucători activi în Bundesliga (Kamada, Endo, Yoshida, Itakura) și în 2.Bundesliga (Tanaka), pe care i-a și titularizat. 

Nu joacă la echipe de top, poate cu excepția lui Kamada (Eintracht), dar îi știu aproape pe de rost pe mulți dintre internaționalii germani. Și-au "furat" din campionatul acestora ambiția și determinarea specifice formațiilor de acolo. Ieri au fost decisive!

VIDEO. Japonezul din Bundesliga care a răpus-o pe Germania la Campionatul Mondial, interviu haios dat în aprilie: „Hansi Flick? Ce e aia?”

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

Schweinsteiger desființează doi titulari din „naționala” Germaniei: „Au greșit grav! E foarte, foarte rău!”
GERMANIA
Schweinsteiger desființează doi titulari din „naționala” Germaniei: „Au greșit grav! E foarte, foarte rău!”
Fostul fotbalist din Liga 1 impresionează la Campionatul Mondial » Marele Ze Roberto: „V-ați găsit mijlocașul!”
TUNISIA
Fostul fotbalist din Liga 1 impresionează la Campionatul Mondial » Marele Ze Roberto: „V-ați găsit mijlocașul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează